Moda anii 70: Cum poti obtine stilul anilor 1970 cu elemente moderne

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 5997

Libertatea si non-conformismul sunt aspectele ce definesc anii 70 in materie de moda, mai cu seama ca stilul vestimentar a suferit schimbari semnificative ce aveau sa revolutioneze industria modei. Multe dintre influentele modei anilor 70 ne urmaresc chiar si in prezent, prin pantaloni evazati, salopete sau printuri florale. Moda anilor 70 s-a facut remarcata prin tinute vestimentare in stil hippie, disco, boho-chic sau punk, stiluri ce dau startul unei decade de libertinism, in care romantismul si fantezia capata noi semnificatii.

Daca te pasioneaza pantalonii evazati, rochiile in clos, decolteurile in forma de V, culorile neon si piesele vestimentare boho-chic, atunci cu siguranta iti gasesti inspiratia in moda anilor 70 si acest articol este despre tine. Drept urmare, te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza tot ceea ce trebuie sa stii despre caracteristicile si tendintele din moda anilor 70, dar si cum te poti inspira din moda anilor 70 pentru femei, pentru a crea tinute actuale, cu elemente moderne.  

Caracteristicile modei anilor 70

Deceniul saptezecist a adus schimbari majore in moda. Anii 70 au inceput cu dizolvarea stilului vestimentar hippie, lansat odata cu aparitia gruparilor hipiote in moda anilor 60-70 a Statelor Unite ale Americii. Aceste grupari s-au plasat impotriva societatii materialiste, incepand sa calatoreasca indeosebi in India si Orientul Indepartat, locuri din care si-au achizionat piese vestimentare cu cele mai diferite modele si imprimeuri. Acestea aveau sa constituie stilul hippie. 

Totodata, stilul glam-rock, stilul punk si stilul disco aveau sa ia cu asalt trendurile vestimentare in moda anilor 70. Stilul glam-rock era cunoscut drept un stil extravagant, cu o adevarata obsestie pentru haine mulate si paiete. Stilul punk a fost influentat in mare masura de muzica agresiva si zgomotoasa, foarte populara la acea vreme. De regula, tinutele vestimentare punk socau prin non-conformismul si vulgaritatea pieselor vestimentare. Stilul disco, pe de alta parte, reprezenta stralucirea urbana a sfaritului de deceniu, fiind o varianta mai cuminte a stilului vestimentar glam-rock. 

Imbracamintea

Pantalonii si jeansii atat de largi incat erau numiti coplot, vestele tricotate, helancile pe gat, catifeaua reiata, jachetele si pardesiele lungi, fustele in A plisate, rochiile boho, pantalonii culottes, blazerele din tweed, caftanele lungi in stil disco sunt doar cateva dintre elementele vestimentare definitorii din moda anilor 70. 

Moda din anii 70 cunostea o diversificare atat de mare incat cuprindea atat rochii de seara din matase sau stofe fine, cu corsaje impodobite cu paiete si margele si maneci lungi, cat si pantalonii-fantezie, realizati din materiale pretioase si stralucitoare, din materiale pecum catifea, voal din matase, atlas, spandex, lurex sau lycra, gratie modei disco. 

Tendintele etnice au avut, de asemenea, un cuvant de spus in moda anilor 70, mai cu seama ca jachetele aduse in atentie de stilul hippie, alaturi de rochiile indiene, vestele chinezesti, iile romanesti, salurile spaniole si fustele tiganesti au capatat o popularitate fara precedent in moda din acea vreme.

Moda anilor 70 a dat frau liber utilizarii materialelor sintetice precum poliesterul, lycra si vascoza, ce au dominat o buna perioada de timp materialele naturale. Daca la inceputul deceniului era la moda sa porti piese vestimentare din materiale sintetice, sfarsitul anilor 70 a adus cu el din nou in trenduri materialele naturale. In mod anilor 70-80 s-a impus si tricoul din bumbac, elemente care a ramas la moda si in prezent.  

K7UKFXQcRTHUwelRBPdliB5jql2txSYKSFr6RxV_NJacomjgvz1C_2kQdvEjDYU_imvXFhXlkIPzx0mT7-P4ErPu5wPh4G4MCMBzQA5G7NbpXG_Vb0ryC5WdJd4V6bZ0ng7jo166

Sursa foto: Shutterstock

Tunsorile specifice anilor 70

Perioada anilor 70 este una emblematica si in ceea ce priveste tendintele in materie de tunsori si coafuri in randul femeilor. Tunsorile de tip shag, de exemplu, erau extrem de populare in moda anilor 70. Chiar si in prezent, acest trend este considerat unul retro, fiind extrem de apreciat de fashioniste din intreaga lume. Caracterizata prin suvitele mai scurte in partea din fata si mai lungi in spate, adesea filate si taiate in scari, tunsoarea shag era o alegere populara in trendurile anilor 70. 

De asemenea, onduleurile naturale erau extrem de apreciate in anii 70. Datorita acestor tendinte, si in prezent parul cret si ondulat a revenit la gloria de altadata. Suvitele care incadreaza chipul este un alt exemplu de tunsoare din anii 70, reprezentata de filarea suvitelor de par de la nivelul chipului. Pentru obtinerea unui look retro, cu aspect modern, poti curba usor suvitele filate spre exterior. 

FYhONNh_zJ_m33yvsyZQCsps0MS22R8m6CUN70DI_PuSVxCp5yhOzppZIC-v5Rz3chmIdWw3WBx_Q6zmI9th92fRvrr5mW_D-B4LjAv6HblOq_BPZqJ7jZHqjoGVxYofqLftlxlE

Sursa foto: Shutterstock

Machiajul in stilul anilor 70

Multe dintre trendurile prezentului isi gasesc inspiratia in machiajul realizat in deceniile trecute, mai cu seama ca anii 70 au colorat intru totul aceste trenduri. Fardul de pleoape colorat, buzele nude si blush-ul delicat erau trenduri populare in anii 70. Machiajul in stilul anilor 70 avea la baza accentuarea ochilor si genele voluminoase si chiar exagerate. 

Incaltamintea in stilul anilor 70

Incaltamintea din anii 70 cunoaste numeroase influente hippie, mai cu seama ca sabotii si sandalele cu platforma in stil boho-chic sau pantofii cu imprimeuri florale si barete multiple se aflau in topul preferintelor femeilor din acea perioada. Platformele erau o optiune populara si in randul botinelor, cizmelor sau ghetelor, in special cele cu tocul gros, din piele naturala. 

Accesoriile in stilul anilor 70

Palariile floppy se numara cu siguranta printre cele mai iconice accesorii din anii 70. In afara palariilor cu margini largi, printre accesoriile preferate ale femeilor din acea vreme se numarau si ochelarii mari, esarfele si gentile cu franjuri. Bandanele erau si ele extrem de populare in moda anilor 70, stilul hippie facandu-si simtita prezenta prin bandane din piele, decorate cu margele, impletituri, in macrame, cu pene sau insertii florale. 

oJ34T8o3PcC5tfrSyeaEH1hOEZfCuoIlkxSL5Br9brAOLDG5NwpT9oxCznusvLQmvPksHgpavqygIp3URZv6gCXn99CB7HevM4ukwKNcT9IKm1Hmn1pBweoCYJsu6HaW7tIMZTou

Sursa foto: Shutterstock

Tendinte in moda anilor 70

Decada anilor 70 a fost considerata una dintre cele mai ciudate perioade din istoria modei. Si nu este de mirare, avand in vedere mixul de elemente din stiluri vestimentare precum cel hippie, rock, punk sau disco. Multe dintre aceste tendinte s-au rapandit pana in prezent, s-au reinventat si din ce in ce mai multe haine din anii 70 revin in actualitate. Iata de ce moda anilor 70-80 continua sa ne influenteze stilurile vestimentare! 

Moda anilor 70 in stil hippie 

Moda hippy in anii 70 a fost dictata de una dintre cele mai colorate si expresive subculturi, cea hippie. Miscarea hipiota, ce proclama o rebeliune impotriva inegalitatii, si-a pus amprenta nu numai asupra modului de gandire, ci si asupra modei anilor 70. Mai mult decat atat, trendurile hippie au trecut testul timpului si inca influenteaza imaginati designerilor si a fashionistelor. 

Obiectele vestimentare colorate, cu imprimeuri si franjuri au constituit centrul trendului hippie in moda anilor 70. Camasile in stil indian, fustele prinse in talie, lungi pana la glezna si camasile cu franjuri sau cu modele bogate se numara printre preferatele modei anilor 70 in stil hippie. Ulterior, stilurile glam-rock, punk si disco au luat locul stilului hippie. 

Moda anilor 70 in stil glam-rock

Cunoscut ca un stil extravagant, stilul glam-rock se invarte in jurul hainelor mulate si stralucitoare. Androginia, salopetele, cizmele cu talpa inalta din piele de sarpe vopsita, jachetele cu paiete si machiajele stridente stateau la baza stilului glam-rock in moda anilor 70. Materialul de baza pentru piesele vestimentare era satinul, o tinuta obisnuita a acestui stil vestimentar extravagant fiind compusa din pantaloni cu talie inalta, mulati si pulover supradimensionat.  

Moda anilor 70 in stil punk 

Aparut in 1976, stilul punk a cunoscut influentele muzicii agresive populare in aceasta perioada. Acest stil promova dorinta de a experimenta non-conformismul pieselor vestimentare in care se ragseau tinerii rebeli ai vremii. Rosul, albul, galbenul si rozul fosforescent sau albastrul electric se regaseau alesea in creatiile vestimentare din moda anilor 70. Camasile anarhiste, tricourile destroy si pantalonii de tortura era piese vestimentare statement in stilul punk.  

Moda anilor 70 in stil disco

Stralucirea urbana a stilului disco a luat nastere la sfarsitul deceniului, ca o varianta mai putin indrazneata a stilului rock. Bluzele din lurez cu bretele petrecute, pantalonii harem, bluzele de tip bustiere cu paiete si cele mulate, salopetele leotard, pantalonii scurti din satin asortai la tocuri inalte, pantalonii din elastan si rochiile mulate si stranse cu sireturi la spate se numara printre piesele vestimentare ce stateau la baza modei disco din anii 70-80. 

xJrlF1GYd1OlSmxHf4dsUG_4Bfu7f5qsLqm0DbH1-es2wVr-GadN99nbzZCw2GIzPf38Loq1o_KQZ6wUwdqdwimNRDjVWfQooDTF9gygC-9jAWdV3KGrxdS-5ZFX9vDbXCk73Ah5

Sursa foto: Shutterstock

Cum sa te inspiri din moda anilor 70? 5 tinute recomandate

Moda anilor 70 revine in forta, sezon dupa sezon, motiv pentru care cu siguranta vei avea nevoie de cateva surse de inspiratie pentru a combina piese vestimentare reprezentative decadei trecute, asa cum sunt pantalonii evazati, sosetele pana la genunghi, salopetele, pantofii cu platforma, imbracamintea din vinil, imprimeurile sau gulerele largi. Iata cateva idei de tinute recomandate, inspirate din moda anilor 70! 

Tinuta cu pantofi roz stiletto 

Cum rozul fosforescent si imprimeurile se numara printre tendintele modei anilor 70, poti include in vestimentatia ta o pereche de pantofi stiletto din piele naturala roz leopard, pentru a aduce tinutei un aer retro glam. Poti transforma acesti pantofi stiletto in piesa de rezistenta a unei tinute moderne! 

N4cbe6VYjkqMJzxceDSllXPcEYd67wea7HvbTLlOpmUF8NQ_5dLQVP9XMjgOXQ7-ZJIH3SIRbubKEIbkTFbJPHTm8y5anjOBReG4jpI3nTh4w5jXtp59HbgaN5J6SnKJihhYV8DZ

Sursa foto: www.the5thelement.ro 

Tinuta cu pantofi cu toc gros 

Pantofii cu toc gros si imprimeurile sunt populare in moda anilor 70, asa ca daca vrei sa aduci un touch saptezecist vestimentatiei tale, o pereche de pantofi de dama Marsala Rainbow din piele naturala pot fi o alegere extrem de inspirata. Pentru un look retro de exceptie, ii poti asorta cu o pereche de pantaloni evazati!  

kjPfFxz1pJ0iQV7J7Zh-bpG54aLxmlLsDQEHI4RPP4F89fgo3YA1i8cZJMQEZp03Zekdgn_JhpmJ9fP_f-mzeSQWbWG1PchnCc9TK1WbBZBgL5ylsNawingMo1vYFUfEo6lHvD_R

Sursa foto: www.the5thelement.ro 

Tinuta cu ciocate din piele naturala 

Ciocatele de dama cu toc gros se numara printre cele mai iconice piese vestimentare din moda anilor 70. Nu ezita sa optezi pentru o pereche de ciocate dama din piele naturala turcoaz Snake Texas, cu atat mai mult cu cat pielea de sarpe era un must-have al stilului punk in moda anilor 70. 

ZLYxEvMv9QRrtHSWkN7-TOlmXlRFmTzAfbFWrFmgcPtd8g-xi4c1l9os1xZbX1zPHIs1IHaRRDNg1Ze5RvTqkgQT-1Tw3Gdi7WhLuNDivW3CDoW_Eb7i3s4kAxxsbogPuPWDnZtq

Sursa foto: www.the5thelement.ro 

Tinuta cu sandale cu platforma 

Moda anilor 70 cu rochii de seara si sandale cu platforma este una plina de stralucire. Astfel, daca vrei sa incluzi in tinuta ta de seara elemente din moda saptezecista, ai putea incepe prin combinarea unei perechi de sandale The 70's Rose Gold din piele naturala si a unei rochii elegante. 

YWXXgOfOA-mcnKK47dB-t21O-HNNwMipXYASmli9Rsq4cuksiTSHsZIeTmdkS1E7HPt__Viv7d-bICG9AHs3r7CYdw6-LYNL-ieFs_G506GFRP4t7slZcnlXcgn4dO7C0Q0gtFe2

Sursa foto: www.the5thelement.ro 

Tinuta cu geanta din piele naturala 

Gentile din piele naturala, in culori vii, se numara si ele printre favoritele femeilor din anii 70. Un mod ideal de a aduce un aer saptezecist tinutei tale este prin adaugarea unei genti din piele naturala Document Rosu Croco. Cu siguranta tinuta ta va fi remarcata datorita acestui accesoriu vestimentar statement! 

WMLX9637roaRF2SAF2FHfRLWh_XiCMh5Ax9Alk5i9TlvtZDgHDDn19SMbrloZhgdgTjXQvotqgNeg3ZPDKSGIHKxoy_zwlXEl8oGqXEdNwQi_ICFkHU1wRXZuyGFae4SCWQwBByq

Sursa foto: www.the5thelement.ro 

Tu iti gasesti inspiratia in moda anilor 70? Cu siguranta designerii de moda o fac, motiv pentru care se straduiesc constant sa readuca in prezent vibe-ul saptezecist. Foloseste si tu piese vestimentare inspirate din acea perioada in crearea tinutelor tale, mai cu seama ca ti-am dezvaluit mai sus si cateva metode fashion de a aduce moda anilor 70 in tinutele tale de zi cu zi!

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola