Tinute cu pantofi stiletto - cum sa emani incredere si senzualitate la fiecare pas?

person Publicat de: The 5th Element list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 116

Tinutele cu pantofi stiletto pot parea foarte intimidante pentru unele persoane, insa acesta nu este un motiv sa nu le incluzi in propria garderoba. Poate te temi ca va fi incomod pentru tine sa porti stiletto multe ore, insa adevarul este ca, daca alegi o pereche de incaltaminte de foarte buna calitate, reduci semnificativ acest risc. Iar partea buna este ca pe masura ce vei purta tocuri in mod repetat, vei reusi sa stapanesti arta mersului pe tocuri fara nicio grija. In continuare, vei afla ce tinute poti crea cu stiletto, in functie de ocazie, dar si de stilul vestimentar. 

Cuprins:

  1. Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie – fii chic oriunde ai merge!
  2. Tinute cu stiletto care se potrivesc stilului tau
  3. Tinute cu pantofi stiletto pentru fiecare sezon

1. Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie – fii chic oriunde ai merge!

O parere generala despre pantofii cu toc cui este ca se potrivesc doar la ocazii. Nimic mai fals! Cu putina creativitate, poti purta stiletto in aproape orice imprejurare, mai putin cele in care trebuie sa faci sport. Sa ne uitam pe rand la ocaziile si evenimentele unde poti alege acest tip de incaltaminte si cum le poti combina pentru a fi adecvate.

1- Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie - pantofi cu toc rosii pe fundal negru

Fotografie de Espressolia pe Pixabay.com 

Ocazii elegante

Fie ca vorbim despre un bal, o nunta, un botez sau o petrecere mai sofisticata de zi de nastere sau la munca, nu poti da gres cu o pereche de pantofi stiletto. Pentru ocazii care cer o anumita eleganta, pantofii stiletto sunt excelenti deoarece adauga o nota de rafinament. Doamnele si domnisoarele care prefera un stil mai feminin ii pot asorta cu o rochie lejera de cocktail sau, pentru un efect mai sofisticat, cu o rochie lunga si neagra cu sclipici. O alta optiune este sa combini un corset elegant cu o fusta medie sau lunga din tulle/satin; este ca si cum ti-ai crea propria rochie, mai ales ca te poti juca alternand culorile celor doua piese sau refolosind ceea ce ai deja in garderoba. 

1- Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie - tinuta eleganta neagra cu tocuri stiletto

Fotografie de Kieu Tien Nguyen pe Pexels.com 

1- tinute cu pantofi stiletto - pantofi, tinute elegante

Fotografie de Cottonbro studio pe Pexels.com 

In ultimii ani, au devenit foarte populari pantalonii eleganti purtati la serate. Fie ca vorbim despre pantaloni lungi si largi, pantaloni palazzo sau culottes, acestia aduc o nota de eleganta, mai ales daca sunt realizati din satin sau alte tesaturi fine. In plus, se asorteaza perfect cu o pereche de stiletto, in special atunci cand iti doresti sa iti evidentiezi talia. Chiar daca pantalonii nu sunt eleganti in sine, ii poti asorta cu accesorii care sa se potriveasca atat cu pantofii, cat si cu restul tinutei: foloseste curele sau esarfe din satin sau matase si combina-le cu bijuterii stralucitoare. Sa nu excludem insa nici pantalonii scurti, cei din satin putand face ravagii daca sunt asortati cu ciorapi de matase negri si pantofi cui foarte inalti. Adauga o bluza eleganta cu volane foarte mari la maneci sau una transparenta si esti gata sa impresionezi!

1- tinute cu pantofi stiletto - pantaloni, pantofi negri

Fotografie de Amanda Vick pe Unsplash.com 

Optional, poti sa inlocuiesti pantofii stiletto si cu o pereche de pantofi cu toc gros, daca iti este dificil sa mergi pe tocuri foarte inalte. Sfatul practic al stilistului: daca te temi ca vei obosi la un moment dat stand multe ore pe tocuri, adu-ti de rezerva la tine o pereche de balerini din piele. Efectul nu va fi acelasi, dar picioarele tale iti vor fi recunoscatoare!

In ceea ce priveste culorile, multa vreme a circulat trend-ul conform caruia trebuia sa iti asortezi pantofii cu geanta si celelalte accesorii, mai ales la ocaziile elegante. Cu toate acestea, in ultimii ani femeile au inceput sa fie rebele si sa ignore regulile, chiar daca cea pe care am mentionat-o mai sus ramane in picioare. Asadar, nu te teme sa alegi o pereche de stiletto intr-o culoare complementara cu cea a rochiei tale. De exemplu, daca alegi sa porti o rochie galbena, asorteaza la ea o pereche de pantofi mov. Daca rochia ta este neagra, atunci ai libertatea de a alege orice culoare vrei pentru pantofi si accesorii. Vei atrage privirile tuturor cu aceste outfituri cu pantofi stiletto si vei putea sa iti exprimi personalitatea printr-un contrast intens de culori, devenind o aparitie de neuitat.

Ocazii casual

Daca te gandesti la o tinuta cu stiletto pentru o iesire la cafea impreuna cu prietenele tale, nu ezita! Daca pantofii stiletto de satin ti se par prea eleganti pentru aceasta ocazie, nu ezita sa apelezi la unii din piele, de exemplu, sau chiar unii din denim. Nuantele calde ale unei perechi de stiletto feminini vor imblanzi orice tinuta. Alternativ, poti alege ca pantofii sa fie din denim, iar restul tinutei din materiale delicate precum matase sau tulle, pentru a echilibra cele doua stiluri. 

1- Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie - tinute colorate casual cu stiletto si sandale

Fotografie de StockSnap pe Pixabay.com 

Pantofii cu toc inalt te vor face mai inalta si iti vor evidentia talia, ceea ce inseamna ca vei arata mult mai bine in orice alegi sa porti. Combinatia cu fusta scurta si bluza decoltata poate fi senzationala, mai ales daca iesi la o intalnire casual in oras. Un trend care a capatat amploare in ultimii ani este asortarea pantofilor stiletto cu blugi lungi si tricou. Poate parea o combinatie usor nepotrivita, insa daca te regasesti in aceasta, nu ezita sa o porti! Iar daca vrei sa mergi dincolo de norme, nu e ilegal sa porti hanorac cu stiletto! Stim ca suna ciudat, dar poti aduce unitate intr-un outfit realizat din extreme de genul acesta prin culoare: alege un hanorac in aceeasi nuanta ca si pantofii si esti gata sa iesi in oras. 

1- Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie - tinuta casual cu blugi si tocuri colorate

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com 

Ocazii office

Nu trebuie sa fii neaparat intr-o functie de conducere ca sa poti purta pantofi stiletto la munca. De fapt, fustele creion potrivite pentru mediul profesional merg mult mai bine cu o pereche de pantofi cu toc cui. Daca esti adepta acestui tip de incaltaminte, poti opta si pentru rochii office care sunt putin mai serioase, iar, in acest caz, o pereche colorata de pantofi poate chiar sa aduca putina viata unui outfit office care ar fi plictisitor altfel. 

Sa nu uitam nici de perechea de jeansi despre care vorbeam mai devreme, pe care o poti transforma intr-un outfit office daca ii adaugi o camasa alba si un sacou. Sacoul poate fi colorat, asortat pantofilor stiletto, sau pur si simplu negru. Sfatul profesionistului: adauga culoare unui outfit sobru de munca prin accesorii precum brose, insigne sau bijuterii. Poti profita si de geanta pe care o porti la munca pentru a aduce un plus de culoare si pentru a-ti exprima stilul cu ajutorul ei. O ultima sugestie ar fi sa nu uiti si de salopetele office in culori uni, care merg de minune cu o pereche de pantofi cu toc inalt. 

1- Tinute cu pantofi stiletto in functie de ocazie - pantaloni albi cu tocuri cui pe trepte

Fotografie de Drromie pe Pixabay.com 

1- tinute cu pantofi stiletto - pantofi negri

Fotografie de Andrea Peperó pe Unsplash.com 

2. Tinute cu stiletto care se potrivesc stilului tau

Bineinteles, tinutele pentru ocazii pe care le-am expus mai sus nu sunt singurele la care poti asorta stiletto. Partea buna la acest tip de pantofi este ca sunt foarte versatili, desi la prima vedere nu pare asa. Descopera in continuare cum poti asorta pantofii stiletto la alte tinute care sunt in concordanta cu stilul tau!

Stiletto si stilul rock

Se spune ca vestimentatia este o forma de arta, asadar de ce sa nu iti exprimi latura ta agresiva concomitent cu cea feminina? Exista pantofi stiletto negri cu tinte, de exemplu, care merg perfect asortati cu un tricou cu trupa ta rock preferata si o pereche de jeansi clasici sau negri. Poti combina tintele de pe pantofi cu o geanta similara sau cu o geaca de piele in acelasi stil. Alternativ, daca nu vrei sa investesti intr-o pereche de stiletto care se potrivesc doar unui stil, poti purta o pereche simpla, neagra, pe care o poti asorta la numeroase outfituri. Curelele de piele sunt iarasi o idee buna pentru o tinuta adecvata unui stil rock si pot fi asortate pantofilor. O alta idee este sa iti creezi tinuta ta rock obisnuita, dar sa o completezi cu o pereche de stiletto foarte colorata, pentru un impact de neuitat. 

2- tinute cu pantofi stiletto - pantofi cu toc negri, pantaloni negri

Fotografie de Luis Quintero pe Pexels.com 

2- Tinute cu stiletto care se potrivesc stilului tau - jeansi si stiletto negri cu siret

Fotografie de Kadir Demir pe Pexels.com 

Stiletto si baby doll

La polul opus stilului rock, exista si un stil vestimentar feminin si delicat. Rochitele baby doll sunt ideale pentru a le asorta la pantofii inalti, mai ales ca poti alege niste imprimeuri interesante. Exista o varietate de pattern-uri pentru ele, cum ar fi bulinele mari sau mici, imprimeurile cu flori, diferite nuante pastelate sau modele geometrice ascutite. Un truc simplu pentru a obtine o tinuta cu pantofi stiletto este sa alegi perechea de pantofi in una dintre nuantele care se regaseste si pe rochie. Adauga si o esarfa care se potriveste cu pantofii, o bentita si cercei delicati. 

2- Tinute cu stiletto care se potrivesc stilului tau - rochie inflorata si stiletto colorati cu fluturi

Fotografie de Benjamin Wedemeyer pe Unsplash.com 

2- tinute cu pantofi stiletto - pantofi rosii, fusta cu flori

Fotografie de Almada Studio pe Pexels.com 

Stiletto si stilul boho chic

Boho se defineste ca fiind un stil creativ, liber si rebel. Asa ca, de ce nu am putea sa integram si o pereche de stiletto in el? Un exemplu ideal ar fi pantofii stiletto albi, nude sau pastelati asortati cu o rochie lunga stil tunica si o curea lata. Acest stil se bazeaza si pe folosirea de materiale naturale, asa ca nu ezita sa porti genti din macrame sau lemn in outfiturile tale. O camasa alba cu insertii metalice poate fi combinata cu o pereche de jeansi si un lant metalic, la care poti adauga o geanta crosetata si o pereche de pantofi stiletto albi. Limita este doar imaginatia ta! Sfatul stilistului: adauga cateva accesorii cu model marinaresc pentru a transforma stilul boho chic intr-unul navy cat ai clipi!

2- Tinute cu stiletto care se potrivesc stilului tau - stiletto negri cu pantaloni animal print

Fotografie de Cleo Vermij pe Unsplash.com 

3. Tinute cu pantofi stiletto pentru fiecare sezon

3- tinute cu pantofi stiletto - pantofi roz, piscina

Fotografie de Ray Piedra pe Pexels.com 

Daca ar fi sa facem o statistica, probabil cele mai multe outfituri cu stiletto sunt purtate vara. Atunci au loc si majoritatea evenimentelor elegante, cum ar fi nunti si botezuri, si tot atunci doamnele si domnisoarele se simt libere sa foloseasca toate culorile in tinutele lor. Insa aceasta nu este neaparat o regula. Simte-te libera sa asortezi pantofii stiletto la outfiturile tale oricand iti doresti, tinand cont de anumite combinatii si recomandari pentru fiecare sezon. Iata cum poti integra pantofii stiletto in tinutele adecvate fiecarui anotimp!

Cum poti purta pantofii stiletto primavara?

Acest tip de pantofi este o alegere excelenta primavara, atunci cand sarbatorim feminitatea si eleganta femeilor de pretutindeni. Cei in nuante nude sau pastelate sunt perfecti pentru un outfit feminin, asa cum discutam si mai devreme, dar te poti orienta si catre cei cu buline, daca vrei sa ii asortezi unei rochite office. Indiferent de preferintele tale personale, o recomandare pe care te poti baza este sa alegi perechi colorate de pantofi pentru a te asorta bogatiei de culori pe care le gasesti in natura in acest anotimp. Poti chiar sa iti alegi tematici pentru outfiturile tale. Daca florile tale preferate sunt narcisele, alege o rochie galbena si pantofi asortati. Daca preferi lalelele, te poti orienta catre o rochie cu imprimeul acestor flori frumoase. Pentru trandafiri, nu mai este nevoie sa spunem cate articole vestimentare cu acest imprimeu gasesti. 

3- Tinute cu pantofi stiletto pentru fiecare sezon - stiletto nude cu rochie inflorata si buchet de flori

Fotografie de Оксана pe Pexels.com 

Cum poti purta stiletto vara?

3- Tinute cu pantofi stiletto pentru fiecare sezon - stiletto bej cu rochie alba vaporoasa

Fotografie de Mayu ken pe Unsplash.com 

Vara, singura dilema legata de stiletto ar trebui sa fie daca mergi pe mana lor sau daca ii alternezi cu o pereche de sandale cu toc subtire. In acest anotimp, poti asorta pantofii cu rochii vaporoase midi sau rochii maxi. Bumbacul si inul sunt materiale excelente pentru hainele de vara, mai ales daca temperaturile sunt foarte ridicate. Nu este recomandat sa alegi haine stranse pe corp daca vremea este caniculara, dar daca nu poti renunta la jeansii tai skinny, ii poti asorta linistita si pe acestia cu o pereche de stiletto colorati. De asemenea, poti crea tinute cu pantofi stiletto si fuste lungi si largi, ideale pentru vara. Pe de alta parte, daca preferi sa expui cat mai multa piele la soare, este momentul perfect sa porti maieuri si fuste mini pentru un look urban. 

Cum purtam stiletto toamna?

Toamna este momentul perfect sa trecem la pantofii stiletto in nuante pamantii. De la portocaliu intens la maro cald sau bej neutru, te poti folosi de o varietate de nuante pentru a-ti crea un outfit perfect pentru toamna. Asorteaza pantofii cu o pereche de pantaloni neutri si un pulover crosetat care sa iti tina de cald si esti gata sa stralucesti in orice zi de toamna! Nu uita ca un efect deosebit il au pantofii stiletto in nuante neutre asortati cu pardesie in culori similare. Pune-ti si o pereche de ochelari de soare si vei arata foarte cool! Poti profita de faptul ca este un anotimp mai rece, asortand la tinutele tale si esarfe chic sau fulare crosetate care sa se potriveasca cu puloverele sau pantofii, de exemplu. Este momentul sa profiti si de faptul ca poti purta rochii crosetate sau din materiale mai groase, care sa iti tina de cald. 

Cum purtam stiletto iarna?

Ce e drept, purtatul de tocuri inalte si subtiri in anotimpul rece este un subiect destul de provocator. In primul rand, trebuie sa mentionam ca este foarte important sa ai grija de siguranta ta. Daca se formeaza polei sau gheata, sub nicio forma nu iti risca sanatatea pentru a purta stiletto. Alege incaltaminte adecvata activitatilor pe care doresti sa le ai si temperaturilor de afara. Daca totusi vrei sa ii porti la evenimente, ideal este sa ii aduci cu tine separat si sa te schimbi la locul respectiv. 

Prima optiune in ceea ce priveste tinutele cu stiletto iarna o reprezinta o pereche de pantofi albi care se asorteaza cu zapada de afara. Ii poti combina cu o fusta groasa de bumbac sau lana sau o rochie tricotata lunga. Poti purta si pantaloni mai grosi care sa te apere de frig, asortati cu un pulover colorat. Daca restul tinutei tale este destul de liniara din punct de vedere cromatic, simte-te libera sa alegi o pereche de pantofi foarte colorati care sa iti mai insenineze putin zilele gri de iarna. Profita de faptul ca este cel mai rece anotimp pentru a completa tinuta cu o caciula in stilul tau: crosetata, de blana etc. Nu uita si de fular si manusi si alege unele care dau o nota de eleganta oricarui outfit. 

Asadar, acum ai la dispozitie un ghid complet pentru a sti cum sa iti creezi tinute cu pantofi stiletto, integrand si articole vestimentare pe care le ai deja in garderoba ta. Experimenteaza si exprima-ti personalitatea si creativitatea asortand pantofi stiletto la articole cu care nu i-ai purta in mod normal, cum ar fi jeansii sau hanoracele. Alternativ, poti merge pe combinatii clasice, lasandu-ti feminitatea sa iasa la iveala cu rochii pastelate si pantofi nude. Oricare ti-ar fi optiunea, nu uita ca pantofii stiletto sunt un mod grozav de a face orice tinuta sa fie mai fermecatoare si de a te face sa pari sexy si increzatoare. 

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola