Ținute de vară: Ce pantofi să alegi pentru sezonul călduros

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 442

Cu sezonul cald la ușă este esențial să îți pregătești garderoba pentru primăvară și vară. Indiferent că îți dorești să-ți reîmprospătezi colecția de rochii, sandale sau fuste, ori că ți-ai schimbat stilul personal, trebuie să ai o imagine cât mai clară despre vestimentația pe care o vei alege în lunile de vară.

Nu poți avea niciodată prea mulți pantofi, ceea ce înseamnă că în fiecare sezon vei alege noi perechi trendy sau chiar vei selecta modele care nu se demodează niciodată, în magazinele vintage. Dacă nu mai ai idei despre cum să te îmbraci odată ce iarna ne părăsește în sfârșit, ți-am pregătit câteva idei și sfaturi pentru crearea lookului ideal:

Cum alegi încălțămintea potrivită pentru vară

Vara ai mai multe oportunități de a-ți pune în evidență stilul personal și pasiunea pentru anumite culori, texturi, modele de pantofi și multe alte elemente definitorii pentru tine. Odată ce renunți la o mare parte dintre straturile de haine pe care le-ai purtat de-a lungul iernii, vei putea să scoți de la naftalină materialeșe subțiri și moi de care ți-a fost atât de dor. Iată cum alegi încălțămintea potrivită pentru outfiturile cu care te vrei plimba prin razele soarelui:

În funcție de ocazie

Tipurile de pantofi pe care poți să-i porți în timpul verii sunt variate și nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a alege ceva deosebit, dar poți să-ți adaptezi stilul în funcție de locul și evenimentul la care participi. Află mai multe:

  • Plimbare în parc

Pentru o plimbare în parc alături de persoana iubită sau de copii, ai nevoie de încălțăminte comodă, care îți permite să te deplasezi fără a-ți crea inconveniențe. Ține cont și de scopul plimbării înainte de a decide cum să te îmbraci. Dacă este vorba de o plimbare romantică sau chiar o primă întâlnire, poți purta pantofi cu toc mic sau sandale cu o fustă midi. 

Cel mai mult contează să îți adaptezi stilul personal la ocazie. Dacă obișnuiești să porți încălțăminte sport, nu alege o pereche de pantofi pentru plimbarea în parc, deoarece s-ar putea să-ți provoace mai mult disconfort decât unei persoane care este obișnuită să poarte tocuri zilnic.

Evită sandalele cu tocuri kitten heel dacă te plimbi prin parc sau vrei să străbați tot orașul la brațul partenerului tău. Acestea sunt printre cele mai inconfortabile tipuri de tocuri și nu îți vor permite să te bucuri de timpul petrecut afară.

  • La birou

Ținutele pentru birou trebuie alese în funcție de restricțiile pe care ți le impune compania. Dacă există reguli stricte cu privire la dress code, evită încălțămintea în culori stridențe sau cu modele nonconformiste. Cel mai simplu este să optezi pentru pantofi din piele sau sandale din piele cu toc mediu, dar fără a avea o parte prea mare din picior la vedere. Ținutele sobre implică și alegerea unei perechi de încălțăminte cât mai simplă, de preferat neagră și fără detalii strălucitoare. Pentru te bucura de confort, poți alege pantofi fără toc, tip mocasini sau pantofi Oxford.

În schimb, dacă nu există restricții și îți face plăcere să-ți evidențiezi stilul zilnic și la birou, optează pentru încălțăminte sport colorată sau sandale din piele strappy cu toc, la fel cum le-ai alege pentru o ieșire la cafea alături de prietene. Ține cont de tipul jobului tău însă. Dacă petreci o mare parte din timp în picioare, evită încălțămintea cu toc, cu vârful ascuțit și cea foarte îngustă. Alege sandale cât mai late, chiar dacă au un toc de mici dimensiuni. Sandalele în stil grecesc sunt o altă opțiune în trend pentru sezonul cald.

  • La petreceri

Cu siguranță abia aștepți să ieși cu ținutele preferate la petrecerile în aer liber organizate acasă la prieteni sau la cele în spațiile publice. Dacă situația va permite și acestea vor reveni în programul obișnuit al vieții de noapte, poți alege rochițe cu paiete strălucitoare sau o rochie clasică neagră în combinație cu sandale stiletto. Învață să te îmbraci corect și cum să asortezi pantofii cu rochia, în special dacă este vorba e evenimente selecte. De asemenea, poți opta pentru salopete negre cu decolteu adânc în V și sandale care ies în evidență, dar care îți permit și să-ți arăți pedichiura deosebită.

În funcție de stil

Stilul personal este cel care contează cel mai mult în crearea unei ținute în care te vei simți bine. Iată câteva idei în funcție de stil:

  • Casual

Ținutele casual se potrivesc oricărei situații în care îți dorești să fii cât mai confortabilă, indiferent că este vorba de o călătorie scurtă cu avionul sau o ieșire la cafea cu prietenele. Printre elementele definitorii ale stilului casual se numără jeans, gecile de piele, paltoanele, pantalonii din materiale precum tricotul sau bumbacul, cămășile largi și încălțămintea fără toc. Poți crea o ținută casual, dar cu detalii elegante și creative, dacă te inspiri din stilul pariziencelor. Un trenci peste rochie și o pereche de teniși te vor pregăti pentru un city break de neuitat într-una dintre capitalele Europei.

Stilul casual poate fi condimentat cu ajutorul sandalelor cu toc, precum cele kitten, pe care le poți purta chiar și cu jeans largi tip boyfriend. Mai mult decât atât, pentru un plus de originalitate, poți alege o pereche de șosete cu model elegant, deoarece această combinație este considerată din ce în ce mai fashionable.

De asemenea, o combinație care nu se demodează o reprezintă rochiile cu adidași. Acest look îți oferă un plus de originalitate, mai ales dacă ai curajul să combini diferite patternuri și culori. Chiar și prin rochii lungi, vaporoase, poți obține un look la granița dintre elegant și sport, cu nuanțe urbane.

  • Sport

Ținutele sport sunt potrivite pentru orice activitate din timpul verii, în special pentru ieșirile în parc alături de cei mici sau pentru jogging. Optează pentru încălțăminte sport confortabilă. Ai suficiente opțiuni de haine la modă chiar și în această categorie. Optează pentru pantaloni sport cu linii drepte, care imită designul pantalonilor de costum chiar și pentru adidași în nuanțe neutre, albi sau chiar colorați, dacă acesta este stilul tău.

  • Elegant

Stilul elegant nu înseamnă clasic sau demodat. Poți face combinații care încalcă regulile, dar care îți oferă un look prin care nu vei trece neobservată. Elementele elegante pot fi purtate și pe timpul zilei, mai ales dacă accesorizezi ținuta cu poșete cu detalii aurii. De asemenea, pantofii eleganți pot fi purtați cu rochii, fuste și pantaloni largi cu dungă.

În funcție de tipul încălțămintei

Fiecare femeie are preferințe în ceea ce privește încălțămintea pentru fiecare sezon. Poate vara aceasta vrei să încerci lucruri noi și să porți mai multe tocuri sau să te obișnuiești cu ideea de a purta sandale joase. De asemenea, în timpul tranziției de la iarnă la primăvară ai posibilitatea să porți încă cizme, dar cu fuste scurte sau chiar pantaloni trei sferturi. Iată câteva idei:

  • Botine

Botinele pot fi purtate la o ținută de tranziție. De exemplu, zilele mohorâte de primăvară vor aduce încă temperaturi scăzute. Privește acest lucru ca un avantaj în ceea ce privește felul în care te poți juca. Elementele precum botinele albe pot fi încorporate într-un look office casual, care îți permite să fii elegantă, dar originală.

Pentru un impact și mai mare, alege botine tip cowboy, care au revenit în acest an în atenția industriei modei. Acestea sunt versatile și se găsesc în diferite combinații de culori, lungimi și forme. Vara poți opta pentru rochii lungi cu patternuri colorate și o pereche de botine cowboy în alb și negru sau chiar cu detalii strălucitoare. Poartă-le în timpul plimbărilor alături de prietene sau la terasele în aer liber. Ghetele din piele sunt încă o opțiune potrivită, dacă le porți cu fuste scurte și dresuri, înainte ca vremea să se încălzească semnificativ.

Idei de îmbrăcăminte există la tot pasul și poți să te inspiri foarte mult din ținutele originale de street style din marile orașe ale lumii. De exemplu, dacă nu vrei încă să renunți la încălțămintea de iarnă, poți purta cizme lungi cu fuste scurte sau cu rochii drepte. Iată mai multe idei de ținute cu cizme lungi.

  • Sandale

Fără dubii, sandalele sunt preferatele sezonului cald. În special acum când există o varietate de modele, de la sandalele strappy, la cele cu vârf închis pătrat și clasicele sandale cu platforme, trebuie să ai câteva perechi în colecție. Sandalele cu toc cui se potrivesc ținutelor de ocazie, în special la petreceri, în timp ce sandalele cu baretă la spate pot fi purtate la orice outfit cu rochie plisată. Dacă preferi modele joase, comode, sandalele cu baretă între degete și cele tip gladiator sunt opțiuni potrivite pentru verile petrecute la mare sau în excursii.

Sandalele Wedge sau cele cu talpa ortopedică sunt potrivite pentru perioadele în care mergi mult pe jos, în special atunci când vizitezi atracțiile turistice în timpul concediului. De asemenea, încălțămintea tip balerini sau flats se potrivesc unor stiluri de haine minimaliste. Poți purta pantofi cu talpa foarte subțire și ușori, alături de articole vestimentare albe, care te ajută să te adaptezi la temperaturile ridicate.

Bucură-te de libertatea pe care o ai vara în ceea ce privește crearea unor ținute de vis. De asemenea, nu uita cât de important este confortul zi de zi, indiferent de activitatea pe care o ai, și cum poate fi acesta integrat în ținute fashinable, originale și cu mult stil. Caută acum în gama noastră încălțămintea potrivită pentru tine, în funcție de regulile de stil vestimentar cărora le ești fidelă.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola