Tipuri de botine: Cum alegi modelul in functie de forma corpului

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 1568

Cine nu a probat, macar o data, o pereche de botine? Aceste incaltari comode si versatile fac parte din arsenalul femeilor care au nevoie de incaltaminte pentru orice tip de tinuta.

Botinele scurte sau lungi, cu toc inalt sau mic, se numara printre cele mai populare variante. Totusi, desi le poti asorta cu orice outfit, merita sa tii cont de un aspect esential: silueta ta.

Cu siguranta, nu iti doresti ca botinele sa-ti ingroase suplimentar picioarele, iar daca esti inalta si supla, vrei ca modelul sa te avantajeze. Iata ce tipuri de botine merita atentia ta si cum le alegi, in functie de forma corpului.

Botine pana la jumatatea gambei

Daca esti in cautarea unor botine de dama, poti investi intr-un model care nu se demodeaza niciodata. Vorbim despre botinele mai lungi, care ajung pana la jumatatea gambei. Acestea pot avea toc mic, mediu sau inalt si sunt ideale pentru accesorizarea tinutelor compuse din fuste si rochii.

Cu toate acestea, daca optezi pentru botine pana la jumatatea gambei, trebuie sa stii ca pot adauga kilograme in plus. Pe scurt, picioarele tale vor parea si mai groase decat sunt. De obicei, acest model de botine se recomanda indeosebi femeilor cu picioare lungi si subtiri.

In cazul in care esti miniona, dar ai picioare zvelte, achizitioneaza o pereche de botine pana la jumatatea gambei, cu toc.

Botine pana la glezna

La fel de populare sunt si botinele scurte, care trebuie sa faca parte din garderoba ta. Se potrivesc cu orice silueta, insa tine cont de faptul ca pot oferi impresia unor picioare mai scurte.

Esti mica de inaltime? Orienteaza-te catre botinele cu toc mai inalt sau alege un model in aceasi nuanta cu hainele pe care le porti, pentru o silueta perfecta, cu efect de alungire.

In cazul in care ai cateva kilograme in plus, ar fi bine sa porti botine pana la glezna, cu toc gros. In acest fel, adaugi un plus de inaltime si te bucuri de incaltari confortabile, cu toc. Sunt recomandate si ghetele cu toc sau cu platforma, care se potrivesc indiferent de silueta sau de inaltime.

Cizme fara toc, peste genunchi

Iti place sa porti cizme din piele? Daca vorbim despre incaltaminte cu o lungime care depaseste jumatatea gambei, avem de-a face cu un alt model decat botinele. In consecinta, cizmele sunt incaltari mai lungi, care urca pe picior si pot depasi genunchiul.

Nu stii cand sa optezi pentru cizme de dama lungi, peste genunchi? Sunt potrivite indiferent de forma corpului tau si se asorteaza cu fuste, rochii, colanti sau pantaloni mulati.

Cizmele peste genunchi arata bine pentru orice silueta, mai ales ca gasesti numeroase modele care te avantajeaza. Daca ai picioarele groase, evita cizmele lungi care se muleaza si mizeaza pe alegerea modelelor mai largi, care nu strang gambele.

Ghete joase sau cu toc

Nu uita nici de ghete atunci cand esti in cautare de incaltaminte perfecta pentru sezonul cald sau anotimpul rece. Cumpara ghete din piele, care sa reziste in timp, in modele care se asorteaza rapid in orice combinatie vestimentara

Ghetele care iti scurteaza piciorul sunt, si in acest caz, de evitat pentru femeile scunde. In schimb, poarta ghete mai scurte, cu toc mic, care-ti subliniaza forma piciorului. Modelele joase, dar si cele cu toc inalt, sunt recomandate doamnelor si domnisoarelor cu o inaltime medie sau peste medie si o silueta armonioasa, cu forme proportionate.

Ciocate cu toc patrat

Ciocatele sunt reprezentante ale stilului vestimentar boho chic, cunoscut inca din anii “70. Cele mai populare sunt ciocatele scurte si lungi, care se adapteaza oricarui stil vestimentar. Se aplica aceleasi reguli de purtare: evita modelele fara toc daca esti mica de inaltime si alege-le pe cele lungi, daca esti inalta si ai o silueta supla.

Femeile cu forme pot opta pentru ciocate care nu ingroasa gamba, preferabil in nuante clasice de negru, bej sau maro, in aceeasi culoare cu tinuta. Diversitatea modelelor de botine te ajuta sa le accesorizezi cu orice tinuta. Indrazneste sa porti o pereche de ciocate cu varf ascutit si toc alaturi de o fusta plisata si o maleta calduroasa. Acest mix te ajuta sa pari mai zvelta si alungeste optic silueta.

Nu purta ciocate incomode! Varful lor ascutit iti poate aduce dureri de picioare, mai ales daca selectezi marimea gresita. Desi aceste modele sunt ideale pentru tinute feminine, un toc foarte inalt nu este recomandat daca stai multe ore in picioare.

Inspira-te din recomandarile noastre si cauta modelul potrivit de botine, in functie de forma corpului! Fie ca preferi ghete, ciocate sau cizme, pe The 5th Element gasesti variante pentru toate gusturile.

Sursa foto

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola