Cum elimini mirosul neplacut din incaltaminte: Ghid cu sfaturi utile si produse recomandate

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 10257

Sa te descalti dupa o zi lunga de munca si activitati intense este, de departe, una dintre cele mai eliberatoare senzatii. Asta pana cand iti dai seama ca mirosul pantofilor pe care i-ai purtat intreaga zi nu este deloc placut, ba chiar insuportabil. Mirosul neplacut din incaltaminte este o problema destul de suparatoare si suntem sigur ca te-ai confruntat cu aceasta situatie cel putin o data. Prin urmare, este esential sa intelegi cauzele aparitiei mirosurilor neplacute si sa actionezi in consecinta, cu remediile potrivite.

Articolul de mai jos este dedicat in totalitate eliminarii mirosurilor neplacute din pantofi si este prezentat sub forma unui ghid cu sfaturi utile si produse recomandate pentru solutionarea acestei probleme. Astfel, daca si tu te confrunti frecvent cu aceasta situatie neplacuta, te invitam sa descoperi care sunt principalii factori determinanti ai mirosurilor neplacute din incaltaminte, cum poti preveni aceste mirosuri, dar si care sunt cele mai bune solutii pentru eliminarea mirosurilor urate din pantofi. 

Care sunt cauzele mirosului neplacut din incaltaminte? 

Un mare procent al populatiei se confrunta cu aceasta problema jenanta, asa ca daca si tu treci prin aceeasi situatie, afla ca nu esti sigurul. Inainte de a vorbi insa despre cum putem preveni sau elimina mirosurile neplacute din incaltaminte, iti vom enumera succint cauzele pentru care te confrunti cu aceasta situatie stanjenitoare. Iata principalele cauze ale mirosului urat din pantofi! 

Transpiratia, principala cauza a mirosului neplacut din pantofi 

Cea mai mare cauza a mirosurilor neplacute din incaltaminte este reprezentata de bacteriile care apar atunci cand picioarele noastre transpira, deoarece transpiratia creeaza un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor. Mirosul neplacut al picioarelor este o afectiune comuna, caci picioarele transpira mai mult decat alte zone ale corpului, avand mult mai multe glande sudoripare. Transpiratia si bacteriile merg mana in mana si produc astfel un miros neplacut, ce persista atat pe picioare, cat si in pantofi. 

Igiena personala precara

O igiena personala deficitara poate fi o alta cauza a picioarelor urat mirositoare sau a mirosurilor neplacute din incaltaminte. Asadar, este important sa asiguri picioarelor tale igiena de baza si sa le speli zilnic cu apa si cu sapun, in special zonele dintre degetele de la picioare. De asemenea, foloseste o piatra ponce pentru a elimina celulele moarte ale pielii de pe calcaie, care favorizeaza raspandirea bacteriilor si aparitia mirosurilor neplacute. 

Hiperhidroza 

Un alt factor ce determina aparitia mirosurilor neplacute din incaltaminte este hiperhidroza, asa-numita transpiratie excesiva. Aceasta afectiune este caracterizata de un raspuns exgerat al glandelor sudoripare, din cauza cresterii cantitatii de transpiratie peste limita normala. In cazul in care te confrunti cu hiperhidroza, ideal ar fi sa ceri sfatul unui medic pentru tratarea acestei afectiuni, implicit prevenirea mirosului urat al picioarelor. 

Transpiratia excesiva a picioarelor pe baza de stres

Picioarele pot capata mirosuri urate si din cauza transpiratiei excesive cauzate de stres. Atunci cand exista perioade stresante, corpul uman elibereaza hormoni de stres in exces, ceea ce poate cauza aparitia mirosurilor neplacute din pantofi, prin prisma transpiratiei.

Sursa foto: Shutterstock

Cum poti preveni mirosul neplacut din incaltaminte? 

La fel ca oricare alta problema, si mirosurile neplacute din incaltaminte pot fi mai usor de prevenit, decat de tratat. Prin urmare, iti vom oferi cateva recomandari pentru a putea sa previi aparitia mirosului urat al picioarelor, respectiv al pantofilor. Iata ce poti face in acest sens: 

  • Alterneaza perechile de incaltaminte 

In primul rand, iti recomandam sa alternezi perechile de incaltaminte in mod regulat si sa nu porti aceleasi incaltari timp de mai multe zile la rand. De pilda, pentru tinutele office, intr-o zi poti alege sa porti o pereche de pantofi Oxford de dama, ziua urmatoare o pereche de pantofi stiletto pentru acea intalnire de afaceri, ziua urmatoare o pereche de pantofi de dama cu toc gros, apoi o pereche de balerini din piele si asa mai departe. In acest fel, incaltamintea va avea timp sa se aeriseasca si sa se usuce bine dupa fiecare purtare. 

  • Achizitioneaza branturi antibacteriene pentru pantofi 

O alta recomandare pe care ti-o oferim pentru a preveni aparitia mirosurilor neplacute este achizitionarea unor branturi antibacteriene pentru pantofi. Aceste accesorii sunt realizate din fibre de bambus sau de carbune activ, avand rolul de a absorbi umezeala. Desigur, si acestea vor trebui schimbate in decurs de cateva luni, in functie de cat de des porti o anumita pereche de incaltaminte. 

  • Poarta intotdeauna sosete din bumbac 

Pentru a preveni mirosul neplacut al picioarelor iti recomandam sa porti intotdeauna sosete din tesaturi naturale, care permit pielii sa respire si care mentin piciorul uscat. Daca picioarele tale continua sa transpire, indicat ar fi sa schimbi mai multe perechi de sosete din bumbac pe parcursul zilei, pentru a evita acumularea bacteriilor care se dezvolta cu rapiditate intr-un mediu umed. 

  • Poarta incaltaminte de materiale respirabile 

Achizitioneaza intotdeauna incaltaminte de piele naturala, caci aceasta ii va permite piciorului sa respire, impiedicand astfel transpiratia picioarelor si acumularea bacteriilor si fungilor. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum elimini mirosul neplacut din pantofi: sfaturi utile

Desi ti-ai luat toate masurile de precautie pentru a preveni aparitia mirosurilor urate in pantofi, se intampla adesea ca mirosurile neplacute sa-si faca aparitia. Vestea buna este ca acestea pot fi eliminate cu usurinta daca vei tine cont de cate sfaturi utile, pe care le-am adunat in lista de mai jos. Iata ce te sfatuim pentru a elimina complet mirosurile neplacute din incaltaminte: 

  • Mentine incaltamintea curata si dezinfectata 

Asa cum acorzi atentie exteriorului perechilor preferate de incaltaminte, si interiorul trebuie sa se bucure de acelasi tratament. Prin urmare, dupa fiecare purtare, sterfe si curata bine interiorul pantofilor cu o carpa moale, pentru a absorbi umezeala.  In cazul in care exista si straturi de murdarie, poti opta pentru spalarea incaltamintei, tinand cont de material. Si dezinfectarea incaltamintei este esentiala pentru eliminarea mirosurilor neplacute, prin urmare poti apela la solutii profesionale sau casnice (apa, otet si suc de lamaie) pentru dezinfectarea pantofilor. 

  • Pastreaza pantofii in locuri uscate

Incaltamintea trebuie pastrata in locuri uscate, de preferat in cutiile originale, alaturi de saculeti din silicon. Acestia au rolul de a absorbi umezeala, implicit de a elimina mirosurile care s-ar putea produce in interiorul pantofilor din cauza umezelii. 

  • Schimba frecvent branturile perechilor de incaltaminte 

Branturile pentru pantofi au rolul de a absorbi transpiratia, prin urmare, daca doresti sa elimini mirosul urat din pantofi, va fi nevoie sa inlocuiesti aceste accesorii pentru pantofi in mod regulat, in asa fel incat mirosurile neplacute sa fie eliminate. 

  • Mentine igiena picioarelor 

Una dintre principalele metode de a scapa de mirosul picioarelor si al pantofilor este mentinerea unei igiene regulate a picioarelor. Asdar, asigura-te ca aplici intotdeauna sapun intre degetele de la picioare si pe talpile picioarelor. De asemenea, este important sa-ti usuci de fiecare data picioarele inainte de a te incalta. 

  • Pune pantofii in congelator

Stim ca poate parea ciudat, insa introducerea perechilor de incaltaminte in congelator va avea rolul de a ucide bacteriile ce provoaca mirosurile neplacute din incaltaminte. Pune pantofii preferati intr-un punga din plastic si plaseaza-i in congelator pentru cateva ore si mirosurile vor fi eliminate. 

  • Incearca diferite spray-uri sau solutii pentru eliminarea mirosurilor

O alta idee excelenta pentru eliminarea mirosurilor neplacute din incaltaminte este folosirea unor spray-uri profesionale pentru pantofi. Asa ca inainte de a incalta perechea preferata de ghete cu toc poti pulveriza spray de pantofi in interiorul acestora, iar mirosurile neplacute vor disparea cu siguranta. De cealalta parte, exista spray si pentru picioare urat mirositoare, care se aplica pe talpi si, odata uscat, poti incalta pantofii preferati.

Sursa foto: Shutterstock

Remedii si produse recomandate pentru eliminarea mirosului neplacut din incaltaminte

Daca tot am vorbit despre cum scapi de mirosul picioarelor si ti-am oferit sfaturi despre cum elimini mirosurile neplacute din incaltaminte, venim in completarea acestor sugestii cu o serie de remedii si produse recomandate care te vor ajuta cu siguranta sa elimini mirosurile urate persistente ale pantofilor preferati. Si crede-ne, exista o multime de astfel de solutii eficiente pentru a scapa de transpiratie si mirosul neplacut din pantofi!  

Solutie pentru eliminarea mirosurilor cu bicarbonat de sodiu 

Vrei sa incalti perechea preferata de ciocate din piele intoarsa, insa mirosul neplacut din interiorul acestora te impiedica sa o faci? Ei bine, pe langa faptul ca ti-am povestit intr-un articol mai vechi ce implica curatarea pantofilor din piele intoarsa, astazi iti propunem o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru a indeparta mirosurile neplacute din incaltaminte. 

Tot ce trebuie sa faci este sa presari putin bicarbonat de sodiu pe talpa interioara a pantofilor si sa-l lasi sa actioneze peste noapte. Dimineata, ciocatele tale vor fi ca noi, iar mirosurile neplacute nu vor avea nicio sansa in fata acestui remediu! 

Solutie pentru incaltaminte urat mirositoare cu pudra de talc 

Asemenea bicarbonatului de sodiu si pudra de talc poate absorbi umezeala si mirosurile neplacute. Vrei sa porti perechea ta preferata de cizme din piele? Presara pudra de talc in acestea si las-o sa actioneze pe timp de noapte. De asemenea, poti opta pentru varianta de a-ti pudra talpile cu pudra de talc inainte de a te incalta, pentru a preveni transpiratia. 

Ambele metode functioneaza la fel de bine pentru indepartea mirosurilor neplacute din incaltaminte. Mai mult, avem si cateva idei de tinute cu cizme lungi pe care sa le incerci, acum ca ai scapat de aceasta problema deranjanta!   

Spray antibacterian pentru incaltaminte urat mirositoare 

Un spray antibacterian achizitionat din magazinele de incaltaminte poate face minuni pentru pantofii tai, fiind una dintre cele mai la indemana solutii de eliminarea a mirosurilor neplacute din incaltaminte. Dupa ce ai pulverizat spray antibacterian in interiorul pantofilor, acestia vor avea nevoie de aerisire. Depoziteaza incaltamintea intr-un spatiu aerisit sau intr-un suport pentru pantofi deschis. Apoi pantofii tai vor mirosi ca noi!

Sursa foto: Shutterstock 

Solutie pentru mirosul neplacut al pantofilor cu otet alb 

Un alt mod de a intampina mirosurile neplacute din pantofi este otetul alb. Te sfatuim sa inmoi o pereche de sosete in otet alb si sa le introduci in interiorul pantofilor. Pune apoi pantofii cu pricina intr-o punga din plastic si mentine-i astfel pentru 24 de ore. Scoate apoi pantofii din punga, indeparteaza sosetele si lasa incaltamintea timp de cel putin 8 ore intr-o zona aerisita. Vei spune astfel adio mirosurilor neplacute din pantofii tai! 

Solutie pentru eliminarea mirosurilor neplacute din pantofi cu ziar si vanilie

Nu ne oprim aici cu solutiile anti-mirosuri urate! O alta solutie eficienta pentru eliminarea mirosurilor neplacute este ziarul mototolit si vanilia. Ia un ziar si picura pe acesta cativa stropi de ulei esential de vanilie. Mototoleste ziarul si introdu-l in pantofii urat mirositori. Ziarul va absorbi mirosul neplacut si va adauga o usoara aroma de vanilie incaltarilor tale. Pentru rezultate optime, lasa ziarul sa actioneze in interiorul pantofilor timp de o zi. 

Boabe de cafea pentru pantofi urat mirositori 

Pe langa cafeaua delicioasa din fiecare dimineata, boabele de cafea pot fi eficiente si in eliminarea mirosurilor neplacute din pantofi. Iti sugeram, asadar, sa pui un pahar de cafea macinata langa pantofii care emana mirosuri neplacute, lasand-o sa actioneze timp de 24 sau chiar si 48 de ore. Cafeaua va reusi sa absoarba toate mirosurile neplacute din incaltaminte, improspatand incaltarile. 

Remediu cu salvie si levantica pentru eliminarea mirosurilor neplacute 

Salvia si lavanda sunt recunoscute pentru eliminarea mirosurilor neplacute, fiind la fel de eficiente si in cazul pantofilor. Daca mirosurile neplacute din ghetele tale sunt motivul pentru care nu le mai porti, iti recomandam sa introduci cateva frunze de salvie si cateva tulpini de levantica in incaltaminte, lasand ghetele pe balcon pe toata durata noptii. 

Aerul proaspat va ajuta aceste plante sa inlatura mirosurile urate din pantofi, iar ziua urmatoare acestia vor mirosi minunat. Acum nu mai trebuie sa te gandesti la cum accesorizezi cele mai frumoase rochii cu ghetele tale preferate! 

Remediu cu ulei de arbore de ceai pentru pantofi urat mirositori 

Dintre toate uleiurile esentiale care se bucura de proprietati antibacteriene, uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai eficiente in indepartarea mirosurilor neplacute din incaltaminte. Tot ce trebuie sa faci este sa picuri putin ulei de arbore de ceai in pantofi, de doua ori pe saptamana, iar mirosurile urate si bacteriile acumulate vor disparea ca prin minune.

Sursa foto: Shutterstock 

Speram ca acest ghid te-a ajutat sa descoperi cele mai eficiente solutii pentru eliminarea mirosului neplacut al pantofilor si ca vei tine cont de sugestiile si recomandarile noastre daca te vei confrunta pe viitor cu aceasta problema. Atata vreme cat vei elimina cauzele si vei aplica una dintre solutiile prezentate, pantofii urat mirositori vor fi de domeniul trecutului. 


Si cum alegerea pantofilor potriviti este, de asemenea, importanta pentru prevenirea acestor mirosuri, te asteptam in magazinul online The 5th Element pentru a achiziona incaltaminte de dama din piele, care sa permita piciorului sa respire si in care picioarele tale sa se simta confortabil.

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola