Cum asortezi pantofii cu tinuta vestimentara: Reguli si greseli de evitat

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 3045

Se spune adesea ca prima impresie se formeaza pe baza tinutei pe care o porti. Prin urmare, aceasta trebuie sa fie adecvata ocaziei, dar in acelasi timp armonioasa. Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le intalnim este asortarea tinutelor vestimentare cu accesoriile, pentru a evita notele discordante. Si cum cel mai important si mai iubit accesoriu il reprezinta, desigur, pantofii, este esential sa stii cum asortezi pantofii cu tinuta vestimentara. 

De cele mai multe ori, alegerea pantofilor potriviti pentru o tinuta poate parea o reala corvoada. Suntem siguri ca nu de putine ori, atunci cand tocmai ti-ai cumparat o noua rochie sau un costum care te incanta, primul gand pe care l-ai avut era: „Oare am pantofii potriviti pentru o astfel de tinuta?” sau „Cum asortez pantofii cu tinuta?”. Din fericire, suntem aici sa te ajutam sa gasesti raspunsul la aceste intrebari.

Daca si tu doresti sa poti lua mai usor o astfel de decizie, urmand cateva reguli de stil pentru asortarea pantofilor cu tinuta, cu siguranta vei reusi sa creezi tinute pline de stil si personalitate. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti crea tinuta perfecta, fara prea multe batai de cap! 

Cum alegi pantofii de dama potriviti pentru tinuta ta? 

Ai un stil vestimentar sofisticat sau, din contra, stilul casual este cel care te reprezinta? Indiferent de stilul pieselor vestimentare abordate, avem pentru tine cateva recomandari de alegere a pantofilor de dama potriviti pentru tinutele pe care le porti. Iata, asadar, cum poti alege pantofii potriviti pentru tinuta ta! 

Evita capcana aceleiasi culori 

Adesea, cea mai usoara varianta pe care o iei in considerare privind asortarea pantofilor cu tinuta este sa asortezi o rochie cu pantofi de aceeasi culoare. Insa, de multe ori, aceeasi culoare a pantofilor va aduce cu sine dezavantaje, caci tot ce vei obtine va fi o tinuta monotona, stilul fad castigand in fata expresivitatii. Mai degraba iti sugeram sa alegi modele de incaltaminte care complimenteaza vestimentatia prin stilul lor. 

Alege pantofi intr-o nuanta diferita fata de restul tinutei 

Aceasta recomandare este una simplu de urmat. Nici nu vei cadea in capcana mentionata anterior si nici nu va fi greu sa asortezi pantofii cu imbracamintea si restul accesoriilor. De pilda, daca te intrebi ce pantofi merg la o rochie roz prafuit, poti miza pentru o pereche de pantofi in nuanta magenta. Despre asortarea pantofilor cu rochia am mai vorbit si cu alte ocazii, asa ca nu va fi deloc complicat sa tii cont de aceasta recomandare de stil.  

Opteaza pentru o singura piesa cu imprimeu puternic 

In cazul in care orice articol vestimentar din tinuta ta are un imprimeu puternic, tip animal print, nu ar fi recomandat sa mai adaugi inca unul. Desigur, expresivitatea primeaza, insa este important sa fii si tu vizibila dincolo de tinuta pe care o porti, iar un look prea incarcat nu este intotdeauna de apreciat. Prin urmare, daca porti o rochie cu imprimeuri, ideal ar fi ca pantofii alesi sa fie unii intr-o nuanta neutra, nuanta care s-ar putea regasi si in imprimeul rochiei. 

Nu uita de regula celor trei culori 

O regula de baza in lumea fashion este aceea ca imbracamintea, pantofii si restul accesoriilor nu trebuie sa includa mai mult de trei culori. Aceasta regula te va ajuta sa nu faci o greseala majora atunci cand vine vorba de asortarea culorii pantofilor cu tinute. Exista cazuri in lumea modei, in care modelele pot crea combinatii vestimentare curajoase, pe baza a mai multe culori, insa acestea sunt exceptii de la regula, mai ales daca nu stapanesti foarte mine tot ceea ce tine de paletele cromatice. 

Asorteaza tinuta cu o pereche de pantofi cu toc de marime adecvata 

Bineinteles, pantofii cu toc stiletto sunt cea mai populara si mai eleganta varianta de incaltaminte feminina. Insa acesta se potrivesc ocaziilor speciale sau formale si trebuie alesi atunci cand complimenteaza stilul vestimentar abordat. De pilda, o pereche de pantofi cu toc inalt, asortati la o pereche de pantaloni scurti, in stil casual, poate fi o alegere neinspirata, mai cu seama ca aceste piese vestimentare se preteaza cu sandale sau cu pantofi cu tocuri groase sau mici.

Sursa foto: Shutterstock

Reguli de asortare a pantofilor cu tinuta vestimentara

Asortarea corecta a pantofilor cu tinuta vestimentara sta la baza unor reguli in esenta simple, pe care le-am adunat in randurile urmatoare. Esti gata sa descoperi cum asortezi pantofii cu rochia preferata sau cu alte piese vestimentare preferate din garderoba ta? Iata care sunt regulile de urmat pentru o asortare demna de o adevarata fashionista! 

Asortarea culorii pantofilor cu cea a tinutei 

Daca ai inceput sa-ti construiesti tinuta pornind de la piesele centrale, respectiv rochia, costumul sau alte piese vestimentare pe care doresti sa le porti, trebuie sa stii cum alegi pantofii potriviti, care sa se asorteze ideal cu acestea. Chiar daca culorile nu reprezinta singurul criteriu dupa care ar trebui sa te ghidezi in asortarea pantofilor, importante fiind si materialele sau croiala pieselor vestimentare, paleta cromatica este intotdeauna un punct de la care poti pleca pentru asortarea pantofilor cu tinuta. 

Iata cateva exemple care sa te faca sa intelegi mai bine asortarea culorii pantofilor cu tinuta vestimentara: 

  • Pantofii potriviti pentru o tinuta neagra

In general, rochia neagra sau compleurile negre sunt alegeri vestimentare cu care nu vei avea cum sa dai gres. Mai mult decat atat, accesorizarea unei astfel de tinute poate fi in egala masura simplista, dar si elaborata. In ceea ce priveste asortarea pantofilor cu rochia neagra, de pilda, posibilitatile sunt infinite, caci poti opta atat pentru pantofi de dama din piele naturala negri, cat si rosii, nude sau animal print. 

  • Pantofii potriviti pentru o tinuta bleumarin 

In cazul unei tinute bleumarin sau albastre, cei mai potriviti pantofi pe care-i poti asorta unui astfel de look sunt pantofii negri sau gri inchis. Desigur, poti opta si pentru asortarea unor pantofi nude cu tinuta, insa daca doresti sa nu treci neobservata si ocazia iti permite, mizeaza pe pantofi in nuante metalice. 

  • Cu ce pantofi asortezi o tinuta de culoare rosie

O rochie rosie poate fi considerata una dintre cele mai elegante si pline de feminitate optiuni vestimentare. Prin urmare, daca decizi sa porti o rochie rosie sau o tinuta rosie, ce mai potriviti pantofi sunt pantofii din piele negri, rosii, nude sau chiar si cei in nuante puternice. Desigur, va depinde foarte mult de modelul rochiei, dar si de evenimentul la care participi.  

  • Ce pantofi alegi pentru o tinuta alba 

Iti doresti sa porti o tinuta alcatuita din piese vestimentare de culoare alba si nu stii cum sa asortezi pantofii cu tinuta, din punct de vedere cromatic? Ei bine, tinand cont de asortarea pantofilor in functie de culoarea rochiei, poti opta pentru pantofi de dama nude sau chiar si pantofi aurii sau argintii, purtati cu o rochie alba vaporoasa. 

  • Pantofii potriviti pentru o rochie animal print 

Animal print reprezinta unul dintre cele mai populare pattern-uri. Combinatia ideala pentru asortarea pantofilor cu tinuta animal print este, in acest caz, reprezentata de pantofii negri sau poti indrazni si cu alte nuante ale incaltamintei, precum nude sau rosu.

Sursa foto: Shutterstock

Asortarea pantofilor cu tinuta in functie de stil 

Stilul vestimentar care te reprezinta are o importanta deosebita in asortarea pantofilor cu tinuta, caci acesta poate dicta, in mare masura, tipurile de pantofi de dama pentru care ar trebui sa optezi. Iata cum asortezi pantofii cu tinuta vestimentara in functie de stilul abordat! 

  • Pantofii potriviti pentru o tinuta eleganta 

Tinutele elegante iti definesc stilul vestimentar? Atunci cu siguranta si accesoriile alese ar trebui sa transmita acelasi vibe, plin de eleganta si rafinament. Nici nu mai incape vorba ca pantofii potriviti pentru astfel de tinute sunt pantofii cu toc stiletto. Desigur, si ocazia poate dicta asortarea pantofilor cu tinuta. Daca este vorba despre o gala sau o ceremonie, cu siguranta pantofii cu toc inalt sunt preferatii, insa daca vorbim despre o tinuta eleganta pentru o intalnire romantica, la fel de bine se vor potrivi si sandalele cu toc subtire

  • Ce pantofi alegi pentru o tinuta office 

Cand vine vorba despre vestimentatia la locul de munca, pantofii iti pot oferi versatilitate cat cuprinde. Daca vrei sa abordezi o tinuta in stil business formal, atunci pantofii cu toc sunt cei care te vor salva din impas. Insa daca vorbim despre tinute business casual sau smart casual, asortarea pantofilor cu tinuta devine mult mai usoara, mai cu seama ca exista o multime de pantofi casual pentru care poti opta. De la balerini din piele naturala, la pantofi Oxford de dama din piele, optiunile de asortare sunt infinite. 

  • Cu ce pantofi asortezi o tinuta casual 

Stilul casual si relaxat, alcatuit din piese vestimentare confortabile, poate fi completat cu ajutorul unei perechi de pantofi casual sau chiar si sport casual. De la perechi comode de pantofi de tip Loafers sau bocanci de dama din piele naturala, la sneakers si ghete in stil casual, toate aceste incaltari vor reusi sa asorteze cu succes tinutele tale casual.

Sursa foto: Shutterstock

Asortarea pantofilor cu tinuta in functie de sezon 

O alta regula importanta de care sa tii cand cand asortezi pantofii cu tinuta vestimentara este si alegerea pantofilor potriviti in functie de sezon. Iata cum asortezi pantofii tinand cont de anotimp, implicit de textura pieselor vestimentare pe care le porti! 

  • Cu ce pantofi asortezi o tinuta de primavara-vara 

In sezonul primavara-vara iti poti asorta tinutele cu cele mai diverse modele de pantofi si sandale de dama, fie ca vorbim despre modele de incaltaminte cu toc, cu platforma sau cu talpa joasa. Acestea se vor potrivi de minune cu piese vestimentare vaporoase, din materiale fluide, potrivite sezonului cald.   

  • Pantofii potriviti pentru o tinuta de toamna-iarna 

Odata cu venirea sezonului rece, garderoba ta de pantofi va avea nevoie de un refresh. Desigur, poti purta in continuare pantofi cu toc la evenimentele importante sau poti compune tinute de toamna reusite cu sandale. Te poti inspira dintr-un articol anterior in care iti vorbeam despre cum sa asortezi dresurile cu sandale

In zilele reci, insa, tinutele tale vor fi asortate ideal de cele mai chic modele de ghete de dama, fie ca vorbim despre ghete cu toc, botine sau ciocate de dama din piele naturala. De asemenea, cizmele de dama lungi si bocancii pot completa perfect tinutele din sezonul rece. 

Sursa foto: Shutterstock

Greseli vestimentare de evitat privind asortarea pantofilor cu tinuta 

Nu poti spune ca stii cum sa asortezi pantofii cu tinuta vestimentara, pana nu vei parcurge si cele mai intalnite greseli vestimentare in acest sens. Iata, asadar, care sunt lucrurile de evitat in ceea ce priveste asortarea pantofilor din garderoba! 

Asortarea gentii cu pantofii 

Daca in trecut asortarea pantofilor cu geanta era un lucru absolut necesar, in prezent aceasta practica nu mai este obligatorie. Mai mult decat atat, specialistii considera o greseala asortarea pantofilor cu poseta, motiv pentru care este recomandat sa renunti pe cat posibil la astfel de alegeri vestimentare si sa devii mai creativa in ceea ce priveste accesoriile

Alegerea unor pantofi incomozi pentru tinuta 

O alta greseala frecventa in asortarea pantofilor tine de alegerea unor pantofi nepotriviti. Din dorinta de a avea o aparitie cat mai eleganta si feminina, multe femei opteaza pentru modele incomode de pantofi la birou sau pentru tinutele de zi, ceea ce poate provoca destul de multe neplaceri. De pilda, o pereche de pantofi cu toc gros, de 7 cm, este mai mult decat suficienta pentru a oferi eleganta unei tinute office. 

Purtarea unor pantofi care nu au o conditie impecabila 

O pereche de pantofi uzati pot ruina instant orice tinuta. Tocmai din acest motiv, nu doar ca trebuie sa te asiguri ca incaltamintea ta este intr-o conditie excelenta din punct de vedere al intretinerii, ci sa fie si intr-o conditie excelenta, pentru a putea fi purtati. 

Alegerea unui stil diferit de pantofi pentru tinuta vestimentara 

O alta greseala general valabila este alegerea unui stil diferit de pantofi fata de stilul tinutei vestimentare. La fel cum nu poti asorta o rochie de nunta cu sneakers, nici un trening nu poate fi asortat cu o pereche de pantofi eleganti cu toc. Tine cont de stilul vestimentar pe care-l abordezi si ai grija ca fiecare element sa se muleze in functie de ocazie.

Sursa foto: Shutterstock

Asortarea pantofilor cu tinuta vestimentara poate fi o provocare, insa urmand toate aceste reguli si recomandari, cu siguranta vei avea aparitii inedite si impecabile. Nu uita, insa, ca moda este relativa si ca exista in continuare tendinte care pot suferi modificari. Secretul este sa alegi piese care iti sunt pe plac, in care te simti confortabil, tinand cont, insa tinand cont si de cateva reguli general valabile de asortare. 

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola