Cum sa alegi cei mai comozi pantofi stiletto: Sfaturi si recomandari

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 4193

Atunci cand te gandesti la pantofi eleganti, iti vin in minte modelele stiletto. Si nu este de mirare, pentru ca sunt foarte populari in intreaga lume. Indiferent de model sau de culoare, pantofii stiletto te fac sa te simti mai sexy, mai increzatoare si mai puternica.

Cuprins

Ce sunt pantofii stiletto?

Cum alegi cei mai comozi pantofi stiletto

  • Regula degetului mare
  • Materialul pantofului
  • Dimensiunea tocului
  • Tipul tocului
  • Curbura pantofului
  • Decupajul pantofului

Sfaturi pentru alegerea pantofilor stiletto

  • Tine cont de inaltimea ta
  • Verifica stabilitatea pe care ti-o ofera
  • Relaxeaza-ti picioarele si soldurile
  • Probeaza pantofii stiletto la tinute de zi si de seara

Atunci cand te gandesti la pantofi eleganti, iti vin in minte modelele stiletto. Si nu este de mirare, pentru ca sunt foarte populari in intreaga lume. Indiferent de model sau de culoare, pantofii stiletto te fac sa te simti mai sexy, mai increzatoare si mai puternica.

Totusi, pantofii stiletto nu sunt renumiti pentru confortul lor. Sunt femei care admit ca iubesc acest model de incaltaminte, dar ca abia asteapta sa-l dea jos dupa un eveniment. Din fericire, te poti bucura de cei mai comozi pantofi stiletto, fie ca-i porti la birou sau la o ocazie speciala.

Descopera care sunt sfaturile si recomandarile de care poti tine cont in alegerea celor mai comozi pantofi stiletto, din articolul nostru! In acest fel, te bucuri de incaltari care nu se demodeaza niciodata si pe care sa le integrezi in combinatii cool si moderne.

Ce sunt pantofii stiletto?

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-high-heel-shoes-on-grass-5015506/

Inainte sa vorbim despre cei mai comozi pantofi stiletto, ar fi bine sa-i definim. Asadar, cum arata o pereche de pantofi stiletto? De regula, acestia au un toc inalt si subtire, cunoscut si cu denumirea de pantofi cui, alaturi de un varf ascutit. In prezent, pantofii stiletto sunt disponibili in numeroase modele, care pot varia in ceea ce priveste tocul sau forma. Pantofii stiletto pot avea tocuri de diferite dimensiuni, asa ca poti gasi modele de la 2-3 centimetri, pana la tocuri de 25 de centimetri.

Denumirea pantofilor stiletto vine din limba italiana, unde stilet inseamna pumnal. Desi pare ca acest termen este recent, numele a fost folosit pentru prima data in anii ‘30. In anii ‘50, designerul Roger Vivier a folosit metode noi si aliaje metalice pe care le-a introdus in interiorul tocului, astfel incat femeile sa se bucure de mai multa stabilitate. La inceputul anilor ‘60, pantofii stiletto au capatat forma alungita pe care o cunoastem si astazi.

Dupa anii 2000, pantofii stiletto au fost in voga mai mult ca niciodata. In zilele noastre, sunt accesorii esentiale pentru tinute office, elegante sau casual, purtate de femeile de pretutindeni. Mai mult, pantofii stiletto sunt renumiti pentru calitatea de a crea iluzia unei siluete mai suple si a unui picior mai lung si mai subtire.

Cum alegi cei mai comozi pantofi stiletto

Vrei sa cumperi o pereche de pantofi stiletto? Atunci, trebuie sa acorzi atentie gradului de confort pe care ti-l ofera. Cu siguranta, nu vrei sa suferi de dureri de picioare si sa te descalti dupa cateva minute de purtare.

Iata care sunt aspectele de care sa tii cont pentru cei mai comozi pantofi stiletto:

Regula degetului mare

Pentru ca vrei tocuri comode, asigura-te ca alegi pantofi stiletto in marimea potrivita. Chiar daca pare un sfat banal, nu alege pantofi cu o marime mai mare sau mai mica, sperand ca materialul se lasa in timp.

Una dintre regulile generale? Ar trebui ca distanta dintre varful pantofului pana la degetul cel mare sa fie de cel putin un deget. Aceasta distanta este esentiala, astfel incat picioarele sa aiba libertate de miscare si sa nu se raneasca in timpul mersului.

Acest aspect face diferenta dintre pantofii stiletto comozi si perechile imposibil de purtat, asa ca nu-l neglija.

Materialul pantofului

Si materialul pantofilor stiletto conteaza. Este recomandat sa investesti in pantofi din piele naturala, care ofera numeroase beneficii. Aceste modele au un pret mai ridicat in comparatie cu pantofii din material sintetic, dar nu vei regreta achizitia. 

Spre deosebire de pantofii din material ecologic, pielea este mult mai rezistenta. Daca depozitezi si ingrijesti corect pantofii din piele, poti sa-i porti ani la rand. Pentru ca vorbim despre cei mai comozi pantofi stiletto, pielea este mult mai confortabila decat materialele sintetice. Aceasta este si flexibila si se recomanda inclusiv persoanelor care au monturi.

Datorita pielii naturale, picioarele iti transpira mai putin si indepartezi riscul alergiilor, care pot sa apara in cazul altor materiale. La fel de populari sunt si pantofii stiletto din piele intoarsa, pe care ii poti alege in orice anotimp. Afla mai multe si despre cum intretii pantofii din piele intoarsa, pentru incaltari ca noi!

Dimensiunea tocului

Nu trebuie sa te ingrijorezi, nu vei gasi pe piata doar pantofi stiletto cu toc foarte inalt. In functie de preferinte si de nevoi, ai la dispozitie pantofi stiletto cu tocuri ale caror dimensiuni variaza intre 2,5 si 25 de centimetri. Unii pantofi cu toc foarte inalt au o platforma care ofera picioarelor un confort suplimentar.

Cum alegi cei mai comozi pantofi stiletto? Dimensiunea tocurilor trebuie sa ti se potriveasca perfect. De pilda, daca esti nevoita sa porti pantofi stiletto la birou, ar fi bine sa nu aiba un toc mai inalt de 5-7 centimetri, pentru ca te vor incomoda daca alergi de la un departament la altul. Pentru petreceri si evenimente speciale, poti opta pentru pantofi stiletto cu toc mai inalt, care depaseste 10 centimetri. Totul tine de alegerea ta si de modul in care te simti pe tocuri.

Tipul tocului

Exista numeroase perechi de pantofi stiletto pe care merita sa-i incluzi in colectia ta. Daca nu te simti confortabil pe tocuri cui, poti alege pantofi cu toc gros sau modele cu toc mic, de maximum 5 centimetri.

Sunt foarte populare perechile de pantofi stiletto kitten heels, ale caror tocuri nu depasesc 5 centimetri. Acestea ti se potrivesc de minune daca esti inalta si nu ai nevoie de o dimensiune exagerata sau daca nu te simti bine pe tocuri inalte.

Sunt populare si tocurile conice, mai subtiri la baza si mai largi la nivelul talpii, care arata ca un triunghi inversat. Aceste modele variaza in grosime si sunt cele mai potrivite daca nu ai gambe subtiri. Alege si pantofii cu toc inalt si platforma, care se combina armonios atat cu outfituri casual, cat si cu tinute elegante.

Curbura pantofului

Cand alegi cei mai comozi pantofi stiletto, ar fi indicat sa le verifici si curbura. Examineaza atent curbura pantofilor, numita si glenc, pentru ca aceasta poate face incaltarile mai mult sau mai putin comode, in functie de calapod. Conteaza si modul in care se distribuie greutatea pe lungimea talpii, asa ca probeaza intotdeauna pantofii.

In ceea ce priveste curbura, atunci cand constati ca exista presiune pe degetele de la picioare, inseamna ca arcul pantofilor este prea inalt pentru tine.

Decupajul pantofului

Te vei bucura de cei mai comozi pantofi de dama atunci cand verifici si decupajul lor. Indiferent daca iti plac pantofii stiletto clasici sau unele sandale din piele, decupajul lor este un alt factor esential care determina confortul.

Ai un picior ingust si subtire? Atunci ti se potrivesc pantofii stiletto decupati pe lateral sau spre varf. In cazul persoanelor cu un picior mai lat, se recomanda pantofii stiletto cu decupaj clasic, partial decupati sau cu decupaje proeminente spre varf.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor stiletto

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/high-heels-red-black-eroticism-2086329/

Ai nevoie de sfaturi suplimentare pentru cumpararea celor mai comozi pantofi stiletto? Afla mai multe despre cum sa largesti pantofii din piele naturala si tine cont si de urmatoarele recomandari utile:

Tine cont de inaltimea ta

Cand alegi de pe rafturile magazinelor perechea de pantofi stiletto care ti-a atras atentia, merita sa tii cont si de inaltimea ta. In acest mod, poti opta pentru pantofi stiletto cu toc mic sau modele cu toc inalt, care atrag atentia.

Daca esti o femeie miniona, ia in calcul pantofii stiletto cu toc de maximum 8 centimetri. Aceasta este dimensiunea cea mai potrivita, pentru a nu crea o neconcordanta intre inaltime si tocul pantofilor.

Pentru o inaltime medie, poti purta tocuri de maximum 12 centimetri. Pantofii stiletto care nu depasesc aceasta inaltime nu-ti creeaza o statura exagerata si te ajuta sa-ti pastrezi confortul.

In ultimul rand, daca esti o persoana inalta, ai de ales intre tocuri medii, de pana la 8-10 centimetri sau tocuri care depasesc 12 centimetri, atat timp cat te simti bine pe tocuri inalte. 

Verifica stabilitatea pe care ti-o ofera

Cei mai comozi pantofi stiletto sunt si cei mai stabili. Desi gradul de stabilitate difera de la o persoana la alta, pantofii cu toc gros te fac sa te simti cel mai confortabil. Pastreaza pantofii stiletto cu toc subtire pentru evenimente speciale si probeaza-i de fiecare data inainte.

Specialistii recomanda probarea si cumpararea pantofilor in timpul serii, cand picioarele sunt mai umflate. Asigura-te ca mergi suficient de mult prin magazin incaltata cu pantofii, pentru a-ti da seama daca sunt sau nu potriviti.

Ii comanzi online? Verifica tabelul de marimi si nu ezita sa returnezi pantofii daca simti ca nu sunt potriviti pentru tine dupa ce-i probezi. Simti disconfort cand probezi pantofii stiletto? Imagineaza-ti ce o sa simti dupa ce stai ore in sir incaltata cu ei!

Relaxeaza-ti picioarele si soldurile

Este important sa stii cum sa mergi cand esti incaltata cu pantofi stiletto. Esti obisnuita sa mergi repede si sa faci pasi mari? Fa un efort si umbla cu pasi mai mici, pentru a ramane intr-o pozitie verticala. Totodata, acest lucru face purtarea tocurilor mai usoara.

Incearca sa-ti relaxezi si soldurile si genunchii in timpul mersului! Trebuie sa-ti mentii articulatiile libere si sa balansezi usor soldurile. Astfel, iti vei mentine echilibrul fara prea mari batai de cap.

Stai dreapta! In aceasta maniera, iti echilibrezi greutatea si porti pantofii stiletto cu mai multa incredere.  

Probeaza pantofii stiletto la tinute de zi si de seara

Indrazneste sa porti cei mai comozi pantofi cu toc intr-o gama variata de tinute. Lasa deoparte conceptiile conform carora pantofii stiletto nu se poarta decat la outfituri elegante si indrazneste!

De exemplu, daca ai glezne fine si picioare lungi, alege pantofii stiletto cu barete, care-ti asigura si un plus de confort. Aceste modele sunt excelente pentru iesiri cu prietenii, pentru birou, dar si pentru evenimente formale. Nu stii cum sa asortezi pantofii stiletto cu rochia? Ai la dispozitie zeci de modele cool care sa te scoata in evidenta.

Clasicii pantofii stiletto, cu toc foarte inalt, se potrivesc de minune cu rochii lungi, de seara, dar si cu fuste sau costume deux-pieces. Ii poti integra si in outfituri casual sau smart casual, alaturi de pantaloni conici sau jeansi, o camasa si un sacou.

Practic, pantofii stiletto merg cu orice. Desi arata grozav in combinatie cu outfituri elegante, ii poti folosi si in tinute cu jeansi si tricou, pentru a adauga un plus de sarm si feminitate.

Speram ca te-am invatat cum sa alegi pantofi comozi, cu toc! Alege cei mai confortabili pantofi stiletto urmand recomandarile noastre si nu vei da gres! Orienteaza-te in functie de model, culoare, inaltimea tocului sau tipul de platforma care te avantajeaza. Pantofii stiletto sunt accesorii care merita sa faca parte din garderoba ta, fiindca adauga eleganta, feminitate si mult bun gust.

Tu cum iti alegi pantofii stiletto?

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola