Stil vestimentar sofisticat: Sfaturi pentru femei elegante

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 2769

Desi tendintele in moda vin si pleaca, exista stiluri vestimentare pe care le poti aborda oricand, fara teama ca vei da gres. Din gama acestor stiluri face pare si stilul vestimentar elegant, un stil sofisticat ce poate fi abordat de orice femeie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-taking-selfie-458766/

Din garderoba unei femei elegante nu trebuie sa lipseasca piesele vestimentare clasice, realizate din materiale de calitate, care sa reziste in timp. Pe langa hainele potrivite si specifice stilului vestimentar elegant, ai nevoie si de accesoriile ideale, care sa includa pantofii, geanta sau bijuteriile.

Vrei sa stii care sunt piesele vestimentare esentiale pentru un stil vestimentar elegant si care sunt caracteristicile sale? Tine cont de sfaturile de mai jos, utile pentru orice femeie eleganta si stilata!

Caracteristicile stilului vestimentar elegant

5 piese vestimentare pentru tinute in stil elegant

Ponturi pentru o tinuta eleganta cu bani putini

Caracteristicile stilului vestimentar elegant

Cu siguranta te-ai aflat de multe ori in ipostaza de a crea o tinuta eleganta si te-ai intrebat ce anume presupune un astfel de stil. Ei bine, stilul vestimentar elegant este definit de alegerea articolelor potrivite de imbracaminte si incaltaminte, la care se adauga accesoriile potrivite.

Stilul vestimentar elegant nu inseamna un stil banal, asa ca fereste-te de combinatia clasica dintre camasa alba si pantalonii negri. Outfitul elegant inseamna combinarea articolelor potrivite si imbinarea texturilor si nuantelor, pentru o tinuta unica, care sa te scoata in evidenta.

Stilul vestimentar elegant poate fi purtat in viata de zi cu zi sau la ocazii speciale, atunci cand ai nevoie de o tinuta fabuloasa. Atunci cand te imbraci elegant, trebuie sa pastrezi decenta si sa obtii o imagine sofisticata si impunatoare, cu care nu vei da gres. Pentru un rezultat pozitiv, iata pe ce poti sa pui accent:

  • femeia eleganta trebuie sa introduca in colectia de haine piese vestimentare clasice precum rochia, sacoul, fustele si camasile. In ceea ce priveste incaltamintea, ai nevoie de pantofi cu toc eleganti sau sandale cool si moderne.
  • Stilul vestimentar elegant implica alegerea pieselor cheie. Astfel, trebuie sa pui accent pe articole clasice, care nu se demodeaza in cativa ani. Desigur, merita sa renunti si la jeansii cu taieturi, la articolele casual sau la incaltarile sport, care nu se incadreaza intr-un stil vestimentar elegant.
  • cromatica este importanta pentru stilul vestimentar elegant. Pentru aparitii sofisticate, se recomanda nuantele de negru, alb si nude, precum si nuante intense ca verde smarald, rosu sau albastru regal.

5 piese vestimentare pentru tinute in stil elegant

VVovF5W6Ta2KDwAXt_XAAUElYcJGyOVff-B-XfrJbljAsRmBvnxEhK8NS6Wpg6IgpzbLFNzmESdUZ_uaV0rlJ6pojSXrfSnbFqH6gpDUJVEQ48jNmla3vbibLeRdfuzCQZ3kVJ34

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/women-in-black-long-sleeve-suit-7959795/

Este lesne de inteles faptul ca stilul clasic elegant difera de stilul sport. Astfel, acest cod implica folosirea articolelor elegante si feminine, pe care le poti purta in numeroase ocazii, de la simple iesiri, pana la intalniri si evenimente formale. Descopera care sunt piesele vestimentare de care ai nevoie in garderoba, pentru a crea un stil vestimentar elegant:

Rochii in stil elegant

Rochia este articolul vestimentar feminin ideal pentru o tinuta eleganta. Include in garderoba o rochie versatila, care se poate purta cu orice ocazie, in combinatie cu numeroase accesorii. Un exemplu concret poate fi rochia neagra midi, care se poate purta cu sau fara sacou, cu o pereche de pantofi stiletto cu toc si o geanta din piele, de dimensiune medie. Aceasta rochie poate fi aleasa si pentru seara, alaturi de sandale si o geanta tip plic sau pentru zi, cu o pereche de balerini si accesorii minimaliste.

Rochia lunga pentru seara este recomandata pentru evenimente speciale. Nu trebuie sa alegi neaparat negru, ci si rosu, verde smarald, albastru inchis sau nude.  Se poarta doar cu pantofi cu toc si cu bijuteriile adecvate ocaziei.

Fuste in stil elegant

Stilul vestimentar elegant pentru femei implica si purtarea fustelor, articole la fel de populare precum rochiile. Alege rochii in culori uni si foloseste-le in tinute elegante, alaturi de camasi sau pulovere feminine din casmir.

Acorda atentie lungimii fustei! O fusta eleganta nu trebuie sa ajunga mai sus de genunchi, indiferent daca optezi pentru fuste creion, care urmeaza linia corpului sau pentru fuste plisate.

Sacoul in stil elegant

Pentru o tinuta eleganta, ai nevoie si de o piesa precum sacoul. Alege un sacou negru, in stil elegant, cu o usoara linie masculina. In acest sens, se recomanda purtarea unui sacou simplu, fara detalii inutile sau combinatii de culori. Sacoul poate fi purtat cu pantofi cu toc peste un maiou, alaturi de o fusta si o bluza sau peste o rochie.

Stilul vestimentar elegant presupune folosirea materialelor de calitate, asa ca trebuie sa alegi un sacou din materiale precum matasea, inul, casmirul sau lana.

Accesorii in stil elegant

-lWbKgI5FfccQ5-ciqDnRiqDmMsKtN39ElvlhqFqRgDfL-Qv8aym_dXAKDUGIO_VO5Obx8UqpwOUwngJh8VaYEMaEhUeHxLS9RPo0zHJ3MN5oaBQUTNm7rmfyM5bIOsWRbWz0uu3

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/crop-bride-with-necklace-on-ceremony-6057760/

Pentru ca nicio tinuta nu este completa fara accesorii, o femeie eleganta trebuie sa se asigure ca are in dressing:

  • O geanta eleganta, de tip plic. Aceasta poseta se potriveste de minune atat in tinutele elegante de zi, cat si in cele de seara. Alege un model cat mai simplu, in nuante inchise, prevazut cu o curea sau un lant.
  • Esarfa din matase reprezinta un accesoriu la fel de cool pentru o femeie moderna, eleganta si stilata. Esarfa se poate purta in par, la gat sau pe bareta unei genti, pentru un plus de personalitate.
  • Din colectia de accesorii indispensabile pentru o femeie eleganta fac parte si bijuteriile. In acest caz, poti sa investesti in bijuterii de calitate din aur sau argint, de dimensiuni reduse, care sa se potriveasca cu orice articol vestimentar. Asigura-te ca incluzi in colectia de bijuterii cercei, bratari, ceasuri, lantisoare, inele si coliere fine, care transmit bunul gust.

Incaltaminte in stil elegant

Nu in ultimul rand, stilul vestimentar elegant are nevoie si de incaltaminte pe masura. Ideal ar fi ca in garderoba ta sa se regaseasca:

  • Pantofi stiletto cu toc. Tocul poate fi mai mare sau mai mic, in functie de preferintele tale. pe pantofii stiletto in nuante de negru, rosu, bleu, albastrii inchis, nude dar si modelele cu imprimeu animal, care se potrivesc de minune cu o rochie eleganta, neagra.
  • Nu trebuie sa omiti nici sandalele cu toc subtire, care pot fi purtate ziua sau seara, alaturi de cele mai elegante rochii sau fuste din garderoba.
  • Pentru sezonul rece, ai nevoie si de o pereche de ghete cu toc, optiuni la fel de elegante in ceea ce priveste incaltamintea.

Ponturi pentru o tinuta eleganta cu bani putini

Bugetul limitat nu trebuie sa te impiedice sa obtii o tinuta eleganta si feminina. Urmand sfaturile potrivite, poti sa compui un stil vestimentar elegant si cu bani putini, cu ajutorul pieselor potrivite. Iata ce ponturi iti pot veni in ajutor:

Pune accent pe piese vestimentare care nu se demodeaza

Pentru ca ai nevoie de tinute elegante, alege piesele de imbracaminte si incaltaminte care vor fi la moda si in sezonul urmator. Astfel, asigura-te ca incluzi in garderoba piese vestimentare precum bluzele uni, jachetele simple, fustele monocrome si rochiile negre, feminine. Vei gasi intotdeauna articole basic la preturi decente, de care sa te bucuri cat mai mult timp.

Investeste in accesorii de calitate

Ai nevoie de o tinuta eleganta? Nu este nevoie sa investesti sume uriase de bani in accesorizare. Daca vrei sa porti cercei, evita alegerea colierelor, in timp ce purtarea bratarilor o exclude pe cea a inelelor. Pastreaza accesoriile simple, care te transforma intr-o femeie eleganta si sofisticata.

Poarta doar haine pe masura ta

Eleganta unei tinute tine si de alegerea pieselor pe masura ta. Incearca sa-ti ordonezi garderoba si sa pastrezi doar articolele care iti vin, renuntand la cele prea mari sau prea mici.

Alege pantofii potriviti

Stilul vestimentar elegant se obtine si cu ajutorul pantofilor potriviti. Asadar, include in dressing cel putin doua perechi de pantofi stiletto negri si nude, alaturi de sandale, cu ajutorul carora sa creezi diferite tinute de zi si de seara.

Invata sa combini armonios accesoriile si hainele

Pentru ca o tinuta sa-si mentina aspectul elegant, nu combina prea multe tipuri de materiale, nuante sau bijuterii. Alege doar piese elegante, care sa nu atraga prea mult atentia si sa se faca remarcate prin linii curate.

Atitudinea conteaza in construirea unei tinute elegante asa ca trebuie sa te comporti natural si sa te simti bine in pielea ta. Tine cont de sugestiile noastre si construieste tinute elegante fara repros!





Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola