Calapodul de incaltaminte - ce este si de cate tipuri poate fi? Motivele pentru care trebuie sa-i acorzi o atentie sporita

person Publicat de: The 5th Element list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 94

Probabil ca si tu iubesti pantofii si ai in dressing extrem de multe variante, pentru fiecare moment si ocazie importanta din viata ta. Fie ei cu toc, fara, bocanci, botine sau pantofi eleganti, toate aceste variante sunt un real „must have” pentru fiecare doamna care vrea sa nu fie luata pe nepregatite de vremea schimbatoare de afara sau de alte situatii imprevizibile din viata de zi cu zi. Totusi, cel mai probabil si tu ai auzit cel putin o data de calapodul incaltamintei, insa poate nu stii exact la ce se refera acest termen sau de ce este el important pentru constructia finala a acestui produs. 

Mai mult, trebuie sa stii ca acest cuvant vine cu un dublu sens si are doua game de utilizare, iar noi iti vom vorbi despre amandoua, punand insa accent pe cea mai importanta, si anume pe cea care face referire la constructia unui pantof. 

In continuare, in acest articol, vom vorbi despre tipurile de calapoade de pantofi, ce sunt ele si de ce sunt atat de importante pentru fiecare pereche de incaltaminte.

Cuprins: 

1. Calapodul de incaltaminte - ce semnificatii are?

2. Calapoade de pantofi - importanta calapodului pentru incaltaminte

3. Tipuri de calapod in functie de incaltaminte

4. Pantofi de dama cu calapod lat, mediu si ingust - exemple utile

1.  Calapodul de incaltaminte - ce semnificatii are?

1- calapod incaltaminte - femeie, picioare, sandale cu toc

Fotografie de Worldview Capture pe Pexels.com 

Daca si tu te-ai intrebat intotdeauna ce sunt calapoadele de incaltaminte, ai ajuns in locul potrivit. Chiar daca nu pare a fi un lucru extrem de important sau relevant, trebuie sa stii ca acestea iti pot afecta destul de mult sanatatea picioarelor, motiv pentru care trebuie mereu sa optezi pentru incaltaminte calitativa, de preferat din piele, care sa-ti permita sa-ti desfasori activitatile lejer, fara sa puna niciun fel de presiune pe picior sau sa-ti faca bataturi. De asemenea, exista mai multe tipuri de calapod, dar despre asta vom discuta intr-un capitol ulterior. Pana atunci ne vom opri atentia asupra definitiilor pe care trebuie sa le cunosti.

Astfel, termenul de „calapod” are doua semnificatii destul de diferite. Pe de o parte, acesta se refera la forma sau constructia in sine a pantofului, iar, pe de alta parte, cuvantul indica un obiect folosit pentru a pastra forma incaltamintei intacte.

Oprindu-ne, astfel, la prima semnificatie pe care o are calapodul pentru incaltamintea de femei si nu numai, spuneam mai sus ca el are un rol extrem de important in constructia propriu-zisa a pantofilor. Astfel, acesta indica practic forma unui pantof si structura interioara, care sustine piciorul. El poate varia in functie de tipul de incaltaminte, adaptandu-se nevoilor tale din viata de zi cu zi, dar si stilului si designului dupa care a fost conceput pantoful. Totodata, forma calapodului influenteaza extrem de mult confortul tau, un motiv in plus pentru care trebuie sa fie o incaltaminte calitativa, de preferat din piele.

1- calapod incaltaminte - ghete din piele

Fotografie de cottonbro studio pe Pexels.com 

Pe de alta parte, „calapodul” poate desemna si un obiect folosit pentru a pastra forma incaltamintei intacta, atunci cand aceasta nu este purtata. Acest obiect poate fi confectionat din lemn sau plastic si este introdus in pantof pentru a preveni, astfel, deformarea acestuia si pentru a-i mentine forma originala pe o perioada indelungata de timp. Calapoadele, in special cele din lemn, sunt adesea folosite si in procesul de fabricatie a pantofilor, pentru a le da forma dorita.

Prin urmare, daca pana acum te intrebai ce inseamna un calapod, acum ai inteles faptul ca termenul are o dubla semnificatie, referindu-se atat la caracteristicile interioare ale pantofului, cat si la un obiect folosit pentru a pastra integritatea formei incaltamintei. Cu toate acestea, daca ultimul termen este unul destul de simplu de inteles si asimilat, prima definitie este ceva mai complexa, motiv pentru care vom continua sa-ti oferim informatii pretioase in acest sens. 

2. Calapoade de pantofi - importanta calapodului pentru incaltaminte

Acum ca ai inteles exact la ce face referire calapodul, este momentul sa discutam despre importanta sa in constructia unui pantof. Dupa cum spuneam deja mai sus, exista extrem de multe motive pentru care el trebuie sa fie unul calitativ, ales cu atentie, iar in urma argumentelor de mai jos te vei convinge de acest lucru.

In primul rand, un calapod pentru incaltamintea de dama de calitate contribuie extrem de mult la oferirea unui nivel optim de confort si suport pentru picior. Forma si structura corecta a acestuia vor avea un impact extrem de mare asupra distribuirii uniforme a presiunii exercitate asupra piciorului in timpul mersului. Astfel, cel din urma beneficiaza de un suport adecvat in zonele importante si sensibile, reducand disconfortul si evitand eventualele probleme ale picioarelor, care pot aparea in timp si care se pot agrava destul de mult, mai ales daca nu le oferi atentia necesara. Acesta este un motiv in plus pentru care este nevoie sa optezi pentru pantofii de piele de dama, care sunt lucrati extrem de atent si care sunt conceputi pentru a-ti oferi un confort foarte mare. Mai mult, ei te feresc de posibilele probleme ce pot aparea adesea din cauza incaltamintei de o calitate redusa. 

Mai mult, tot cand vorbim despre importanta sa, calapodul incaltamintei serveste si ca element cheie in mentinerea formei corecte a pantofilor. Un astfel de obiect bine conturat si adaptat la tipul de pantof creat, contribuie semnificativ la prevenirea deformarilor acestuia si la pastrarea aspectului initial pe o perioada lunga de timp, lucru pe care si-l doreste toata lumea. Astfel, daca alegi o incaltaminte cu un calapod de calitate, te vei putea bucura o perioada lunga de timp de un aspect ca nou al acesteia. 

De asemenea, un calapod calitativ este proiectat si pentru a se potrivi diferitelor tipuri de picioare, oferindu-ti suportul de care ai nevoie, indiferent de situatie. Fie ca vorbim de picioarele care sunt putin mai plate, cu arcada mai inalta sau de alte tipuri, un produs de calitate superioara ar trebui sa ofere un suport personalizat, indiferent de cazurile discutate anterior. 

Totodata, materialul din care este fabricat calapodul joaca un rol crucial in calitatea acestuia. Cele durabile si care permit piciorului sa respire asigura nu doar confort, ci si o circulatie adecvata a aerului in interiorul incaltamintei, prevenind, astfel, aparitia disconfortului cauzat de umiditate.

Asadar, alegerea unui calapod de pantofi pentru femei de calitate nu ar trebui sa fie doar o optiune, ci o reala necesitate, pentru asigurarea unui confort optim si pentru sanatatea picioarelor tale pe termen lung.

3. Tipuri de calapod in functie de incaltaminte

3- calapod incaltaminte - femei, rafturi cu pantofi

Fotografie de Alexandra Maria pe Pexels.com

Daca pana acum am clarificat ce este calapodul pantofului, dar si de ce este importanta calitatea sa, acum vom vorbi despre tipurile de calapod existente. Asadar, dupa cum si modelele de incaltaminte pe care le porti sunt diverse, si acestea sunt la fel de diferite si se clasifica in functie de cateva criterii.

In primul rand, ele pot fi in functie de tipul de incaltaminte. Spre exemplu, in cazul pantofilor casual, calapoadele sunt proiectate pentru a oferi confort in utilizarea zilnica, in timp ce in cazul bocancilor de dama sau cizmelor de piele de dama, adica pantofilor pentru iarna, calapoadele pot fi izolate termic si impermeabile, oferind protectie impotriva umiditatii si a frigului, in ciuda temperaturilor scazute. 

Mai mult, in cazul pantofilor eleganti, cum ar fi sandalele de piele de dama, calapoadele sunt create pentru a oferi suport suplimentar si pentru a mentine forma corecta a pantofului. Asadar, in functie de incaltamintea pentru care optezi, fie ea sport, casual sau eleganta, acest element va fi adaptat si va fi diferit de la caz la caz.  

3- Tipuri de calapod- cizme negre dama cu toc3- Tipuri de calapod- cizme din piele negre

3- Tipuri de calapod- bocanci gri de dama3- Tipuri de calapod- bocanci negri dama

Sursa foto: the5thelement.ro

Un alt criteriu care genereaza tipurile de calapod este si destinatia incaltamintei, adica daca pantofii sunt pentru femei, barbati, copii si tot asa. In acest caz, el ar trebui sa fie adaptat la nevoile specifice ale fiecarei categorii, tinand cont de diferentele anatomice ale acestor persoane, dar si de preferintele de stil.

Mai mult, calapoadele pot fi clasificate si dupa inaltimea tocului. Incaltamintea mai inalta, cum ar putea fi pantofii de mireasa, pot necesita calapoade care sa ofere suport suplimentar in zona arcului piciorului si care sa reduca presiunea. In schimb, pentru incaltamintea mai joasa, cum ar fi ciocatele de dama, lucrurile pot sta ceva mai diferit, iar complexitatea calapodului poate fi si ea mai redusa. 

Nu in ultimul rand, calapoadele pot fi si in functie de tipul varfului pe care il are pantoful, adica ingust, mediu sau lat. Acest lucru poate influenta destul de mult aspectul si confortul incaltamintei. In timp ce cele inguste pot conferi un aspect elegant, dar pot fi si ceva mai inconfortabile, cele late te ajuta sa beneficiezi de un confort sporit, fiind perfecte pentru activitatile din viata de zi cu zi. 

Asadar, alegerea corecta a calapoadelor este esentiala pentru a te asigura ca ai achizitionat o incaltaminte durabila, confortabila si adaptata nevoilor specifice pe care le ai. De asemenea, pantofii din piele iti asigura, implicit, si un calapod calitativ, care vine la pachet cu toate beneficiile despre care am discutat mai sus, motiv pentru care trebuie sa le iei si tu in calcul. Pe site-ul nostru gasesti extrem de mult modele si variante care-ti vor imbogati considerabil garderoba si care te vor ajuta sa ai parte atat de confort, cat si de o imagine perfecta in acelasi timp.

4. Pantofi de dama cu calapod lat, mediu si ingust - exemple utile

4- calapod incaltaminte - pantofi de dama cu toc mic

Fotografie de Photos by Lanty pe Unsplash.com 

Pentru a-ti face o idee si mai exacta asupra tipurilor de pantofi cu calapod ingust, mediu si lat, ti-am pregatit mai jos alte cateva exemple extrem de utile, cu unele dintre tipurile de incaltaminte ce fac adesea parte din viata multor femei.

Vorbind de prima categorie, adica de cel ingust, aici intra, spre exemplu, pantofii stiletto, care au varful ascutit si care sunt, fara doar si poate, simbolul elegantei si rafinamentului. Tot in aceasta categorie ar mai putea intra si balerinii care au varful tot ascutit si care sunt alternativa perfecta pentru zilele in care doresti sa te simti confortabila, dar sa pastrezi, in acelasi timp, si un aer rafinat. Sunt potriviti pentru tinutele de birou sau pentru o iesire obisnuita in oras.

Cand vorbim de calapodul mediu, putem aduce aici in discutie mocasinii clasici, care au un varf rotund si care sunt alegerea potrivita pentru un look casual, dar rafinat. Tot pe aceasta lista mai putem pune si pantofii oxford, care, la randul lor, sunt ideali intr-o varietate de contexte.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam nici de pantofii de dama cu calapod lat, cum ar fi bocancii cu talpa plata sau chiar cu toc. Acestia sunt ideali pentru sezonul rece, oferind suficient spatiu in interior pentru degete. Dupa cum spuneam deja, cei din piele sunt alegera ideala, intrucat iti ofera caldura de care ai nevoie pe timpul anotimpului rece, dar si eleganta. 

Tot in categoria incaltamintei cu calapod lat mai intra si sneakersii, care sunt alegerea ideala pentru zilele in care confortul trebuie sa fie prioritar, asemenea bocancilor.

Asadar, alegerea corecta a calapoadelor depinde de preferintele individuale, activitatile zilnice si, desigur, de stilul personal. Tipurile de incaltaminte existente la noi pe site iti ofera o varietate larga de optiuni, astfel incat sa-ti poti gasi pantofii perfecti.

In concluzie, calapodul, asemenea pantofului, trebuie sa fie unul foarte calitativ, pentru ca incaltamintea ta sa reziste in timp si pentru ca tu sa te bucuri de un confort sporit in fiecare zi, indiferent de activitatile pe care le practici. Din acest motiv, trebuie sa oferi mereu o atentie sporita si acestui detaliu si trebuie neaparat sa iei in calcul pantofii de piele, atent lucrati si cu un accent destul de mare asupra confortului tau. 

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola