Stilul boho: 5 piese must-have pentru garderoba ta

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 2927

Exista numeroase stiluri vestimentare pe care le poti aborda, de la sport, pana la elegant. Un stil vestimentar popular si in zilele noastre, inspirat din moda anilor ‘70 este stilul boho. Stilul boho chic te ajuta sa obtii o tinuta impecabila, atent gandita, atata timp cat alegi articolele vestimentare si incaltamintea potrivita.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/girl-in-pink-tank-top-wearing-black-sun-hat-and-black-sunglasses-3854884/

Stilul boho chic se remarca prin naturalete, personalitate si originalitate, folosind culori, materiale si modele unice, care sa atraga atentia. Astfel, daca iti place sa formezi tinute indraznete, in care sa te simti comod, stilul boho chic este ideal pentru tine! Inspira-te, din articolul de mai jos si afla ce presupune stilul boho, care sunt hainele si incaltarile pe care trebuie sa le ai si cum le combini armonios, pentru un look de invidiat!

Ce inseamna stilul boho

Regulile de baza in stilul vestimentar boho

5 piese vestimentare pentru tinute in stil boho

Greseli de evitat in stilul boho

Ce inseamna stilul boho

Vrei sa afli ce este stilul boho? Acest stil vestimentar combina diferite elemente, pornind de la infuentele hippie, care se intrepatrund cu detalii etnice, accente boeme si elemente moderne. Boho chic reprezinta prescurtarea termenului englezesc bohemian chic si inseamna boem, hippie sau chic.

Din fericire, stilul boho nu se obtine greu. Fiindca stilul boho chic este destul de permisiv, se potriveste perfect unei persoane cu simt artistic, romantica si boema.

Trebuie sa stii ca stilul boho chic nu este doar un stil vestimentar, ci un adevarat stil de viata, regulile sale fiind folosite si in design-ul interior. Pentru a te incadra cu succes in acest stil vestimentar, nu trebuie decat sa porti o rochie inflorata, o geanta impletita, din paie si o pereche de balerini cu print. In ceea ce priveste machiajul, se recomanda folosirea unor produse cosmetice naturale, care sa se imbine cu o coafura lejera. Vei obtine un look lejer si relaxat, potrivit pentru orice varsta!

Regulile de baza in stilul vestimentar boho

S0KyLYKk3pYQtUHu5Vd-k0oc3RmFpYpV7War6-eM5RPB1OLuCbymN0-s5IcKpmlKu1cTdfjvjGJAwf2NDIyc1WLRwFB78O79rPQzKlNeWg0LnPu2I9n3PStEfoZSvE-qUh6Fr6c5

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WGpipz09VBI

Atunci cand vorbim despre stilul vestimentar boho chic, exista o serie de reguli si recomandari pe care merita sa le urmezi. Astfel, poti sa folosesti tesaturi naturale precum pielea, matasea, inul si bumbacul, materiale ideale pentru haine in stil boho.

Mai mult, stilul boho pune accent pe confort, indiferent de eveniment. Daca vrei sa creezi o tinuta boho chic perfecta, tine cont de faptul ca acest stil promoveaza naturaletea. Foloseste pantofi cu toc mic sau cu platforma, alaturi de bluze boho vaporoase sau largi. La fel de populare sunt si rochiile si fustele, care urmeaza acelasi croi relaxat.

Si cromatica este importanta atunci cand vorbim despre stilul boho chic. In acest stil vestimentar se incadreaza de minune tonurile calde, precum diferite nuante de maro, tonuri pamantii  si nuante de verde, rosu sau auriu. Rozul sau oranjul intens nu sunt nuante care se folosesc in acest stil vestimentar boem.

Tinutele boho chic se creeaza folosind o gama decenta de culori. In plus, este recomandat sa porti o singura culoare de baza, pentru a nu aglomera tinuta. Daca fusta pe care o alegi este colorata, alege bluza si incaltari in nuante neutre.

5 piese vestimentare pentru tinute in stil boho

Exista numeroase piese vestimentare si accesorii care te ajuta sa creezi o tinuta boho chic ca la carte, precum:

  • Iile cu motive etnice
  • Tunicile scurte sau lungi
  • Curelele late
  • Rochii si fuste vaporoase
  • Ochelari de soare retro
  • Haine si veste din blana
  • Cardigane cu franjuri
  • Incaltari in stil cowboy, pantofi cu platforma si sandale cu talpa joasa

Dintre toate aceste articole vestimentare, exista cateva piese esentiale in garderoba oricarei iubitoare a stilului vestimentar boho chic:

Rochii stil boho

Cele mai populare articole care se incadreaza in stilul boho sunt rochiile. Pentru a crea o tinuta corecta, ai nevoie de rochii boho chic, casual si relaxate, inspirate din stilul hippie. Poarta rochii in stil boho scurte, lungi sau midi, cu imprimeuri florale. Aceste modele se poarta oricand in combinatie cu o pereche de balerini din piele, cu sandale cu platforma sau cu sandale cu talpa joasa. Accesorizeaza rochia dupa bunul plac, cu ochelari de soare masivi si o geanta tip plasa, pentru o tinuta boho care va atrage toate privirile!

Fuste stil boho

Daca vrei sa inlocuiesti rochiile cu fustele, indreapta-ti atentia catre modelele in stil boho. Cele mai potrivite sunt fustele boho chic cu un croi larg, care merg de minune in combinatie cu tricou, camasa sau maiou.

Fustele in stil boho pot fi asortate si cu bluzele in stil baby doll, cu bluze asimetrice sau cu tunici moderne, cu motive etnice. Poarta fustele cu botine sau platforme, pentru un outfit excelent.

Salvari

Vrei sa porti pantaloni intr-o tinuta boho chic? Nimic mai simplu! Desi poti folosi si o pereche de jeansi pe care sa-i combini cu o tunica, pantalonii vedeta ai acestui stil vestimentar sunt modelele harem sau salvarii.

Salvarii sunt realizati din materiale usoare si se inspira din stilul hippie. Poti sa introduci in garderoba salvari din bumbac, stofa sau matase. La fel de potriviti sunt si salvarii din satin sau voal, ideali pentru vara. Poarta salvarii alaturi de tricouri, bustiere sau camasi, in combinatie cu o pereche de sandale joase.

Accesorii stil boho

70Nso5viLm9WkpDsYOJqBnkeWxxpaBmHcB6LpRl7JmjC-vi9KxtcdhIXJcyr_9lkYXCDyiGOeFStgSmFvbunSdEemvB4fxdkZpRhTY6gc796U4lbkJE-JplkwAmRCcVPGabnIL6v

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sb48Lr3ENE0 

Pentru o tinuta boho chic completa, ai nevoie si de accesorii in acelasi stil. Foloseste genti de dama din piele, in nuante care sa se inspire din natura. Cele mai potrivite modele sunt gentile cu bareta, care se poarta pe umar. La fel de potrivite sunt si bijuteriile, care complimenteaza orice tinuta in stil boho. Mizeaza pe alegerea unor coliere suprapuse! Pe lista de accesorii poti sa adaugi si bratarile late, inelele lungi sau medalioanele.

Din gama accesoriilor pentru o tinuta boho fac parte si palariile sau esarfele, ce pot fi purtate in jurul gatului, pe cap sau in talie. Alege palariile cu bor lat, care te feresc de soare si completeaza orice tinuta boho chic.

Incaltaminte in stil boho

Stilul vestimentar boho chic este dominat de incaltarile cu motive etnice, indiferent daca vorbim despre sandale cu platforma, sandale joase sau balerini de dama. Incaltamintea ideala pentru outfiturile boho chic include si penele, pielile si franjurii. De pilda, daca porti o rochie cu imprimeuri sau funde, ti se potriveste o pereche de sandale cu talpa joasa sau sandale tip gladiator.

Poti achizitiona si incaltari precum botinele sau cizmele in stil cowboy din piele, care se potrivesc cu rochiile in stil boho pana la genunchi.

Greseli de evitat in stilul boho

Exista si cateva greseli de care merita sa te feresti atunci cand compui tinute boho chic:

  • Culori pale si tinute monocrome. Tinutele boho chic sunt compuse din articole pline de culoare si nonconformism. Asigura-te ca introduci in garderoba haine in nuante de negru, galben, maro si verde, pe care sa le combini armonios. Nu opta pentru tinute compuse in totalitate din alb sau negru, care nu se incadreaza in stilul boho.
  • Renuntarea la imprimeuri. Boho chic inseamna libertate si explozie de culoare, asa ca nu te feri de imprimeurile retro, etnice sau tribale, care ofera un look boem tinutei tale.
  • Un singur strat de haine. Stilul boho presupune si stratificarea, asa ca nu te feri sa porti mai multe bluze suprapuse. 
  • Articolele mulate. Alege haine lejere sau supradimensionate atunci cand vrei sa compui o tinuta boho chic! Jeansii mulati trebuie sa fie inlocuiti cu pantaloni evazati sau salvari care iti garanteaza confortul si libertatea de miscare.

Hainele, incaltamintea si accesoriile pe care le alegi te ajuta sa obtii un stil vestimentar boho chic fara cusur. Bucura-te de haine confortabile si extravagante si te poti bucura de priviri pline de admiratie!



Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola