Cum sa largesti pantofii din piele naturala: Sfaturi si recomandari

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 15410

https://the5thelement.ro/ro/pantofi-stiletto-piele-naturala-camel-melanie.html#/14-marime-37/20-inaltime_toc_cm-9

Ti s-a intamplat vreodata sa iti cumperi o pereche de pantofi din piele naturala, de care te-ai indragostit la prima vedere, insa care te strangeau putin? Probabil te-ai gandit ca oricum se vor largi in timp si ca e pacat sa lasi un inconvenient atat de mic sa iti strice planurile pe care deja ti le facusesi in gand cu incaltarile deosebite.

Ce-i drept, incaltamintea din piele naturala poate fi largita, caci acest material de calitate se adapteaza formei piciorului si devine mai elastic cu timpul. In cele ce urmeaza, iti spunem toate trucurile pe care noi le stim, in speranta ca iti vor fi de folos si ca te vei bucura din plin de pantofii tai din piele.

Cum sa largesti pantofii din piele naturala

Parafina

Ulei de ricin

Pungi cu apa

Calapod

Sosete groase

Alcool si ziare

Aburi fierbinti

Solutii speciale

Cum sa largesti pantofii din piele naturala

Parafina 

Parafina este o substanta folosita adesea in cosmetica, de culoare alba sau translucida. Este compusa dintr-un amestec de hidrocarburi saturate care se obtin in urma distilarii titeiului sau a carbunilor. Parafina este asemanatoare cu ceara si poate fi utilizata pentru impregnarea hartiei sau a textilelor. 

Atat uleiul de parafina, cat si varianta solida au proprietati emoliente, care in cazul pielii hidrateaza si catifeleaza. Astfel, poti folosi aceasta substanta pentru largirea pantofilor. Aplic-o pe interior si las-o sa actioneze peste noapte. A doua zi, curata bine incaltamintea si probeaza din nou sa vezi diferenta.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este o substanta verde-galbuie si translucida, cu o consistenta densa si non-volatila. Ricinul este una dintre cele mai vechi plante cultivate, fiind intalnit cel mai mult in India, Africa si America de Sud. Utilizat in industria farmaceutica, la fabricarea vopselurilor sau in cosmetica, uleiul de ricin este bogat in acizi grasi, care hidrateaza si catifeleaza. 

Astfel, poti profita si tu de proprietatile umectante si hidratante ale acestui ulei, care atrage umezeala din aer inspre piele si o intinde. Pentru largirea cizmelor din piele, spre exemplu, aplica ulei de ricin pe toata suprafata incaltarilor, chiar si pe cele care sunt din piele intoarsa. Lasa cateva minute sa actioneze, apoi sterge totul cu o carpa curata.

Pungi cu apa

O varianta eficienta si fara batai de cap este sa umpli cu apa doua pungi de plastic, dar in asa fel incat sa fie maleabile si sa nu existe riscul de a se sparge. Pune apoi pungile cu apa in pantofi, iar incaltamintea bag-o la congelator pentru cateva ore. Dupa ce apa ingheata, scoate pungile si probeaza incaltarile cu pricina.

Calapod

Daca ai la indemana un calapod, il poti folosi pentru largirea ghetelor sau a bocancilor din piele, care ar putea fi mai greu de manevrat incercand trucurile de mai sus. Utilizarea unui calapod este, totodata, sigura si nu afecteaza structura fibrelor de piele, fie ca e simpla sau intoarsa. Lasa calapodul in interiorul incaltarilor peste noapte si repeta de cate ori ai nevoie pana obtii rezultatul asteptat.

Sosete groase

DUUawLtKiGm9FvFgw_F6141PtrkAeRU53WrVFvf67HJUNfQkJqcGW7H5H7NSIXcAvs4zK8JlsuTstX2yqRaiw_C0I2vmpjFv1MSseVyGkgQJA27XgisKZPVSoqY7-GSnZXpM7u0Z

https://the5thelement.ro/ro/ghete-dama-army-gri-flori-piele-naturala.html#/12-marime-36/18-inaltime_toc_cm-4

O pereche de sosete si putina creativitate pot fi o solutie ieftina pentru largirea pantofilor din piele. Poarta sosete groase si incalta pantofii timp de un sfert de ora. Simultan, incalzeste incaltamintea cu ajutorul unui uscator de par, pentru ca pielea sa se inmoaie, iar pantofii sa se largeasca.

O alta metoda prin care poti utiliza sosetele este sa le scalzi in apa calda si sa le incalti impreuna cu pantofii care te strang. Mergand timp de cateva minute prin casa sau prin curte, vei observa cum incep sa cedeze. Totusi, va trebui sa repeti trucul de mai multe ori pana vei obtine rezultatul dorit. Metoda este potrivita si pentru pielea intoarsa.

Daca purtarea unor sosete umede nu te incanta prea tare, poti inlocui sosetele cu ziare mototolite si umezite bine, pe care sa le indesi in pantofi. Nu grabi uscarea lor, ci lasa-le sa actioneze si sa se usuce in mod natural. O alta varianta este sa umpli incaltarile cu boabe imbibate in apa, care prin uscare vor creste in volum si vor produce largirea pantofilor.

Alcool si ziare

Combinand metodele chimice cu cele mecanice, poti largi pantofii care te strang in lateral prin umezirea zonelor respective cu alcool sanitar sau izopropilic, atat pe interior, cat si pe exterior. Apoi, pune ziare facute ghemotoc sau cateva sosete care sa aplice presiune pe zonele stramte. Depoziteaza incaltamintea intr-un loc curat si umbrit timp de 2-3 zile, pana se largeste.

In locul spirtului mai poti folosi otet, bauturi alcoolice (bere, vodca), uleiuri, apa fierbinte sau creme cu proprietati emoliente. In functie de substanta pe care o folosesti, va trebui sau nu sa dai pantofii la spalat dupa aceea.

Aburi fierbinti

Pentru pielea intoarsa, care este mai delicata si mai usor de deteriorat, poti incerca metoda aburilor, simpla si eficienta. Pune o oala cu apa la fiert, iar cand observi ca apar aburii, ia pantofii si tine-i cu interiorul in jos deasupra oalei timp de 2-3 minute. Dupa aceea, incalta-i si poarta-i prin casa sau umple-i cu ziare, sosete sau alte obiecte care sa aplice presiune si sa determine largirea lor.

Alternativ, poti introduce in pantofi doi cartofi mari, care sa mentina forma dorita si sa ajute pielea sa se intinda. Amidonul ajuta in acest proces, iar daca lasi legumele peste noapte in pantofi, cartofii se vor usca, iar amidonul va intra in piele, facand-o mai elastica.

Solutii speciale

Daca nu vrei sa apelezi la trucuri populare de largire a incaltamintei din piele, desigur, exista si solutii speciale pentru pantofii care strang piciorul. Acestea se gasesc online sau in magazinele care comercializeaza produse din piele, sub forma de spray pentru largit pantofii. 

Tot ce trebuie sa faci este sa aplici solutia conform instructiunilor de pe eticheta si sa te incalti pentru ca materialul sa se intinda corespunzator.



Acum stii cum sa largesti pantofii din piele! Cumpara de pe The 5th Element incaltaminte, genti si accesorii de calitate, din piele naturala, si creeaza-ti cele mai sofisticate stiluri vestimentare!

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola