Tipuri de tocuri - de cate feluri sunt tocurile si pentru ce optezi, in functie de evenimentul la care urmeaza sa participi

person Publicat de: The 5th Element list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 808

Pantofii cu toc au fost intotdeauna un element esential in tinuta oricarei femei. De-a lungul timpului, evolutia modei a adus o varietate impresionanta de tipuri de tocuri, fiecare avand propria sa functionalitate si estetica diferita, astfel incat trebuie sa te gandesti ce vrei sa le insufli celorlalti, care e evenimentul la care urmeaza sa participi, cat de elegant sau informal este, dar si multe alte aspecte.

Totusi, trebuie sa stii ca acestea reprezinta mai mult decat o simpla pereche de pantofi. Ele pot influenta postura, exprima incredere si adauga un plus de eleganta si feminitate. Asadar, cu fiecare sezon, designerii din domeniu creaza constant noi modele inovatoare si variate de tipuri de toc, care sa se potriveasca oricaror gusturi si evenimente, insa, predominant, ele se impart tot in niste categorii mai mari.

De la tocurile inalte si subtiri, care confera un aspect sofisticat si foarte rafinat, pana la tocurile groase si confortabile, preferate de doamnele care sunt in miscare constanta, exista o gama larga de optiuni pentru fiecare preferinta si necesitate. Mai mult, aceste incaltari pot fi realizate din diferite materiale, fiecare oferind o alta estetica, dar si o comoditate diferita.

Indiferent insa de preferintele si stilul personal, tocurile reprezinta un element esential in garderoba oricarei femei, intrucat pot transforma complet o tinuta si pot adauga un plus de feminitate si rafinament. 

In continuare, vom vorbi despre diverse tipuri de tocuri, pentru a te ajuta sa-ti alegi perechea perfecta de pantofi, dar iti vom oferi si cateva sugestii pentru care poti opta, in functie de evenimentul la care urmeaza sa participi.

Cuprins:

1. Tipuri de tocuri - cate tipuri de pantofi cu toc exista si care sunt acestia

2. Tipuri de toc - cum alegi tocurile potrivite

3. Modele de tocuri - ce tocuri sunt potrivite pentru o tinuta de zi

4. Tipuri de tocuri la pantofi - tocurile pentru care trebuie sa optezi pentru o tinuta de seara




1. Tipuri de tocuri - cate tipuri de pantofi cu toc exista si care sunt acestia

Exista o varietate impresionanta de modele de tocuri, fiecare avand propriile caracteristici si propriul stil, iar despre acest lucru vom vorbi in acest capitol.

Asadar, prima data putem discuta despre pantofii cu toc cui, unii dintre cei mai cunoscuti si des intalniti la majoritatea evenimentelor. Acestia se remarca, de regula, prin varful ascutit si tocul inalt, care confera o nota sofisticata si eleganta oricarei tinute. Pantofii cu toc cui sunt adesea preferati la evenimente formale sau in situatii in care se doreste o aparitie mai rafinata. Totusi, trebuie sa stii ca vei gasi incaltaminte de acest gen si cu un toc mai micut sau sub diferite modele.

Continuam lista cu pantofii cu tocul gros, care sunt alesi, adesea, de persoanele care cauta confort si stabilitate. Acestia nu sunt la fel de eleganti ca primii, insa pot fi alegerea perfecta, in cazul in care nu-ti doresti sa-ti obosesti prea tare picioarele si iti doresti ceva mai lejer. Sunt potriviti pentru evenimentele mai relaxate, pentru utilizarea zilnica, dar chiar si pentru o petrecere desfasurata seara.

Pantofii cu toc tip platforma fac parte din tipurile de pantofi cu tocuri cele mai inalte, care, in ciuda inaltimii lor, ofera o stabilitate si o sustinere foarte mare. Acestia sunt purtati, de regula, la petrecerile care au loc seara, insa sunt incorporati si in viata de zi cu zi.

Pantofii Mary Jane, trebuie sa fie si ei introdusi pe aceasta lista si, chiar daca nu ai auzit despre denumirea asta prea des, pe ei cu siguranta ii cunosti. Acestia au un toc mediu si se remarca prin cureaua care traverseaza partea superioara a piciorului si se prinde cu o catarama. Pantofii Mary Jane sunt adesea confectionati din piele si pot fi purtati intr-o varietate de contexte, de la birou, putand fi integrati in tinutele office, la evenimente informale. Acestia sunt confortabili si ofera un aspect feminin si putin retro.

Pantofii slingback ofera, de asemenea, foarte multa feminitate, fiind destul de confortabili, dar usor de integrat atat in tinutele de seara, cat si de zi. Caracteristica care ii defineste predominant este banda elastica din spate, care asigura fixarea pantofului pe picior. Pot avea diferite inaltimi de toc si sunt apreciati pentru eleganta si versatilitatea lor, insa, predominant, ii vei intalni cu un toc destul de micut.

Pantofii Oxford au devenit si ei din ce in ce mai cunoscuti, in ultima vreme. Acestia sunt inspirati de stilul masculin, dar facuti intr-o reinterpretare cu toc. Majoritatea modelelor au sireturi si sunt cunsocuti pentru aspectul lor impunator, fiind mai potriviti pentru tinutele de zi, decat pentru cele de seara.

Continuam lista cu pantofii de tip kitten, care au un toc mic si subtire, oferind un echilibru perfect si fiind caracterizati de confort si eleganta. Pot fi purtati cu usurinta atat in tinutele pentru birou, cat si in cele de seara, insa sunt perfecte si pentru zilele in care nu-ti doresti sa-ti iei propriul confort, dar vrei sa fii si eleganta, deopotriva.

Acestea sunt doar cateva dintre tipurile populare de pantofi cu toc disponibile pe piata. Fiecare  adauga un plus de eleganta si rafinament oricarei tinute si, indiferent de preferintele personale si de ocazii, exista intotdeauna un pantof cu toc potrivit pentru fiecare persoana si eveniment.

_hQZ5tKozA0FcY_uH8gSD_DGAT9VD2lzMt6cT70X_H-mbgMZ1ku_wPil_juyjw136SdPqoTlBxVyQEAwTlbP-hIBlnzt7I_XuY02JlL-DLW7bpKyrpbtxULrFHyj4x4MdKPh4YZpv_95WfwCKFeLgaQpXBWFo9cK4igEO1SfaViulNUf-JeC5kFKQAVnaS3p-BYcCFMxxRbuBupITup3hfKwOSddOA1zq_3y17WUb_va02JaMMNP05k-FZBKkxMyAoyHL8uM5KBQmbaA49LOVZiNQhHEHqJllcSwciPvv8znu8VpFFnThDpmgOCnlhSriZxVb_I_TR20IzqKupJOEt4ZUAW6M7HmsEM38kCmle4mK3QVPgCxRtucYyutO-KiKeTdXlnnij9N9AuS9I-pMeUlLKdjDAI89bt0ZBmSe3EhrXyAOcbAYBEaVBnstlqMkp634x1nczaAIawd-GDAfWiZfuf_1IO4IYetkjU6XNHKrLIHebw1i0hMIo7OXlCmeXCti9Xq_jxAdTCWr4aTkulBQ78AKoTMcAK_FESB2xolLXqzTKo6OaZIctrxz9_3Gz9PJQUyubb9GVl30Ri0G-v055TQ





2. Tipuri de toc - cum alegi tocurile potrivite

 

Alegerea modelelor de toc potrivite pentru o persoana poate fi o decizie destul de dificila, mai ales daca esti nehorata de fel, insa exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont in acest proces. Abia dupa ce ai in minte toate aceste lucruri, poti incepe cumparaturile.

Asadar, in primul rand, este esential sa ai in vedere confortul si stilul pe care doresti sa-l abordezi. Un prim aspect important de luat in calcul este inaltimea pe care vrei sa o aiba tocul. Acestea pot varia, dupa cum vorbeam mai sus, iar tu trebuie sa-l identifici fix pe cel care-ti reflecta propria personalitate si te face sa te simti feminina, dar si confortabila pe tot parcursul evenimentului. Daca nu esti obisnuita insa sa porti tocuri prea inalte, este indicat sa incepi cu unele mai joase si sa te obisnuiesti treptat cu inaltimea. O varianta excelenta pot fi, asadar, cele groase, care ofera o stabilitate foarte buna.

Materialul din care sunt confectionate tocurile este un alt aspect important, de care trebuie sa tii cont. Pielea naturala este adesea preferata si cea mai buna varianta pe care o poti lua in calcul pentru ca ofera o calitate superioara si permite piciorului sa respire. Totusi, exista si alte alternative, care nu sunt insa la fel de durabile in timp.

In plus, atunci cand alegi tocurile, este important sa tii cont si de tipul evenimentului la care urmeaza sa participi. Pentru ocazii formale sau de birou, este recomandat sa optezi pentru unele mai clasice si mai elegante, cum ar fi cele de tip stiletto sau Oxford. In schimb, pentru evenimente mai informale sau pentru uzul zilnic, poti alege tocuri mai joase, cum ar fi cele de tip kitten sau mules cu toc, dar si altele, dupa bunul plac.

Mai mult, inainte de a-ti achizitiona aceasta pereche de incaltaminte, nu uita sa te asiguri ca marimea corespunde masurilor tale. In cazul in care ai plasat comanda online si realizezi ca nu ti se potrivesc, returneaza coletul, intrucat o marime mai mare sau mai mica poate crea un disconfort urias.

Nu in ultimul rand, tocurile potrivite se aleg si in functie de rochia sau hainele pentru care ai optat. Daca e vorba despre o tinuta eleganta, trebuie sa te axezi pe o pereche de incaltari pe masura, adica unele cu toc inalt, subtire, insa, daca vorbim despre ceva mai casual, aria alegerilor este ceva mai mare.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre criteriile de care trebuie sa tii cont, pentru a te asigura ca alegi perechea de pantofi cu toc potrivita. Nu uita totusi ca gustul personal trebuie sa fie clasat in topul listei, intrucat nu e recomandat sa porti ceva doar de dragul modei, ci trebuie sa ti se potriveasca 100%. 

PknMiCdqDRx4eo4qCWkOSIuLqX0HI5Z22fnc1Svq22eET2tHOmnCVRz_FyuG0cJp8TOOjy2a6KQ1ZOu4kASvDSyvyO3iPsFvS_jABUEDK3iIAR_kdA-KprTNpmTMZk6pvQLCcz__KpfdQ5Ogs2cuaAMai-NCSgCWgaSicb7-syj2Be-YOX0pyv2SN53wj37epB5fzcz9r7f2oPZWNRwc7xryeKu26Ry0JTpEs6Ubf_L-gNk0ZTFvkCTas84GkIHdlWgjR5GBvRuJmAcVfehb6fi627AVPu7RUIQDASxLqyQD4g555m449yKshigxaINLCH0ycoMd-axM3W5ilu9resP2suCd46eljuTq5Hbi6Cuwng2HuyXum0PmalUankwfEd9mV5cejJZ-qbNQC-O4kT1kJruykCn2SkgkjBzPuY4m2hjHOGGUG1hTMwdqwObVdwwiwKSmWXR07pBP5C8wbqMs735NNC0nlhxw7cv-liXnHLQFLgII-Wz9XI9yiln-5vHRO3D_hcmstgbcrQOUnOAZTErgUe-wTFvz88kC-c31Jb9GsO46WY-gCWYObMc4KF23dqQUCdcOacPjEJhxcYF0cAOY




3. Modele de tocuri - ce tocuri sunt potrivite pentru o tinuta de zi

Dupa cum spuneam mai sus, tipurile de pantofi cu toc difera, în functie de evenimentul la care urmeaza sa partici. Cand vine vorba de o tinuta de zi, trebuie sa faci diferenta intre un look elegant si unul casual, adica intre o petrecere sau o simpla iesire in oras, cu prietenii, spre exemplu.

In primul rand, pantofii cu toc gros sunt o alegere excelenta pentru o tinuta de zi. Acestia ofera un pic de inaltime, dar si eleganta, in acelasi timp, fara a fi prea exagerate sau inconfortabile. Tocurile de aceasta inaltime sunt, totodata, ideale pentru a merge la birou, pentru o iesire cu prietenii sau un pranz in oras, fiind foarte versatile. Pentru un plus de eleganta, daca vorbim despre sezonul cald, poti opta pentru sandalele cu toc gros

Pentru un aspect mai casual, poti opta pentru tocuri joase sau mici, cum ar fi cele de tip kitten. Acestea sunt ideale pentru a fi purtate in timpul zilei, cand vrei sa te simti extrem de confortabil, dar totusi vrei sa ai si un aer elegant. 

Un alt tip de tocuri potrivite pentru o tinuta de zi pot fi si sandalele cu platforma. Acestea sunt elegante si potrivite pentru evenimente speciale sau ocazii mai formale desfasurate pe timpul zilei. Desi pot fi mai inalte, tocul subtire adauga o nota de feminitate si rafinament, iar confortul iti este asigurat, dupa cum spuneam mai sus, mai ales daca esti obisnuita sa mergi „la inaltime”.

Daca, insa, aceste varinate nu-ti satisfac nevoile, mai poti alege si dintre pantofii de tip Oxford sau alte variante lejere despre care am discutat mai sus.

In final, in alegerea tocurilor potrivite pentru o tinuta de zi, este important sa tii cont cel mai mult de confortul personal. Asigura-te ca incaltamintea se potriveste bine si ca te simti increzatoare si confortabila pe tot parcursul zilei. Mai mult, nu exagera cu inaltimea sau cu modele prea sofisticate, daca nu este vorba despre un eveniment „cu eticheta”.

1D-Q2xQA08StmOinIfBlXs2AmdLjeo0bne2S1VzsOfpf_KOx-v0c2M3-noXN70KlSros08KdW6C2e7lu1pXaV0TQISK9fTF9Tkp7hMi6VH6OX9_eRrppHb2Lc8xKzMQuAXe9V5d8oYcHiX384chrhSEtP4hjKrOJdDlQ2viRNeCUcxQWBPIKP9ZyyRmEB3HmgVxhkr7KSiyC-9xPjmFZcC7LKHBk9-WZAIzws8ZhlGY3ToU-sL6A2AzsdSyY754xeLC-KQQyxMIuV0-MinFhYIq16wvvze6_VXzMWcJ0PHF-NI




4. Tipuri de tocuri la pantofi - tocurile pentru care trebuie sa optezi pentru o tinuta de seara

Cand vine insa vorba despre tipurile de tocuri la pantofi pentru care trebuie sa optezi seara, vorbim despre ceva mai elegant si sofisticat. Exista mai multe tipuri care se potrivesc pentru astfel de evenimente si in cele ce urmeaza o sa-ti oferim cateva exemple de luat in calcul.

Pantofii stiletto sunt, de departe, cea mai potrivita varianta pentru care poti opta. Au un toc subtire si inalt, sunt extrem de eleganti si iti alungesc picioarele intr-un mod extrem de placut. Sunt potriviti pentru evenimentele formale, informale sau chiar pentru petrecerile de tip cocktail.

Sandalele cu toc subtire pot fi si ele luate in calcul pentru evenimentele de seara care au loc in perioadele mai calde. Acestea se pot gasi intr-o varietate de modele, de la cele cu barete subtiri sau mai late, pana la cele decorate cu totul felul de pietre sau alt gen de aplicatii. In functie de preferinte, poti opta si pentru unele cu toc mai mic, care sa-ti ofere stabilitate.

Nu in ultimul rand, pantofii slingback sunt si ei o varianta excelenta de luat in calcul, daca urmeaza sa participi la un eveniment care se desfasoara seara. Chiar daca inaltimea tocului este una destul de mica, sunt extrem de sofisticati si de eleganti si sunt perfecti, predominant, pentru doamnele inalte, care nu-si doresc sa poarte niste incaltari care sa le modifice si mai mult inaltimea, dar vor totusi un aer elegant. Lista mai poate continua insa si aici, dar noi ti-am oferit cele mai bune trei variante pe care le poti lua mereu in calcul.

sKc26UitHGEia1k8qOB1P2L0q10jehjya_swrVkDvzui--3bcnWCPCS4kyId61Qk3lrrBYc6qFEsrXE1qoI5x8Q2AvFqgdEt4ZUQcaWUys2vNTwsQfTDolL1FnMN39pUxoivjwIB5P-TAnjpEF9Jv-Ix0xQVglChKI7X6gYe0IY39cmXMFAj8_MLEl1Q9ZJ46RUuXsMYBFneRyTjJscP-iVVDw6sea88zlT5xUdjlxwblTRkDDoT8SYQ8r97i9lrGiNccv_rpmXk4GaOpxj37b5hjb7e4IyWykfRv-OHx_fqBIOGJopjDBU3DpcP69CAHewj8VtCb74iI6l2E5HBmJ5DdehPHGzRQgoc71UyIupMPyIicc6Jr2ZE-o8XvhMVkXS9vf9Xw9t4ZJX4YBALwfTUVcvKtUt8NASwBTmZSS3BhSvmOMI9gcSRSqjN1aJOG_2_EGgzzR-8v-mEqJP1yXNg7fnFS8oWtP7Ooqstaib8z8EW4ZbY616i1T84XQlz0By__9CLpMxbrfmPFRkt3uL3xfPjxtw2UL8bRjR_Gp6jihEY83lw2RinDnAG3KTqARRNRgWYo0tWYxNSRXzuA9R6gTqA

In concluzie, tipurile de tocuri existente pe piata in ziua de astazi sunt extrem de diverse si sunt concepute astfel incat sa satisfaca gusturile tuturor femeilor. Fie ca esti adepta pantofilor mai inalti sau mai josi, cu siguranta vei gasi ceva care sa corespunda nevoilor tale si tipului de eveniment la care urmeaza sa participi.

Sursa foto: pexels.com

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola