Rochii cu ghete: idei pentru zilele de primavara

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 2052

Intampina noile zile de primavara cu o combinatie vestimentara care nu pare ca se va demoda niciodata. Perioada de tranzitie intre anotimpul rece si temperaturile mult mai prietenoase ale primaverii necesita un outfit care sa iti permita sa te adaptezi pe parcursul zilei, in functie de vremea pe care o vei intalni. De aceea, recomandam combinatia de rochie cu ghete.

Un stil adaptabil presupune reguli usor de retinut, care au un singur scop: sa-ti puna in valoare atuurile si sa te ajute in alegerea tinutei potrivite in functie de nevoile de zi cu zi, sau de evenimentul la care urmeaza sa mergi. Descopera cum sa alegi rochia si ghetele, dar si cateva idei creative de tinute cu astfel de piese!

Cum alegi rochiile care te avantajeaza?

Desi, in realitate, sunt la fel de multe forme ale corpului cate femei exista pe Pamant, specialistii au ajuns la concluzia ca majoritatea se incadreaza intr-una dintre cele patru categorii principale: clepsidra, dreptunghi, para si mar.

Silueta sub forma de clepsidra

Cand partea de sus a corpului are aceleasi proportii ca partea de jos si talia este foarte ingusta, atunci putem vorbi despre silueta clepsidra. Cand te uiti in oglinda, forma de clepsidra este imediat vizibila. Curba taliei se vede cu ochiul liber si este deosebit de accentuata. 

Chiar daca aceasta forma este considerata perfecta, indiferent ce tip de corp ai, o poti obtine cu ajutorul unor trucuri vestimentare (pe care urmeaza sa le descoperi in continuare).

Iata care sunt mai potrivite rochii pentru tine: decolteuri in V, decolteuri deschise, talie stransa, rochii parte peste parte (petrecute) si orice rochie la care adaugi o curea in talie, pentru a o accentua.

Silueta sub forma de dreptunghi

Asa cum sugereaza si denumirea, partea de sus a corpului este aproximativ egala cu partea de mijloc si cu partea de jos a acestuia. Asadar, este vorba despre o talie nedefinita. Forma de dreptunghi se mai numeste si forma atletica, pentru ca este cea mai potrivita pentru performanta in sport si ideala pentru catwalk.

Daca linia umerilor este usor mai mare decat cea a soldurilor, atunci este vorba despre un triunghi cu varful in jos, o varianta a formei atletice. In oricare dintre cele doua cazuri, urmatoarele rochii sunt cele mai potrivite pentru tine:

  • Orice rochie care va echilibra partea superioara a corpului cu soldurile zvelte, cum ar fi rochii cu: broderii, volane, incretituri in zona taliei, care adauga amploare soldurilor sau orice alte detalii care maresc volumul in partea inferioara a corpului.

  • Rochiile in forma de A si taliile joase sunt foarte potrivite. In general, rochiile care au o usoara amploare sunt ideale pentru tine, deoarece ajuta la echilibrarea umerilor largi!

  • Pentru posesoarele unor busturi mai mari, bretelele groase, topurile tip halter, rochiile cu volane si drapaje, decolteurile in U si V vor ajuta la crearea iluziei de curbe ale corpului!

Daca silueta ta este un dreptunghi perfect, poti opta pentru rochii cu maneci bufante si cu partea inferioara ampla, in timp ce talia este marcata cu o banda. In functie de stilul tau, poti incerca o rochie vaporoasa, mini, tip baby-doll, impreuna cu o pereche de bocanci.  

Silueta sub forma de para

Cand partea superioara a corpului pare a fi mult mai mica decat cea inferioara, atunci este vorba despre o silueta sub forma de para. Circumferintele umerilor si bustului sunt mult mai mici decat circumferinta pelvina si, respectiv, a soldului. Silueta de para este cunoscuta si ca triunghi (cu varful in sus). 

Daca ai un corp tip triunghi sau para, ar trebui să optezi pentru rochii care adauga mai mult volum in jumatatea superioara.

Rochiile cu detalii in zona bustului vor ajuta la crearea unui efect de echilibrare. Retine ca, daca alegi o rochie mulata pe solduri, probabil va trebui sa optezi pentru una cu o marime mai mare si sa o duci la croitor pentru a-i modifica talia.

Modelele recomandate ar fi: partea superioara a rochiei sa fie fara bretele, sau cu un decolteu in V, sau barcuta, pentru a crea iluzia de volum in zona umerilor si a decolteului; de la brau in jos, rochia poate fi in forma de A sau evazata (pentru a ajuta la mascarea soldului mai lat).

Pe scurt, vei arata fabulos in rochii evazate, deoarece acestea sunt mai largi de la talie in jos si adauga volum partii superioare a corpului tau, in timp ce interesul va ramane concentrat asupra taliei subtiri!

Silueta sub forma de mar

Femeile care au corpul sub forma unui mar isi poarta greutatea in secțiunea mediana si au, de obicei, o talie mai scurta, nedefinita si picioare subtiri.

Orice rochie care atrage atenția asupra partii superioare a corpului tau este o optiune buna. Rochiile cu talia accentuata, cu o curea sau brau, rochiile cu talie cazuta, cele evazate, cu top impodobit sau cu talie imperiu, toate se potrivesc acestui criteriu.

Rochiile in forma de A, petrecute si cele care au partea inferioara voluminoasa sunt, de asemenea, optiuni excelente, deoarece ajuta la mascarea sectiunii mediane, punand in evidenta alte trasaturi ale siluetei tale pe care ai vrea sa le scoti din anonimat. Un atu major al tipurilor de corp in forma de mar sunt picioarele, asa ca nu ezita sa le etalezi in rochii mai scurte!

Un alt factor important: Inaltimea

Poti fi din categoria mignon/petite  (pana in 1.6 m), inaltime medie  (aproximativ 1.64 m), sau inaltime peste medie (peste 1.70 m), important este sa stii cum sa combini piesele vestimentare pentru a crea un look clean.

Daca inaltimea ta este sub medie sau medie, exista trucuri prin care poti crea iluzia de alungire a corpului, care nu dau gres:

  • poarta imbracaminte monocromatica – in mod surprinzator, purtarea unei singure culori de sus pana jos aduce iluzia de alungire. Nu te opri numai la negru! Experimenteaza! Nuantele pot varia, atat timp cat te limitezi la aceeasi culoare sau non-culoare.

  • tine minte partea de „Fit” din „Outfit” – o tinuta „baggy” cu mult volum inutil va crea iluzia de inaltime si mai mica; asadar, opteaza pentru o rochie pe langa corp, care sa iti puna in evidenta silueta, picioarele si bratele.

  • vechiul truc magic al dungilor verticale sau al imprimeului: nu fugi de materialele cu model! Incearca-le si vezi ce ti se potriveste tie si stilului tau vestimentar!

  • joaca-te cu proportiile si culorile–daca un look monocromatic nu este chiar visul tau, regula sandwich este extrem de importanta in alcatuirea unei tinute care sa te avantajeze.

  • regula „sandwich” este calea garantata catre un aspect pus la punct in fiecare dimineata; poarta aceeasi nuanta sau acelasi tip de dimensiune (fitted sau baggy) la incaltaminte si in partea de sus a outfitului, apoi adauga o culoare sau un fit diferite intre ele, pentru a echilibra ansamblul.

In cazul in care esti inzestrata cu o inaltime peste medie, nu trebuie sa te ingrijorezi! De cele mai multe ori, orice ai alege sa imbraci, vei arata bine. Singurul element important din tinuta vor fi ghetele sau cizmele, mai precis inaltimea tocului sau grosimea talpii. Citeste mai departe si vei afla mai multe despre acest aspect!

Cum alegi tipul de ghete pentru tine?

Poate, uneori, te intrebi cum sa porti o rochie cu ghete atunci cand iti planifici garderoba pentru fiecare sezon sau urmeaza sa alegi o noua pereche de botine pentru colectia ta de incaltari.

Este o intrebare obisnuita despre stil, la care poate fi destul de dificil sa raspunzi, deoarece exista modele diferite de botine, ghete, cizme, bocanci si rochii incat asocierea lor poate fi coplesitoare!

Cand achizitionezi un obiect de incaltaminte nou, importante sunt urmatoarele aspecte: calitatea produsului (intotdeauna este recomandata pielea naturala ca material), calapodul (cat de comod este) si adaptabilitatea sa in combinatii vestimentare.

Incaltamintea care fragmenteaza lungimea piciorului trebuie evitata de persoanele scunde. Ghetele scurte nu sunt cea mai buna alegere, deoarece ar putea da impresia unor gambe prea mari. Marginea ghetei taie piciorul din punct de vedere vizual, facandu-l sa para si mai scurt decat este.

Daca pentru o anumita tinuta ai nevoie de o pereche de botine sau de o pereche de cizme mai scurte, alege-le pe cele care subliniaza forma piciorului tau.  

Cizmele lungi sau ghetele cu toc ori platforma sunt grozave pentru persoanele de inaltime mai mica, deoarece ofera fizicului un aspect mai zvelt. Daca esti inalta, insa, nu trebuie sa-ti faci griji; poti purta cizme lungi cu sau fara toc si vei arata grozav indiferent de marimea acestuia!

In ceea ce priveste culorile, nu poti gresi niciodata cu negrul! Cu toate acestea, anumite ocazii sau lookuri impun o paleta de culori diferita. Alege cizme lungi in culori care sa-ti completeze tinuta, precum nuantele de maro, bej, nud, visiniu, negru, gri sau alb. Culorile neutre se incadreaza mereu perfect in orice tip de outfit.

Totusi, nu te teme sa adaugi o pata de culoare, precum si nuante mai vibrante precum rosu, galben, verde sau albastru. Indrazneste si experimenteaza!

Cum sa porti rochiile cu ghete?

Orice rochie pe care o ai deja in garderoba poate fi utilizata pentru a crea un look fresh. O poti accesoriza astfel incat sa iti pui in evidenta talia, bustul sau soldurile, depinde asupra a ce doresti sa atragi atentia.

Cand compui o tinuta, este bine sa ai in vedere urmatoarele aspecte: „unde merg imbracata asa?”, „cum vreau sa ma simt?” si „ce anume urmaresc sa transmit cu tinuta mea?”. Daca ai raspunsurile pregatite, 80% din procesul de alegere al outfitului este deja complet.

Idei de tinute, in functie de stil

Stilul tau poate fi bine definit sau intr-o continua transformare. Oricare ar fi cazul, cu siguranta, vei gasi cel putin cateva idei care sa-ti surada in randurile de mai jos.

Stilul boho

W04xSkD-cPXLO8dkDIM9Y9hAUnCbH8LKFClt480W7XSjpF32m6oLyyAeSWUttkVDrrDxCSGaErMjIOyKq8Hf_NBd7Z6oXSIcIiYEASD6pGbTU6ZDrjNl00mVLO1LZgmlMHE2HXmp5IFYTNJMDNwyVQ

Sursa foto: Shutterstock.com

Poti la sigur merge cu o pereche de ciocate sau de ghete din piele intoarsa in culori neutre, alaturi de o rochie vaporoasa lunga, midi sau scurta, dintr-un material usor, cu flori sau orice alt tip de imprimeu. In stilul boho, combinatia de rochie cu ghete se intalneste foarte des.

Deosebit de importante sunt accesoriile, care sunt de nelipsit in acest stil, precum: ochelari de soare, curele, genti, palarii, bijuteriile potrivite. Paleta cromatica cel mai des utilizata este calda, primitoare, primavaratica.

Stilul grunge

jAF_tEt8VlAfM4LgvVigS57BHUakYXP6uxKM1joeBi9dxGEaIbHujCaxjPa-DCgPfVdHSngIw0gPc35aFjXjRIBqqtSd0wneyG6SKi8d7qSJmslsUhx-FOJAcDLE40wIhyOTm8zVAFmmEF7VMz5RhA

Sursa foto: Shutterstock.com

Daca esti mai rebela, probabil, preferi stilul grunge. Din punct de vedere cromatic, acest stil se distinge prin prevalenta de necontestat a culorii negre, acompaniata de diferite nuante de gri, alb, rosu si, uneori, de nuantele electrice, neon. Acest stil este cunoscut pentru expresivitatea sa neslefuita din punct de vedere vestimentar, asadar nu vom vorbi despre combinatia de rochie cu ghete ci de rochie cu bocanci.

Poate fi vorba despre o rochie lunga cu bocanci sau de orice alt tip de rochie (ca lungime sau cromatica) in aceasta combinatie. Si in acest caz conteaza accesoriile. Mai ales gecile de piele sau camasile din denim sau flanel cu model tartan completeaza tinuta in cel mai potrivit mod.

Stilul rock

gdvrENBF3pvj81Q78tgmMEdjly2r1kUS1dGESYcZ3BKNukZBdNdAx0vwS-vqk7nrChETzv-QLRO1Fyiwh7-9IJaKwCLGwA-TbtOOMSqxK4R7op362gpynxp8ijkCvjDo1FQAxCdIrzEoPY_CNPpLfg 

Sursa foto: Shutterstock.com

Stilul rock este un pic mai agresiv decat cel grunge. Piesele pentru tinutele rock sunt in mare parte negre, iar pielea este un material des intalnit in acest caz. Asadar, atunci cand completezi outfiturile cu rochii, alege bocanci negri.

Stilul casual

LicmvBGw-g5fkE4Y7rqWIH1zjc5FonjUvdzAkU1Qtd3QeP5e70HeWn9FnGX3iKMQUyXHFDTWm7skSRhWSPmuAAIDkEW4BsAPdj_g-bKZRHJrNR3LLKyMar0dus6r_3_Zbf6EMyIyJIY8ybxeKExyaA

Sursa foto: Shutterstock.com

La capatul diametral opus al spectrului vestimentar fata de stilul rock se afla stilul casual. Aici intalnim rochii de diverse forme, lungimi si materiale: bumbac pentru zile calduroase, tricot pentru conditii meteorologice mai aspre sau materiale usoare. Toate pot fi regasite in combinatii cu ghete, bocanci, botine, ciocate.

Stilul elegant

qCfnZmTjNFEnOf7wBEuniBF4-qENg0ylMuAf7-8qVpg-81NqIgV1Rzofe5LzaDco1nUV0HsFL0FuCCyDkUw5NI91YMmBRbmLaEfQGcYQe1HUw4SXkTbITbUahoBLKQGPre-WzIBhvHfbVxiQGcs9mw

Sursa foto: Shutterstock.com

Pentru ocaziile deosebite, precum o intalnire romantica, o seara la teatru sau pentru o tinuta de birou care va intoarce privirile apreciative a celor din jur, se recomanda combinatia dintre o rochie eleganta si ghete, botine sau cizme lungi, palton, geanta si alte accesorii potrivite.

Idei de tinute in functie de eveniment

1ny7O4iQqxFVbasj0T3ORl8YN50jv8X0i8GBpiGlwgJ3fTIdq0Ue9cZWHWUyAJLJkVgmv8S6RFuUKqqyZySNE0BLYZB0GkHCndDUYdn3o0Et-ghwj0m1c8cy5g72WLT7L0mIcnHWYmO1FVXAnXuCoA

Sursa foto: Shutterstock.com

Este binecunoscut faptul ca primele impresii sunt cruciale, deoarece oamenii construiesc in mod subconstient o anumita parere. De aceea, este important sa fii imbracata corespunzator.

Disconfortul este una dintre cele mai raspandite probleme. Daca porti un sacou cand este prea cald sau o rochie cu bretele cand este prea frig, cu siguranta, nu te vei simti bine in pielea ta. Nu numai ca arata bizar, dar are si un impact asupra abilitatii tale de a te concentra. 

Cand vine vorba despre intalniri de afaceri, cea mai mare greseala este sa te gandesti prea mult la ce sa imbraci. Oamenii au tendinta de a-si complica prea mult tinutele. Scopul este sa cauti confortul necesar, astfel incat sa nu te incomodeze absolut nimic in interactiunea cu cei din jur.

Cele mai multe evenimente de astazi au un cod vestimentar extrem de permisiv. De obicei, participantii se vor intoarce la lucru dupa eveniment sau vor participa la eveniment direct de la locul de munca. In astfel de cazuri, trebuie sa jonglezi cu o multime de variabile pentru a gasi garderoba perfecta pentru ambele ocazii (potrivita pentru job, dar si pentru un eventual eveniment). Asadar, revenim la adaptabilitate si la combinatia care nu da gres: rochie cu ghete, botine sau cizme.

Idei de tinute in functie de varsta

ABYZOZFfY7axItuSgToFPxzUWROITMGCxIGR3wEcU4M2oPYap3HAYGw1d4WqPFVVUkUNtbVzOkIO2nZJhC8_jfI044rohq9dKLCkgyeZMyzDfh_vf6ucGWyDoH7v9PGDW4NXF5hMcVMc8FEfsHlaRw

Sursa foto: Shutterstock.com

Avantajul acestei combinatii vestimentare este acela ca poate fi purtat de orice femeie, indiferent de silueta, de inaltime sau de varsta. Important este sa te avantajeze, ca sa te simti sigura pe tine si sa iti placa. Ai incredere in tine! Si in garderoba ta!

Sfaturi si recomandari cu stil

Primavara poarta ghete scurte maro sau deschise la culoare care se vor potrivi perfect cu rochii cu motive florale, vaporoase sau petrecute, pentru un look feminin.

Vara poti combina botine maro sau nisipii cu rochii midi din in, rochii mini florale si rochii cu imprimeu pentru un aspect luminos si elegant. Toamna, ghetele sau botinele maro ori negre merg bine alaturi de rochiile tip skater si dresuri. Nu doar ca vei avea un look simpatic, dar te vei simti si foarte comod.

Iarna poti purta botine negre cu rochii stratificate, rochii cu maneci lungi si rochii tricotate si dresuri negre sau colorate pentru un look bine pus la punct, dar calduros.

O regula de baza este sa combini botine mai subtiri cu rochii primavara/vara si ghete sau cizme mai inchise la culoare care se potrivesc cu rochii purtate cu dresuri, toamna si iarna. Daca tii cont de aceste reguli cromatice simple, va fi mult mai usor sa compui o tinuta care sa arate foarte bine.

Desigur, aceste „reguli” sunt subiective si ar trebui mai degraba considerate drept „sfaturi din moda clasica” pentru alcatuirea tinutelor; nu trebuie sa le urmezi intocmai daca nu doresti!

Si combinarea stilurilor este o varianta interesanta. Poti crea o tinuta care este si boho, si grunge si rock si casual, toate in acelasi timp! Astfel, ajungi la un outfit cu un nivel de adaptabilitate maxim. Conteaza si accesorizarea, desigur.

6Ha8x18oV_95D-St2SkIVdD5rhvjYzBjb-FHulB1iYiMFMVykD_6gn37VmVkLZIbYc9i4bBGZPv5Wf48LgZapSA0qHNo7r17ANgZBA9WTUzUNmq7KFaD-6RA0V9MfDNBZEH5K3zizMyVxsQyIBAsHg

Sursa foto: Shutterstock.com

Acum stii toate trucurile de care ai nevoie pentru a incerca noi combinatii de rochii cu ghete primavara aceasta! Lasa-te inspirata de ideile de mai sus si alcatuieste outfituri care sa te faca sa iesi in evidenta din multime cu ajutorul unor ghete din piele naturala, de calitate. 

Astfel, vei fi pe deplin pregatita sa intampini fiecare zi de primavara cu lookuri inventive. Desigur, poti alterna outfiturile alcatuite din rochii si ghete cu tinute cu cizme lungi. Nu uita! Creativitatea vestimentara nu are limite. Experimenteaza si fii increzatoare in tine, orice ai purta! 

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola