Combinații de culori pentru haine și încălțăminte: Sfaturi cu stil

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 1184

Moda este unul dintre domeniile care se reinventează constant și care te ajută să descoperi noi modalități creative de a te exprima. Vestimentația este, încă din cele mai vechi timpuri, o oglindă a personalității fiecărei persoane și are, de asemenea, puterea de a dicta estetica vremurilor.

Trendurile sunt trecătoare, dar stilul personal este veșnic. De aceea este important să poți face alegeri cât mai inspirate și potrivite pentru tine. Combinațiile de culori au un impact puternic, indiferent că sunt alese pentru ținuta de zi cu zi sau pentru cea purtată la evenimente speciale.

Îți prezentăm mai multe detalii despre cum poți să-ți definești stilul prin cele mai potrivite combinații pentru haine și încălțăminte în articolul următor:

  • De ce este importantă asortarea culorilor în vestimentație

  • Care sunt cele mai bune combinații de culori

  • Ce combinații de culori să eviți

  • Sfaturi cu stil de care să ții cont

De ce este importantă asortarea culorilor în vestimentație

Felul în care se așază hainele pe tine are un impact puternic asupra imaginii generale pe care vrei să o transmiți, dar echilibrul unui look este atins prin coordonarea completă, inclusiv a culorilor. Chiar dacă nu asortezi un outfit din toate punctele de vedere și nu vrei să porți seturi, este recomandat să optezi pentru culorile care se completează reciproc.

În acest fel dai dovadă de creativitate și originalitate, iar deciziile pe care le iei la acest capitol pot decide succesul sau eșecul unei ținute. Află mai multe despre cum să nu dai niciodată greș cu ținutele tale:

Care sunt cele mai bune combinații de culori?

Combinațiile clasice, care avantajează fiecare persoană care le poartă sunt ușor de încorporat indiferent de stil și ocazie. Iată care sunt acestea:

Albastru și roz

Această combinație este una jucăușă, care reprezintă optimismul și o dorință de a ieși în evidență prin delicatețe. Culorile asortate în acest fel aduc aminte de sortimentele de vată de zahăr și pot fi purtate într-o zi de vară la o plimbare prin parc sau la serbarea de final de an a copilului tău.

Dacă vrei să o alegi pentru situații care implică eleganță și seriozitate, precum un interviu, poți opta pentru piese precum un sacou și pantaloni cu dungi, în această combinație de roz și albastru. Dacă te întrebi cu ce se asortează culoarea bleumarin, ei bine, ai răspunsul într-o altă nuanță de roz. Fucsia iese în evidență când este combinată cu bleumarin, fără a-i anula importanța în ținută. Poți alege un sacou lung sau un palton subțire albastru închis și o fustă midi fucsia, dintr-un material subțire. De asemenea, pantofii pot fi asortați cu rochia sau fusta.

Monocromatic

Eleganța, misterul și stilul clasic se regăsesc în ținutele monocromatice. Indiferent că preferi un look all black, all white sau alegi o culoare deosebită, acesta poate fi conceput cu ajutorul pieselor precum pantalonii și bluza, fusta, sacoul și maleta sau maieuri ușoare și pantaloni scurți cu talie înaltă pe timp de vară.

Un look inspirat din trendul normcore implică o combinație de crem sau de off-white. Acesta îți oferă un aer proaspăt, de primăvară sau vară și este potrivit atât pentru hainele subțiri, cât și pentru cele mai groase. Acesta poate fi integrat într-o ținută casual sau una office, iar accentul principal se poate pune pe pantofii din piele, aleși într-o nuanță similară.

Roșu, portocaliu și roz

Asortarea culorilor în vestimentație implică și folosirea culorilor pe care le apreciezi și care îți pun evidență trăsăturile. Combinația de roșu, portocaliu și roz este potrivită pentru femeile curajoase, care vor să își păstreze aerul tânăr, indiferent de vârstă. De asemenea, aceste culori calde au o energie aparte, care, odată pusă în valoare într-un outfit, nu va face decât să transmită un val de pozitivitate în jur.

Poate fi folosită atât pentru ținutele de zi cu zi, cât și în circumstanțe glam, precum petrecerile sau ieșirile în cluburi selecte. Iarna se poate combina un pulover oversize roșu, cu pantaloni largi și lungi roz. Alege bocanci călduroși negri, chiar dacă aceștia vor sta ascunși sub pantaloni în cea ai mare parte a timpului. Dacă alegi această combinație-bomboană în timpul verii, alege un costum roz sau pantaloni roz cu talie înaltă și top portocaliu. Sandalele stylish te vor ajuta să scoți outfitul din zona copilăroasă. Dacă vrei, totuși, să fii cu adevărat originală, află cum poți purta sandalele cu șosete.

Verde și galben

Galbenul este o culoare care reflectă multă lumină și iese în evidență imediat.De asemenea, la nivel simbolic, acesta reprezintă optimismul, soarele și căldura. Alături de verde, care te duce cu gândul la natură și elemente inspirate de aceasta, creează o combinație originală și plăcută din punct de vedere estetic.

Dacă nu ești fană a acestor culori, ține cont de faptul că te poți juca și cu diferitele nuanțe. De exemplu, galbenul turmeric și verdele închis, precum culoarea lichenilor, sunt opțiuni potrivite pentru ținutele luxuriante, cu accente de mătase.

Nu îți fie teamă să combini culorile tale preferate, pentru a crea outfituri excepționale. Dacă nu ai încredere în nuanțele aprinse ale culorilor menționate, optează pentru variantele acestora pastelate. În acest fel nu trebuie să faci compromisuri atunci când vrei să te îmbraci cât mai colorat.

Ce combinații de culori să eviți

Greșelile sunt omenești, dar sigur ai învățat din filmul „The Devil Wears Prada” că acestea nu se iartă când vine vorba de modă. Înainte ca o personalitate exigentă precum Anna Wintour să pună ochii pe tine, află ce combinații de culori să eviți:

Maro și negru

Această combinație merită supusă unei dezbateri, deoarece, există situații în care cele două culori se potrivesc de minune. De regulă, dacă nuanța de maro este una prea deschisă și apropiată de crem sau alte nuanțe, alegerea nu va fi una ideală.

Însă, demn de luat în considerare este acest articol Vogue, care analizează legendarele ținute pe care Miuccia Prada le-a creat de-a lungul timpului. Cobinația de maro și negru oferă, astfel, un aer vintage și amintește chiar de efectul de sepia. Poți combina negru și maro dacă ești atentă la felul în care o faci, deoarece poți crea ținute spectaculoase și originale.

Gri și maro

Nu poți să creezi o ținută reușită cu aceste două culori, deoarece ambele au nuanțe pământii, dar griul este prea slab în intensitate. Trebuie să acorzi atenție contrastului, dacă vrei neapărat să încerci o astfel de combinație. De asemenea, poți adăuga și alte culori într-un outfit de acest gen.

Deoarece nu există suficient contrast, mai poți și să compensezi prin texturi și straturi de haine. Optează pentru materiale diferite, lungimi diferite și nuanțe mai închise de maro, dară vrei să scoți această culoare în evidență. Asortarea culorilor este mai facilă în ceea ce privește hainele de femei, deoarece există mai multe opțiuni decât la secțiunea de bărbați.

Sfaturi cu stil de care să ții cont

  • Ghetele din piele negre se potrivesc ținutelor monocrome, cât și celor colorate și au avantajul de a putea fi incluse în ținutele de orice stil.

  • În anul 2022 se poartă nuanțele visătoare de mov liliac și alte culori pastelate, în combinație cu sandale albe strappy.

  • Învață să asortezi pantofii cu rochia, pentru a avea o ținută perfectă la ocaziile speciale.

  • Combină pielea cu metalele când vine vorba de pantofi și poșete.

  • Include articole statement, indiferent că este vorba de încălțăminte, accesorii sau haine cu patternuri extravagante.

Combinarea culorilor te ajută să pui bazele unei ținute de vis în fiecare zi. Experimentează cu nuanțele și gândește outfiturile din cap până în picioare înainte de a achiziționa piesele pe care ți le dorești. În acest fel vei da dovadă de eficiență și nu vei avea articole pe care nu știi cum să le porți.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola