Tinute de Craciun - cum sa te imbraci in functie de locatie si eveniment

person Publicat de: The 5th Element list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 2961

Indiferent daca te pregatesti pentru o petrecere de Craciun cu familia sau pentru un eveniment festiv cu prietenii sau la locul de munca, exista o multitudine de optiuni de tinute care te pot face sa stralucesti si sa te simti minunat in aceasta perioada minunata din an. Trebuie doar sa tii cont de gusturile tale personale, dar si de contextul la care urmeaza sa participi, pentru ca doar asa vei putea alege tinutele de Craciun ideale.

Mai mult, aceasta sarbatoare este, in primul rand, una a traditiilor, iar acest lucru te poate ajuta si pe tine in crearea outfitului perfect, intrucat pot exista cateva elemente de baza pe care nu trebuie sa le scapi din vedere. De asemenea, dupa cum probabil ca stii si tu deja, culorile clasice ale Craciunului sunt rosul si verdele, iar daca si tu iti doresti sa te apropii cat mai mult de Sarbatorile de Iarna, poti incerca sa-ti  creezi tinuta in jurul acestor nuante. Nu trebuie neaparat sa fie vorba despre piesele vestimentare in sine, ci poate fi vorba si despre diferite accesorii - noi te vom ajuta sa faci acest lucru!

In acest articol, o sa vorbim mai pe larg despre regulile pe care trebuie sa le respecte o tinuta conceputa pentru Sarbatorile de iarna, dar iti vom dezvalui si cateva detalii care te vor ajuta sa faci alegerea perfecta, in functie de locatie sau de eveniment. In final, o sa-ti oferim si cateva idei de tinute de Craciun de dama pe care le poti adopta si tu oricand, punand accent pe perechea de incaltaminte ideala, in functie de outfit.

Cuprins:

1. Tinute de Craciun - traditii legate de imbracamintea de Craciun

2. Tinute de Craciun de dama - ce tip de outfit poti alege pentru Craciun in functie de specificul locatiei

3. Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege

4. Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul

1. Tinute de Craciun - traditii legate de imbracamintea de Craciun

Inca din cele mai vechi timpuri, Craciunul a fost identificat cu anumite elemente si culori specifice peste tot in lume, astfel incat Romania nu face o exceptie. Chiar daca la noi in tara mai sunt si alte lucruri specifce, ce tin clar de traditii si obiceiuri, noi ne vom concentra atentia asupra detaliilor care pot fi integrate cu usurinta in tinutele de Craciun de femei, astfel incat sa te apropii cat mai mult de spiritul Sarbatorilor de Iarna si de magia lor.

In primul rand, unul dintre cele mai recunoscute simboluri, cand vine vorba de tinutele pentru Craciun, este puloverul cu motive de sarbatori. Astfel de articole vestimentare au diferite imagini care sa te duca direct cu gandul la magia Sarbatorilor de Iarna, precum ar fi peisaje de Craciun cu brazi, reni, fulgi de zapada sau Mos Craciun si pot varia, de la cele traditionale, pana la unele mai amuzante cu diferite mesaje si semnificatii. Astfel, daca este vorba de o petrecere tematica sau de o seara in familie de Craciun, acestea sunt, fara doar si poate, ideale de a fi integrate in diferite outfituri.

In afara de puloverele care au devenit deja o alegere clasica pentru foarte multe persoane, exista si o serie de accesorii traditionale de Craciun, care pot face ca fiecare tinuta sa capete putina magie specifica acestui sezon. Poate fi vorba despre diferite coronite sau caciuli cu motive specifice, de cercei cu fulgi de zapada, cu Mos Craciun sau cu elfi, dar si de sosete de Craciun si palariile specifice ale lui Mos Craciun. Aceste accesorii pot aduga o nota festiva tinutelor, indiferent daca sunt purtate la petreceri tematice sau chiar la o zi obisnuita la birou. 

Dupa cum vorbeam si anterior, Craciunul are si cateva culori specifice in jurul carora iti poti contura outfitul ideal. Este vorba, dupa cum probabil ca stii deja, despre alb, rosu si verde. Asadar, daca iti doresti sa nu dai gres cu alegerea facuta si vrei sa fii perfect in ton cu sezonul estival, incearca cat mai mult sa te ghidezi dupa aceste nuante foarte usor de asortat si de integrat in acelasi outfit. Cu o fusta neagra scurta, un pulover rosu cu motive traditionale si o pereche de ghete de piele vei straluci, astfel, la aproape orice eveniment din preajma Craciunului. 

In diferite zone ale tarii, Craciunul inseamna si foarte multa traditie, iar tinutele trebuie sa reflecte acest lucru. Este, de regula, vorba despre diverse porturi traditionale, care sunt transmise din generatie in generatie si sunt purtate cu mare mandrie de catre femei, la diferite ocazii unice din preajma sarbatorilor. Chiar daca traditia se mai respecta in foarte putine regiuni, poti „imprumta” oricand idei de aici si le poti integra in cele mai actuale trenduri, pentru ca ele nu se vor demoda niciodata si vor fi apreciate mereu de toti cei din jurul tau.

Asadar, atunci cand te gandesti sa-ti creezi o tinuta perfecta pentru o petrecere sau un eveniment de Craciun, poti lua alegerile si pe baza unor traditii vestimentare specifice ale acestei sarbatori.

Tinute de Craciun - traditii legate de imbracamintea de Craciun - femeie cu bluza rosie, fusta neagra

2. Tinute de Craciun de dama - ce tip de outfit poti alege pentru Craciun in functie de specificul locatiei

Alegerea outfit-ului potrivit pentru Craciun depinde in mare masura si de tipul locatiei unde urmeaza sa mergi si de cat de formal sau informal va fi evenimentul. Astfel, iti vei da seama daca vei avea nevoie de o tinuta casual, eleganta sau office, in jurul careia sa-ti alegi si hainele si pantofii potriviti.

Spre exemplu, daca urmeaza sa participi la o petrecere de Craciun organizata la un restaurant sau o sala de evenimente fancy, trebuie sa faci, implicit, o alegere ceva mai sofisticata si sa te axezi pe tinutele pentru seara de Craciun. Ai putea opta, astfel, pentru o rochie de seara mai lunga sau midi, cu detalii stralucitoare sau aplicatii de dantela. O pereche de pantofi cu toc inalt si anumite accesorii elegante, cum ar fi niste cercei lungi si o geanta de mana pot completa perfect intregul look si te pot face efectiv sa stralucesti.

Daca petrecerea de Craciun urmeaza sa fie la locul de munca si doresti sa porti ceva potrivit pentru birou, poti opta oricand pentru o tinuta office, care sa contina, insa, si cateva detalii festive. Astfel, alege sa porti o fusta sau pantaloni eleganti in nuantele specifice sezonului rece, cum ar fi gri, bleumarin sau chiar si rosu, pe care sa le asortezi cu o bluza sau un pulover festiv, asa cum discutam si mai sus. Adauga o pereche de pantofi cu toc cat mai simpli sau, si mai bine, o pereche de botine si cateva bijuterii subtile, iar outfitul tau este gata. 

Daca este insa vorba despre un eveniment de Craciun ceva mai relaxat, care se va desfasura acasa la cineva drag sau intr-un mediu familial, alege o tinuta casual si confortabila, in care sa te poti desfasura cat mai bine. Poti opta, astfel, pentru o pereche de blugi sau pantaloni casual si o bluza cu motive de Craciun. Completeaza look-ul cu o pereche de sosete pufoase, care sa fie tot cu motive traditionale. Mai mult, pentru a te asigura ca atmosfera va fi una cu totul speciala, poti vorbi cu ceilalti participanti sa aiba si ei aceste piese vestimentare de sezon pe ei, iar fotografiile vor fi pur si simplu memorabile.

Daca urmeaza insa sa participi la un eveniment care se va desfasura in aer liber, precum ar fi un Targ de Craciun, cuvintele care trebuie sa-ti caracterizeze tinuta ar trebui sa fie confortabila si practica. Poti opta, astfel, pentru un hanorac care oricum nu se va vedea, peste care sa pui o geaca suficient de groasa, in functie de gradele din termometre. Completeaza totul cu o pereche de pantaloni mai grosi si bocanci impermeabili sau ghete de dama din piele, care sa te protejeze impotriva umezelii. Daca vrei insa sa ai si o nota specifica sezonului estival, adauga atunci o caciula cu motive traditionale sau una specifica lui Mos Craciun, care te va pune in contextul perfect. 

Indiferent, insa, de locatie, este important este sa alegi o tinuta care sa se potriveasca cu specificul evenimentului, dar care sa te faca, in acelasi timp, sa te simti confortabila pe tot parcursul sau, dar si foarte frumoasa si speciala. 

Tinute de Craciun de dama - ce tip de outfit poti alege pentru Craciun in functie de specificul locatiei - bluza verde, blugi deschisi la culoare, caciula, cadouri

3. Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege

Alegerea incaltamintei potrivite pentru tinutele de Craciun este si ea extrem de importanta. In functie de stilul pentru care ai optat, dar si de ocazia la care urmeaza sa participi, exista mai multe optiuni de incaltaminte din piele naturala pe care le poti lua in considerare oricand. Este extrem de important, pe langa stil, sa te concentrezi si pe faptul ca pantofii trebuie sa-ti ofere caldura de care ai nevoie in timpul anotimpului rece, iar acest material calitativ se va asigura de faptul ca nu va patrunde inauntru niciun pic de umezeala sau de frig.

In primul rand, una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti integra cu succes in multe tinute de Caciun sunt ghetele cu toc din piele naturala. Acestea sunt cu atat mai potrivite cu cat urmeaza sa participi la anumite evenimente elegante sau petreceri organizate intr-un cadru mai formal. Ele vor oferi fiecarui outfit in parte un aspect sofisticat, iar daca esti mai scunda, te vor face sa pari si mai inalta, ceea ce este perfect pentru a-ti pune mai mult in valoare tinuta. Ghetele cu toc sunt extrem 

de versatile si pot fi purtate cu rochii de seara, fuste midi sau pantaloni eleganti. Opteaza pentru culori clasice, pentru a le integra cat mai usor in tinute, precum ar fi negru, alb sau maro.

Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun- ghete de dama bej

Cizmele din piele de dama sunt si ele la fel de potrivite pentru Craciun si pentru vremea rece de afara din aceasta perioada a anului. Ele nu doar ca-ti vor oferi un plus de caldura in zilele friguroase, dar te vor ajuta sa fii si extrem de feminina si de eleganta. Si ele pot fi varianta ideala pentru o multime de tinute, de la cele casual, pana la cele mai elegante. Pa site-ul nostru gasesti extrem de multe modele, care sa se potriveasca cu toate stilurile de care ai nevoie.

Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - cizme dama gri

Pentru un look cave mai nonconformist, in trend, dar si foarte confortabil, poti integra in tinuta ta de Craciun si ciocatele de dama din piele naturala. Acestea sunt adesea mai joase decat ghetele cu toc, motiv pentru care iti ofera un aer mult mai relaxat. Pot fi purtate cu blugi sau fuste scurte, putand fi integrate intr-o varietate de outfituri.

Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - ciocate dama maroTinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - ciocate de dama de piele

Pentru un aspect complet feminin si foarte elegant mai poti opta si pentru botinele din piele naturala de dama, care iti ofera un aer extrem de rafinat. Disponibile intr-o varietate de modele pe site-ul nostru, dar si cu diferite marimi de toc, acestea iti pot transforma complet orice look si te pot pune in centrul atentiei. Ele pot fi purtate cu rochii scurte, blugi sau pantaloni office. 

Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - botine piele bejTinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - botine de piele verzi

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam nici de bocancii din piele naturala, care sunt ideali pentru evenimentele la care urmeaza sa stai mai mult timp in picioare sau care se desfasoara in aer liber, cum ar fi un Targ de Craciun.

Tinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - bocanci de piele naturala negriTinute de Craciun pentru femei si principalele perechi de incaltaminte pe care le poti alege pentru tinutele de Craciun - bocanci de piele naturala gri

Asadar, nu uita faptul ca incaltamintea din piele naturala poate adauga oricand eleganta si confort tinutelor tale de Craciun, dar si caldura de care ai nevoie. In functie de ocazie si de piesele vestimentare pentru care optezi, poti lua oricand in calcul una dintre optiunile despre care am discutat mai sus.

4. Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul

Si, pentru a ne asigura ca vei gasi cele mai inspirate idei de tinute de Craciun,  o sa-ti oferim si cateva variante practice, pe care le poti lua si tu in calcul. 

Spre exemplu, pentru o cina festiva la un restaurant sau pentru un eveniment mai sofisticat de Craciun, o rochie lunga sau midi de culoare neagra sau rosie este alegerea perfecta. O poti asorta oricand cu o pereche de ghete cu toc din piele naturala si sa o completezi si cu o pereche de cercei lungi, stralucitori. In cazul in care vrei sa-ti accentuezi silueta, poti adauga si o curea potrivita in talie. Nu uita, de asemenea, ca in astfel de contexte nu-ti poti face aparitia fara genti din piele naturala de dama, iar pe site-ul nostru vei gasi cu siguranta un model care sa ti se potriveasca.

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - geanta de piele bleuIdei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - geanta cu sclipici roz

Pentru o petrecere relaxata alaturi de familie, poti opta tot pentru o tinuta mai eleganta, daca iti doresti ma marchezi cat mai frumos acest eveniment. Nu este necesar, insa, sa te imbraci cu o rochie prea fancy, ci este ideala una din lana, rosie, care sa fie in ton cu sezonul. O poti asorta cu o pereche de sosete lungi tot rosii, dar si cu o pereche de cercei cu fulgi de zapada.

4- Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - fata cu rochie de lana colorata.jpg

In schimb, daca iti doresti un look mai casual, poti ramane la varianta clasica despre care am discutat si mai sus, adica o pereche de blugi sau pantaloni simpli, alaturi de o bluza festiva. Pentru aceasta tinuta alege o pereche de cizme de dama din piele naturala, care sunt potrivite pentru ambele variante si care iti vor mentine caldura, pana ajungi la casa unde are loc evenimentul.

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - hanorac de Craciun, caciula de Craciun

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - fata si baiat cu pulovere de Craciun

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - fata si baiat, care zambesc, pulovere de Craciun

Daca trebuie sa mergi la birou in ziua de Craciun, poti alege o tinuta office festiva. Poarta o fusta potrivita la dimensiune rosie sau neagra ori o pereche de pantaloni eleganti, alaturi de un pulover de Craciun sau de o camasa eleganta. Pentru incaltaminte, opteaza pentru o pereche de botine din piele naturala de dama si nu uita sa adaugi si accesoriile potrivite, precum ar fi un colier sau cercei cu fulgi de nea. Poti completa intregul look si cu un ruj rosu, perfect pentru petrecerile de Craciun.

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - oameni la restaurant la petrecere de Craciun

In general, cu tinutele clasice nu ai cum sa dai gres. Indiferent de ocazie, daca esti in pana de idei, opteaza pentru o fusta rosie, o bluza pufoasa sau o camasa rosie, o pereche de botine negre de piele, iar outfitul este perfect.

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - trei fete cu rochii elegante de seara

Idei de tinute de Craciun - variante practice pe care sa le iei in calcul - rochie rosie eleganta, brad alb, decoratiuni de Craciun

In concluzie, atunci cand iti alegi tinuta ideala de Craciun, trebuie sa iei in considerare o multime de lucruri. Cu toate acestea, daca nu ai inspiratie, nu uita ca piesele basic, clasice sunt mereu alegerea ideala. Tu pentru ce tinuta de Craicun vei opta?

Sursa foto: freepik.com, pexels.com, the5thelement.ro

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola