Cum sa te imbraci la un botez toamna: Sfaturi de care sa tii cont

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 4068

Crestinarea unui copil este un moment plin de emotie si bucurie, iar daca ai fost invitata la un astfel de eveniment, probabil ca te intrebi cum trebuie sa te imbraci la botez. 

Aceasta decizie tine cont de mai multe aspecte, precum locatia, rolul tau in cadrul evenimentului, durata acestuia, dar si recomandarile de fashion in aceasta situatie, pe care este bine sa le cunosti si pe care le poti afla din randurile care urmeaza.

Cum sa te imbraci la un botez

Alegerea tinutei de botez pentru toamna

Rochia - o varianta cu care nu poti da gres

Salopeta - alternativa moderna

Costumul cu sacou

Tinute de botez cu pantaloni

Tinute de botez in aer liber

Alegerea pantofilor

Alegerea accesoriilor

Criterii de care sa tii cont cand alegi tinute de botez

Locatia

Durata evenimentului

Rolul tau in cadrul evenimentului

Tinute de botez pentru nasa

Tinute de botez pentru mama

Tinute de botez pentru invitate

Sfaturi de styling pentru tinutele de dama pentru botez

Cum sa te imbraci la un botez

Alegerea tinutei de botez pentru toamna

Rochia - o varianta cu care nu poti da gres

O rochie eleganta, frumoasa, sobra sau moderna, dar care sa iti puna armonios silueta in evidenta este o varianta la indemana pentru orice femeie care participa la un botez. Pentru toamna, rochiile midi din voal sau cu volane, cele lungi din dantela sau cele cu maneca trei sferturi sunt potrivite cu ocazia si cu anotimpul mai rece.

Daca alegi o rochie care iti acopera corpul destul de mult, atunci se poate opta pentru o despicatura pe picior, care sa confere senzualitate si un motiv de atragere a atentiei. Cromatica rochiei poate fi aleasa in functie de sezon, predominand culorile neutre, pamantii sau mai inchise, insa se poate merge si pe variante mai deschise, pastelate si vesele, precum bleu, roz pudrat, verde, portocaliu si alte nuante, fara a fi stridente.

Alege o rochie decenta, cu un decolteu limitat, caci botezul unui copil nu este un eveniment destinat doar adultilor, adesea fiind prezenti si alti copii ai familiei, bunicii, personalul bisericesc etc. Chiar daca are loc o petrecere dupa slujba, aceasta ar trebui sa puna in prim plan nou-nascutul si familia acestuia.

Salopeta - alternativa moderna

dgdVLHtPEah9NvB1352DsG3y_kNpKK1U-I1WbAHsksrSoKnsAd9bCSsDmi-2Fr0ODffjOk-nwV42Ot09FSu1R6jwBb6pDS5-1Gy2BMW_LdaSSGxw2Y0YoRTI_zcTpH69XCEkoEKe

Imaginea poate fi descarcata de aici.

Daca vrei sa fii feminina si originala, alege o salopeta delicata, din materiale calitative, precum catifea sau tiul, care sa iti scoata formele in evidenta intr-o maniera discreta si de bun gust. 

Salopeta trebuie sa fie eleganta, lunga, cu maneci care sa acopere umerii sau, eventual cu o maneca lunga si un umar gol, pentru efect. Alege o culoare serioasa, sobra, cum ar fi un albastru marin, burgund sau un verde inchis si opteaza pentru aplicatii din dantela sau broderie in zona decolteului.

Costumul cu sacou

Un costum atent lucrat va face mereu o impresie puternica. Un stil serios, dar sofisticat, este potrivit pentru botez, inspirand bun gust. Alege print-uri cuminti, geometrice sau chiar florale, un sacou oversized daca esti mai indrazneata, pantaloni evazati si, eventual, cu talie inalta, si combina ambele elemente cu un top asortat, potrivit tinutei. 

De asemenea, se poate opta si pentru mix-ul dintre sacou si fusta, dar este mai putin indicat daca vorbim despre o toamna tarzie, cu temperaturi mai scazute.

Tinute de botez cu pantaloni

O pereche de pantaloni eleganti poate fi combinata cu topuri delicate, frumoase, sau cu o bluza pretioasa, potrivita cu evenimentul. O astfel de tinuta este mult mai comoda si ideala pentru distractia de dupa slujba, oferind mobilitate si confort.

Tinute de botez in aer liber

Desi mai rar intalnite toamna, exista evenimente in aer liber si in acest anotimp. Daca botezul are momente in care este necesar sa fii in afara unui spatiu incalzit, este bine sa fii pregatita, avand un sal brodat, o capa sau un pardesiu dichisit. Pentru astfel de situatii este importanta incaltamintea, recomandarea fiind ca aceasta sa fie comoda, inchisa, cu un toc nu foarte inalt si nici prea subtire.

Alegerea pantofilor

Incaltamintea cu toc este nelipsita de la botez, indiferent ca vorbim despre pantofii cu toc gros sau stiletto, sandalele cu toc subtire, cu barete sau fara, inchise sau deschise in fata sau sandalele cu toc gros. De asemenea, pentru sezonul toamna-iarna, ideale sunt si botinele, ghetele cu toc si cizmele elegante, care se muleaza pe picior si ii confera o tinuta placuta. 

Alegerea accesoriilor

Accesoriile sunt de nelipsit in cadrul evenimentelor de o importanta majora, in care un look impecabil face diferenta. Astfel, ai grija ce bijuterii alegi, sa nu fii prea incarcata, dar nici prea comuna. O idee originala pentru femeile cu atitudine este purtarea unor manusi delicate, din dantela, satin sau catifea. Acestea pot fi lungi sau scurte, in functie de cat de confortabila te fac sa te simti. 

Alte accesorii pot fi curelele subtiri pentru pantalonii cu talie inalta, un sal care sa tina de cald, posetele plic, gentile sac sau cele de umar.

Criterii de care sa tii cont cand alegi tinute de botez

Locatia

In functie de tema hotarata de parintii copilului, va trebui sa te adaptezi cerintelor. In cazul in care dupa biserica se merge la un restaurant cu pretentii, atunci tinuta trebuie sa fie corespunzatoare unei petreceri de seara, elegante. Daca, in schimb, botezul este unul mai intim, intre membrii familiei si prietenii apropiati, se poate opta pentru o tinuta mai personalizata si mai lejera, in ton cu restul participantilor la eveniment.

Daca petrecerea de dupa botez se va desfasura in aer liber, spre exemplu in gradina unei terase, va trebui sa completezi tinuta festiva cu haine mai groase, in functie de vremea si perioada din an. De aceea, alegeri inspirate sunt cele cu pantaloni sau rochii lungi si calduroase, insa daca optezi pentru ceva mai vaporos sau mai scurt, atunci adauga outfit-ului tau o esarfa, un cardigan sau un palton.

Durata evenimentului

Daca botezul are loc doar la biserica, cateva ore, atunci nu are rost sa te imbraci intr-o tinuta de seara sau prea elaborata. De asemenea, poti tine cont de vreme doar pe termen scurt, fara sa iti mai bati capul cu ce vei purta in cazul in care se raceste, cum ar fi in situatia unei petreceri dupa biserica.

Daca botezul va dura multe ore, implicand si petrecerea de dupa, atunci va trebui sa acorzi atentie la toate detaliile, si sa alegi incaltaminte care sa faca fata cu brio intregii zile. Alege pantofi cu toc mediu daca stii ca toata ziua vei merge si seara vei dansa. Totodata, ia cu tine si haine groase sau un sal calduros, pentru orele tarzii.

Rolul tau in cadrul evenimentului

Tinutele de dama pentru botez trebuie alcatuite si in functie de rolul tau pe care il indeplinesti in cadrul evenimentului: fie ca esti mama, bunica, nasa sau matusa copilului. De asemenea, daca esti pur si simplu o invitata, atunci regulile nu sunt la fel de stricte, ci trebuie doar sa indeplinesti criteriile de eleganta, decenta si respect fata de familia copilului.

Tinute de botez pentru nasa

zXJxIsIWkRVXk3Zl7GekUHoBb1Jui_bLpRHQ4IA4grBtZdmTbv64ajLhSaya6yCbaSrIxdJM1szxyM9slyi_rstLNCJw9DWpLImgE7yHBmJJuuV6uUxgbNm6rIa-JTEk94_O5gTI

Imaginea poate fi descarcata de aici.

  • Rochie medie, in acord cu vestimentatia mamei, care nu trebuie eclipsata. Ca accesorii se pot folosi manusi si un sal elegant. Alegerea cea mai potrivita in materie de incaltaminte sunt pantofii cu toc gros. Rochia nasei pentru botezul la biserica trebuie sa fie decenta, fara decolteu generos sau despicaturi adanci, deoarece este in prim plan alaturi de copil si interactioneaza cel mai mult cu personalul bisericesc.

  • Costum cu fusta sau pantaloni si sacou, care sa ii confere nasei mobilitatea necesara si un aer serios, important.

  • Tinuta cu pantaloni lungi eleganti si bluza sau top din dantela, cu volane.

Tinute de botez pentru mama

  • Rochie eleganta, de lungime medie, potrivita alaptarii si siluetei de dupa nastere

  • Costum cu fusta sau pantaloni si sacou

  • Fusta midi sau lunga inflorata, bluza si sandale cu toc gros

  • Rochie midi alba si sacou

  • Rochie midi asimetrica, vaporoasa, care ascunde bine restul de burtica si pardesiu calduros

Tinute de botez pentru invitate

  • Rochie de satin sau voal, pardesiu si stiletto sau botine

  • Fusta de brocart si sacou

  • Tinute cu pantaloni cu talie inalta, intr-o culoare inchisa, dar frumoasa, asortate cu topuri cu volane

  • Tinute smart casual cu geanta plic si botine

  • Salopeta lunga cu maneci lungi sau trei sferturi, fara o maneca sau cu decolteu brodat

  • Rochie cu imprimeu colorat

  • Fusta petrecuta, o bluza eleganta si cizme

Sfaturi de styling pentru tinutele de dama pentru botez

  • Nu alege o tinuta prea extravaganta, cu mult sclipici sau paiete, care sa fure toate privirile si sa cada intr-o extrema neplacuta.

  • In niciun caz nu te imbraca vulgar sau indecent, caci crestinarea unui copil este un eveniment religios, intim, de familie, iar petrecerea de dupa biserica semnifica un moment destinat copilului si parintilor acestuia, care impartasesc cu restul invitatilor bucuria lor.

  • In acelasi sens cu sfatul anterior, nu purta obiecte vestimentare prea transparante sau scurte, decoltate sau cu despicaturi evidente.

  • Botezul este un eveniment solemn, prin urmare nu alege elemente casual sau sport, precum blugi, pantaloni scurti, tricouri obisnuite, tenisi etc.

  • Daca nu esti sigura de amploarea evenimentului, contacteaza parintii copilului si intreaba-i despre locatie, durata si dress code, daca acesta exista.

 

Tinutele de botez pentru femei trebuie sa fie elegante, decente, vesele si alese cu respect fata de oamenii si locatiile pe care le implica.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola