Curatare pantofi din piele intoarsa: Cum sa-ti intretii pantofii

person Publicat de: The5thelement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 14103

Cu siguranta ai macar o pereche de incaltari din piele intoarsa in sifonier. Acest material prezinta o eleganta aparte, este versatil si il regasim de la genti si accesorii, pana la pantofi, ghete, botine si ciocate in stilul boho.

Afla cum se curata pielea intoarsa, ce trebuie sa faci ca sa indepartezi cu succes petele, cum previi aparitia acestora si cum trebuie sa depozitezi incaltamintea din piele intoarsa.

Cum cureti incaltamintea de piele intoarsa dupa fiecare purtare?

Cu ce se curata pielea intoarsa?

Cum se spala incaltamintea din piele intoarsa?

Cum scoti petele de pe pantofii din piele intoarsa?

Cum retusezi micile defecte ale pantofilor din piele intoarsa?

Cum previi aparitia petelor pe pantofii din piele intoarsa?

Cum depozitezi incaltamintea din piele intoarsa?

Cum cureti incaltamintea de piele intoarsa dupa fiecare purtare?

Incaltamintea din piele intoarsa se murdareste destul de repede si se prafuieste usor. Pentru a-i pastra frumusetea si aspectul curat, ar fi bine sa intervii imediat asupra petelor superficiale si a factorilor externi, care pot degrada calitatea pielii in timp.

O modalitate simpla si eficienta de a intretine pantofii din piele intoarsa, cizmele sau ghetele, dar si alte tipuri de incaltari, este de a folosi o carpa moale si a curata usor, cu apa, dupa fiecare purtare. In magazinele de profil gasesti diversi buretei speciali si alte solutii de curatare foarte bune. Daca petele sunt ceva mai rezistente, adauga putin otet in apa in care vei inmuia carpa.

Cu ce se curata pielea intoarsa? 

In timpul sezonului rece este mai probabil ca pe strazi sa se formeze noroi, balti cu apa, zapada, iar cizmele tale din piele intoarsa sau bocancii vor avea de suferit. Daca iesi cu o astfel de incaltaminte pe timp de ploaie, se va uda si apoi tot praful din oras se va lipi de suprafata delicata.

De aceea, in cazul in care incaltamintea ta din piele intoarsa prezinta murdarie sau pete, este recomandat sa folosesti anumite ustensile speciale si solutii de curatare specifice. Utilizeaza o perie mai dura pentru indepartarea petelor de noroi, apoi o perie de nailon sau o periuta de dinti, pe care sa le misti in directia fibrelor de piele.

O modalitate mai putin cunoscuta, dar eficienta, este sa folosesti o guma de sters, alba sau de culoare apropiata (maro, negru, gri etc). Aceasta indeparteaza cu usurinta praful de pe incaltamintea sau gentile din piele intoarsa. Totusi, ai grija sa nu apesi foarte tare radiera pentru a nu deteriora fibrele.

Pentru o protectie sporita impotriva umiditatii si a zilelor cu vreme instabila, este recomandat sa achizitionezi un spray waterproof. Dupa curatare, aplica cateva puf-uri pe suprafata de piele intoarsa, iar incaltarile tale vor rezista mai bine la vremea capricioasa de afara.

Cum se spala incaltamintea din piele intoarsa?

Curatarea pielii intoarse este mai pretentioasa, deoarece aceasta nu se da cu crema sau ceara, iar daca pui incaltarile in masina de spalat s-ar putea sa le strici. De asemenea, multe dintre tipurile de incaltaminte pe care le folosesti intr-un stil vestimentar sofisticat, precum pantofii Stiletto, sunt din piele intoarsa, deci cu atat mai putin ai vrea sa le strici.

Solutia cea mai buna ramane curatarea manuala a pieselor din piele intoarsa. Daca abia ai venit din oras si ai observat ca pantofii tai s-au murdarit, lasa-i sa se usuce mai intai la temperatura camerei. Abia dupa aceea te poti apuca de curatarea lor.

O tehnica buna pe care poti sa o incerci este sa cureti incaltamintea din piele intoarsa deasupra unui recipient in care fierbe apa. Astfel, aburul va inmuia petele, care se vor curata mai usor.

Cum scoti petele de pe pantofii din piele intoarsa?

-q_oJMozUQC9F0UjY-Jh9s4E5FHC3qUcYMB8dEo6ntAJZEcMryaKWCC6FWU15eioPFSp7LKlPfLDgrkSFeqYGIwYF5PLTZpZK-jPEv_f1az-4cb6xrGZfW7R9msGBtcM-yPVNaPH

Imaginea poate fi descarcata de aici.

Intretinerea pielii intoarse poate da batai de cap uneori, insa aspectul placut si elegant al cizmelor sau al pantofilor cu toc din piele intoarsa merita toate eforturile. Daca incaltamintea ta s-a patat de la mediul umed de afara, ia o perie usor umeda si netezeste totul, dupa care lasa la uscat la temperatura camerei. Nu apela la moduri agresive de uscare, deoarece este posibil ca pielea intoarsa sa ramana decolorata.

In cazul in care te-ai trezit cu botinele tale preferate patate de grasime, poti utiliza amidon de porumb sau pudra de talc pentru a presara pata si a lasa amidonul sau pudra sa actioneze peste noapte. In dimineata urmatoare, sterge praful ramas si umezeste o perie cu care sa indepartezi cu grija pata.

Pentru noroi, lasa mai intai incaltamintea la uscat. Dupa ce tot noroiul s-a intarit, foloseste o perie speciala de curatat pantofii din piele si indeparteaza murdaria. In cazul in care pantofii tai s-au patat de guma sau ceara, inveleste-i intr-o punga curata si depoziteaza-i in congelator pana cand se intareste murdaria. Ulterior, rupe bucatile de guma sau ceara si indeparteaza-le cu ajutorul unei perii sau cu mana.

Pentru petele greu de scos, cum ar fi cerneala, vinul rosu, cafeaua sau sangele, primul lucru pe care il poti face este sa acoperi repede pata cu un servetel, pentru ca acesta sa absoarba cat mai mult din substanta cu pricina. Dupa aceea, poti incerca sa tapotezi zona cu apa oxigenata sau alcool. Daca pata persista si nu poti nicicum sa scapi de ea, atunci trebuie sa mergi la o curatatorie specializata.

Cum retusezi micile defecte ale pantofilor din piele intoarsa?

Pentru a retusa pielea intoarsa zgariata, trebuie sa mergi in magazine si sa cauti solutii speciale, cum ar fi creme reparatoare sau fillere (piele lichida). In cazul decolorarii, poti incerca spray-uri de reconditionare, care redau aspecul placut si culoarea originala.

Daca incaltamintea ta prezinta piele intoarsa tocita, pete persistente, zgarieturi adanci sau decolorari serioase, cel mai bine este sa mergi la o firma specializata.

Cum previi aparitia petelor pe pantofii din piele intoarsa? 

Pantofii din piele intoarsa nu ar trebui purtati atunci cand vremea de afara este ploioasa sau cand umiditatea din atmosfera este crescuta. Noroiul, praful, zapada, sarea care este folosita iarna pentru curatarea strazilor, ploaia si murdaria sunt factori care afecteaza in timp aspectul placut al incaltarilor din piele intoarsa.

Acorda o grija suplimentara obiectelor vestimentare din piele intoarsa, curatandu-le, pe cat posibil, dupa fiecare purtare. Aplica spray-uri rezistente la apa pentru ca materialul si culoarea sa se pastreze pentru cat mai mult timp. Totodata, cumpara solutii speciale de protejare a pielii intoarse si perii care sa curete bine, dar bland.

Cum depozitezi incaltamintea din piele intoarsa?

Incaltamintea din piele intoarsa se poate decolora destul de repede daca este expusa timp indelungat la umiditate si caldura. Astfel, este bine sa o invelesti intr-un saculet de panza sau sa o aranjezi intr-o cutie si sa o depozitezi departe de razele soarelui sau de umezeala.




Curatarea pantofilor din piele intoarsa este mai complexa decat in cazul altor tipuri de incaltaminte, din materiale mai putin pretentioase. Totusi, cu rabdare si solutiile potrivite, poti oferi pantofilor tai grija de care au nevoie pentru a fi in cea mai buna stare mereu.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola