Asortarea pantofilor cu rochia: cum sa asortezi pantofii stiletto

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 2776

Trendurile din moda se schimba rapid, dar modalitatile de asortare a pantofilor cu rochia au anumite legi nescrise care dainuie pentru o perioada lunga de timp. 

Cuprins

1.Cum sa creezi combinatii cromatice cu stil

1.1.Tinute monocromatice

1.2.Pasteluri

1.3.Nuante neutre

2.Cum asortezi pantofii stiletto in functie de culoarea rochiei

2.1.Cum asortezi pantofii cu rochia bleumarin

2.2.Stiletto si clasica rochie neagra

2.3.Cum asortezi pantofii cu rochia rosie

2.4.Stiletto cu rochie aurie sau argintie

3.Lucruri de care sa tii cont

3.1.Asortarea in functie de stil

3.2.Asortarea in functie de lungime

3.3.Asortarea in functie de imprimeu

1.Cum sa creezi combinatii cromatice cu stil 

Crearea unor combinatii cromatice cu stil nu inseamna respectarea unor afirmatii de “asa trebuie”, ci sa creezi un look care iti releva creativitatea si autenticitatea proprie. Cu toate acestea, este foarte important sa urmarim modul in care se imbina anumite nuante, astfel incat sa nu cadem prada combinatiilor de kitsch. 

1.1.Tinute monocromatice

Poate ca o tinuta monocromatica pare cea mai usor de intretinut, avand in vedere ca se refera la asortarea obiectelor vestimentare de aceeasi culoare sau in tonuri diferite ale aceleiasi culori. 

In cazul in care doriti sa creati un aspect monocrom, este bine sa aveti in vedere, pe langa obiectele vestimentare, si accesoriile din aceeasi culoare sau nuante diferite din acelasi spectru de culori. Avantajul unei astfel de combinatii este faptul ca va ajuta sa puneti in evidenta fie un model de geanta interesanta, fie perechea de pantofi favorita. 

De exemplu, puteti crea o combinatie monocroma din doua piese de aceeasi culoare, cum ar fi galben (pantaloni si bluza), si sa puneti in evidenta o geanta sau o pereche de pantofi de alta culoare, cum ar fi turcoaz. 

1.2.Pasteluri

Combinatiile de tip pastel sunt printre cele mai apreciate pe timp de vara, deoarece acestea ofera un look fresh si energizant, ca de carnaval. Pentru acest tip de tinuta este necesar sa ai in vedere nuantele delicate ale culorilor, un pic sterse, cum ar fi rozul pal sau bleumarinul. 

In cazul combinatiilor pastel delicate, este bine sa ai in vedere o pereche de pantofi statement, de culoare intensa, fie alba, roz sau bleumarin. Totodata, se pot lua in vedere si acesoriile care sa ateste o nuanta puternica.

La acest tip de combinatii se preteaza, de asemenea, si nuantele de tip neon, dar acestea trebuie imbinate cu o nuanta imblanzita sau monocromatica. De exemplu, un top verde-neon combinat cu pantaloni albi. 

1.3.Nuante neutre

Avantajul nuantelor neutre in vestimentatie este ca iti ofera posibilitatea de a fi combinate cu orice tip de accesoriu sau pantof. Acestea sunt bine cunoscute pentru simplitatea, clasicismul si flexibilitatea lor in orice context. Astfel, fie ca vrei sa iesi doar la o cafea cu prietenii sau ai o sedinta importanta la lucru, nuantele neutre sunt alegerea perfecta pentru orice tip de ocazie. 

Este foarte important sa iti alegi tinutele create din nuante neutre in functie de tonul pielii tale. O combinatie inadecvata te poate face sa pari doar palida, fara sa iti puna in evidenta fizionomia. 

De exemplu, daca ai pielea deschisa la culoare, este bine sa alegi nuante neutre mai inchise, precum: galben, cafeniu, maro sau negru. De exemplu, poti combina o rochie maro cu un cardigan sau palton crem si sa alegi o pereche de pantofi intr-o nuanta asemanatoare. 

2. Cum asortezi pantofii stiletto in functie de culoarea rochiei

JZD_JYNQYKUbVflCYVM9UpdY_SpN5UzweKlNh799JrmBdneRUovFtVr7hPWsDlGGCZtf4cBiyYLgC1UCq5vUa4BLV4Y5taYEbjeGBBEznsfPEzbaZf1KaeswHhZXMZleamnkP7lZ



Potrivirea cromatica a pieselor vestimentare poate fi dificila deoarece avem uneori impresia ca orice rochie purtam se potriveste cu ceea ce avem in picioare. Pornind de la aceasta idee, vom prezenta pe scurt cateva contexte care te vor ajuta sa alegi culoarea pantofilor in functie de rochie. 

2.1.Cum asortezi pantofii cu rochia bleumarin

0JfM0FTwUq52VsoESS_AoNXoJUrowaAexhK4lHegQ0U_1AQaJQX9p9NzKemZxD8mXCf72jViNgJdo0pyk5pebOZxg9MG1E9m356fHVJw_g7oDzWPqVTHGZXgZ06wYk_wlJywYaI1



Albastrul bleumarin este una dintre cele mai faimoase culori, mai ales atunci cand vrem sa dam senzatia de jovialitate, eleganta si chiar de putin mister feminin. Daca te gandesti cu ce pantofi se asorteaza o rochie bleumarin, raspunsul nu este doar “cu o pereche de pantofi de aceeasi culoare”. 

Pentru a scoate in evidenta atat rochia, cat si incaltamintea, putem folosi o pereche de pantofi sau sandale de piele de culoare nude, roz pal sau negru. De asemenea, poti incerca o pereche de pantofi in nuante metalice pentru un look indraznet. 

2.2.Stiletto si clasica rochie neagra

UoEnLdPVNWWxxqz1esh01uThpsW0dnUHz11TCOwRaxK0-ojha1kT7bk5r-_65xI7B6_xiXNLkStTAVotlc_myZG5YdSTJOFqiFzWQWoZDO1yDiunadaPVOFl3lQcOK04Ism54LZH



Pe langa faptul ca negrul reprezinta eleganta maxima si dominanta, este si una dintre cele mai usoare alegeri atunci cand vine vorba de achizitionarea unei rochii pentru un eveniment. Pentru o astfel de rochie, se recomanda o pereche de stiletto de culoare neagra.

In functie de accesorii (ceas, inele, cercei etc.), poti face si alegeri mai indraznete, cum ar fi o pereche de stiletto cu animal print in tonuri inchise, apropiate de negru.

2.3. Cum asortezi pantofii cu rochia rosie

UIMku1kqsqbaYs6j1GKEsntA5-t_1XsuU3ahWf6o3ygNQ4SJH5r_JmZFRNElj2kS5kuDr-vV0qXRijkNs0OnOYqmz5kGi3jIZz3WJA23aFyyGdSIcgY5jM1eWvka_2Q4sADC3Mnd




Rosul reprezinta puterea feminina, seductia si erotismul, ceea ce il face o culoare perfecta pentru o intalnire de seara. Daca te intrebi ce culoare de pantofi merge la o rochie rosie, e momentul sa afli ca poti folosi orice tip de incaltaminte din spectrul cromatic de nud, rosu sau negru. 

Pentru o tinuta mai indrazneata, poti folosi chiar o pereche de ghete din piele, in tonuri aurii sau metalice. 

Acelasi context cromatic se aplica si pentru alegerea pantofilor pentru o rochie visinie. 

2.4.Stiletto cu o rochie aurie sau argintie

cK-MpJymd8TiVinNS0NQPmQtmeYQBm12LwvLXS54mtdHUXkm2l57W3N2_igCuIFIav9Y9GRLyuNV01mkYZqtXzBSPOplgo-DsN-8HN1nuINq01opCmngokyDJCYjTn1g1qFJJBKi

Daca te-ai intrebat cu ce se asorteaza pantofii aurii din garderoba ta, raspunsul e simplu: cu o rochie aurie. Totodata, daca nu ai pantofi aurii, poti incerca si o pereche de stiletto nud, mat sau lucios. 

Dar, daca te consideri o persoana “out of the box” si nu iti plac regulile de asortare, poti incerca pantofi dintr-o gama cromatica mai larga, cum ar fi: pantofi rosii, negrii sau chiar mov. 

Aceste indicatii de purtare si asortare a incaltamintei cu rochia, se aplica si in cazul pantofilor argintii. 

3.Lucruri de care sa tii cont

Pe langa factorul de culoare, alegerea pantofilor in functie de rochie trebuie sa mai tina cont de inca trei puncte: stil, lungime si imprimeu. 

3.1. Asortarea in functie de stil

Oricare ar fi stilul tau de purtare a pieselor vestimentare, acesta trebuie sa aiba doua caracteristici principale: 

  • Sa fie autentic;

  • Sa denote personalitatea ta.

In functie de stilul vestimentar preferat, este bine sa il urmezi din cap pana in picioare. De exemplu, daca ai adoptat un stil elegant si seducator, nu o sa asortezi o rochie cu o pereche de pantofi sport, ci fie cu o pereche de stiletto sau o pereche de botine cu toc subtire. 

3.2. Asortarea in functie de lungime

Lungimea rochiei este importanta pentru a face cea mai buna alegere in materie de incaltaminte, iar asortarea este chiar un proces mai usor decat crezi:

  • Daca ai o rochie scurta, poti sa apelezi la o pereche de pantofi cu toc inalt;

  • Daca ai o rochie midi, cel mai bine se potrivesc balerinii sau pantofii cu toc kittens;

  • Pentru o rochie lunga, eleganta, poti sa apelezi la o pereche de sandale cu toc inalt;

  • Pentru o rochie lunga, casual, poti folosi orice tip de pantof fara toc, chiar si o pereche de tenisi. 

3.3. Asortarea in functie de imprimeu

Daca iti plac rochiile cu imprimeu, atunci trebuie sa stii ca poti folosi culoarea predominanta a imprimeului si in alegerea pantofilor. In cazul in care nu gasesti o astfel de incaltaminte, poti sa incerci una din culorile care se potrivesc cel mai bine in cazul rochiilor cu imprimeu: alb, bej, nud sau roz pal. 

Exista mai multe modalitati in care o pereche de pantofi poate fi asortata la o rochie, dar atunci intervine creativitatea si personalitatea si mai putin regulile de vestimentatie. 

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola