Sandale cu șosete: Cum poți purta sandalele toamna

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 732

Purtarea șosetelor cu sandale a fost mult timp o combinație dificilă și neacceptată de majoritatea criticilor de modă. Privită cu suspiciune, această variantă era rezervată doar vedetelor care doreau să șocheze în aparițiile lor mondene ori persoanelor care nu puneau prea multă greutate pe ce spune lumea. Iată că gusturile în modă s-au schimbat, iar șosetele și sandalele au devenit un must pentru oricine vrea să respecte tendințele. Podiumurile de modă ne arată cele mai interesante variante pentru a purta cu stil sandale și șosete, alături de fuste, rochii, pantaloni și alte accesorii.

Taboo sau fashion? 

 

Prezentările de modă care includeau șosete și sandale au fost, pentru mulți ani de zile, o ciudățeniei regăsită doar la casa de modă Prada. Dar, iată că la începutul acestui an, cel mai influent site al industriei, Business of Fashion, a descris șosetele ca fiind ”noua armă secretă a modei”. Majoritatea brandurilor nu au ezitat să adopte acest trend, iar cele pline de viață, cum este Guess, au dat lovitura cu pereche de șosete cu paiete, care se vând cu aproximativ 300 de lire. 

Casele de modă Hermes, Burberry și nu numai, au ținut pasul cu noul trend creat și au lansat propriile colecții, dovenind că acest stil, odată tabu, este acum un must have pe care oricine trebuie să îl încerce. 

De ce să limitezi purtarea sandalelor tale frumoase doar pentru sezonul cald, când te poți duce până târziu în toamnă? Mai ales când ai la dispoziție atât de multe modele de șosete, distractive, fanteziste sau elegante. 

Se crede că șosetele și sandalele sunt o tendință destul de greu de adoptat, nu oricine poate purta această combinație. Dar poți afla în continuare că această teorie este greșită, așa că nu trebuie să te sperii să o încerci chiar tu în această toamnă. Adevărul este că poate fi chiar simplu, mai ales dacă vei urmări recomandările designerilor precum Anna Sui, care îmbracă sandale inspirate de Teva, cu șosete și rochii din colecțiile Fendi și Simone Rocha, reușind să aducă un aer proaspăt în tendințele actuale. 

 

Ce tip de șosete sa alegi în funcție de sandale

Șosete până la glezne și platforme

Șosetele nu sunt doar o modalitate de a evita picioarele reci, ci și o declarație a unui stil îndrăzneț, care va fi apreciat de toată lumea. Poartă șosete scurte, până la gleznă, împreună cu sandale cu platforma retro, pentru un look de inspirație Prada. Păstrează restul ținutei la un nivel echilibrat, pentru a evita să arăți prea excentrică. 

Șosete transparente cu sandale cu toc și pantaloni evazați

Fie că este vorba de blugi sau pantaloni de costum, modelul evazat trebuie neapărat combinat cu o pereche de sandale cu toc. Adaugă o pereche de șosete transparente, păstrând doar degetele la vedere, pentru a echilibra întreaga ținută. 

Șosete până la genunchi, sandale de piele și haine layer up

Vremea de toamnă este foarte schimbătoare, acum pot să fie nori, dar peste o oră să iasă soarele. Hainele purtate în stilul layer up, strat peste strat, te vor ajuta să te adaptezi rapid, indiferent câte grade arată termometrele. La picioare te vei simți confortabil, având sandale și șosete până la genunchi, iar în partea de sus gândește-te la tricouri, cămăși sau rochii, peste care vei adăuga pulovere de cașmir, jachete ușoare, șaluri călduroase ori eșarfe colorate. 

Șosete cu imprimeuri geometrice și sandale cu barete

Reprezintă un aspect puțin mai greu de realizat, dar te va ajuta să știi următorul secret: atunci când alegi șosetele, potrivește modelul de pe acestea cu un detaliu pe hainele pe care le porți în partea de sus. De exemplu, designul de pe șosetă, poate fi coordonat cu culoarea tricoului.

Șosete în culori aprinse și sandale neutre

Șosetele viu colorate trebuiesc combinate cu sandale mai discrete, în culori neutre. Poți alege alb, nude sau chiar argintiu. Dacă ai o personalitate puternică, poți ocoli această regulă, alegând culori care sunt alăturate, cum ar fi portocaliu și roșu.

Șosete până la genunchi și sandale cu toc înalt și gros

Pentru fashionista clasică, cea mai perfectă combinație este cea propusă de Miu Miu, cu șosete până la genunchi și tocuri înalte. Picioarele tale vor arăta uimitor, fiind subțiate și alungite de aspectul șosetelor, iar sandalele vor adăuga cel puțin 10 cm reali lungimii acestora. Poți personaliza acest look, pentru a crea o gamă nesfârșită de combinații, care pot avea de la un aspect subtil și sexy, până la unul stilat și elegant. Tocul înalt și gros, împreună cu platforma, reprezintă o alegere matură, confortabilă, care se preteaza cu succes atât pentru ieșirile în club, dar și pentru mersul zilnic la birou. 

Sosete cu paiete și sandale stiletto

Șosetele sclipitoare sunt sinonime cu vedetele pop din anii 80. Madonna este iconul la care ne referim, iar acum Gigi Hadid a prezentat pentru Isabel Marant această combinație ucigătoare. Kendall Jenner a apelat la acest look pe covorul roșu, la începutul acestui an, iar Beyonce, Suki Waterhouse și Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele de la care te poți inspira. 

Z4hGUIRSV66eVQYlZrq3UZOfkJcMoFGNeDAN9OaDwPog6LkVEDf55NcjSB8eRI4Obhj21Q4ZGxR-gIGHrJJK3mMhTkTpk3fKTu_NlpBK576XTyT_iZwcfQDqV0eGvZhOMycZySEA

Foto

 

Idei de ținute pentru toamna asta

Cel mai mare avantaj al asocierii sandalelor cu șosetele, este faptul că vei profita la maxim de hainele de vară. Poți obține mai mult de la rochia de vară lejeră, din material fluid, dacă o vei combina cu o pereche de șosete și sandalele adecvate, împreună cu un pulover călduros. Dacă vrei ceva sportiv, poți alege să porți blugi împreună cu sandale și șosete în dungi, și un hanorac oversize în partea de sus. 

Citește în continuare care sunt cele mai ușoare moduri pentru a încerca această tendință confortabilă și inspiră-te din propunerile noastre. Este oficial toamnă, așa că poți fi tentată să renunți la vară și tot ce înseamnă ea, dar noi îți spunem că nu este cazul să împachetezi încă sandalele. Exceptând zilele cu ploaie, această perioadă a anului este destul de blândă și ne încântă cu mult soare și temperaturi calde. Bucură-te de cel puțin o lună în plus, în care vei mai putea să te încalți cu sandalele preferate, abordând combinații inteligente chiar și atunci când temperaturile pot fi puțin neprietenoase. 

Ținute sport cu sandale și șosete

Alegerea perfectă pentru drumurile zilnice, la școală sau la birou. Alege șosete înalte, cu sandale Birkenstocks ori alte modele sport. Adaugă o pereche de blugi sau niște pantaloni scurți, dacă vremea îți permite, și un tricou lejer în partea de sus. 

Ținute de seară cu sandale și șosete

Dacă vrei un aspect mai elegant, va trebui să revii la sandalele stiletto, cu toc subțire și înalt, împreună cu șosetele delicate cu paiete. Adaugă o rochie scurtă neagră, iar look-ul tău va fi perfect. 

Ținute office cu sandale și șosete

Poți alege fără teama că vei greși, sandalele retro, cu toc gros ori platformă, împreună cu șosete într-o singură culoare, de preferat una discretă. Continuă cu piese vestimentare adecvate muncii la birou, cum ar fi un sarafan și cămașă ori fustă până la genunchi și sacou închis la culoare. 

Sfaturi pentru fashioniste incepatoare

 

    • Inspiră-te de la marii designeri

Dacă eziți să te arunci în combinații proprii de sandale și șosete, cel mai simplu este să preiei ideile designerilor sau vedetelor care se descurcă atât de bine. 

 

        • Asortează șosetele cu ținuta

      Cheia pentru a nu duce lookul tău într-o notă ridicolă, este să păstrezi întotdeauna echilibrul. Asortează șosetele cu hainele și nu purta prea multe detalii extravagante.


        • Ține cont de materialul șosetelor


      Alege șosete fine, care nu contrastează cu eleganța sandalelor. Joacă-te cu texturi în tot aspectul tău, inclusiv șosete și sandale, dar nu exagera prin alăturarea unor modele stridente sau care nu se integrează împreună. 

      Șosetele și sandalele sunt o combinație fabuloasă, atunci când reușești să surprinzi echilibrul perfect. Casele modă adoră această tendință și nu trebuie decât să urmărești prezentările lor, pentru a găsi cele mai bune potriviri ale culorilor, lungimilor sau materialelor. Alege această combinație pentru a crea efectul unor picioare subțiri, în timp ce te vei bucura de confortul șosetelor călduroase.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola