Tinute cu ciocate: Sfaturi cu stil, recomandari si greseli de evitat

person Publicat de: The5thElement list In: Category 1 Pe: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizare: 7115

Stim, exista in moda actuala o gama aproape infinita de tendinte de pantofi disponibile, care mai de care menite sa transforme tinutele pentru femei in adevarate surse de arta si inspiratie. Si dintre toate aceste tendinte, podiumurile de fashion par sa-si canalizeze atentia spre ciocate. Previzibil? Desigur! Gresit? Absolut deloc! Motivul pentru care ciocatele nu sunt niciodata o alegere gresita consta in versatilitatea acestor perechi de incaltaminte.

Mai mult decat atat, o pereche de ciocate se poate transforma instant in piesa statement a unei tinute, indiferent de stilul vestimentar pe care-l abordezi. Si pentru ca ne dorim sa fii intotdeauna in pas cu tendintele si sa creezi cele mai cool si chic outfituri, iti vom propune in randurile de mai jos cele mai in voga tinute cu ciocate, in functie de stilul tau personal. In plus, iti vom oferi si o serie de sfaturi de stil si recomandari, dar si greseli de evitat in asortarea ciocatelor la tinutele tale. 

Esti gata sa pasesti cu stil intr-o pereche de ciocate? Iata cum o poti face! 

Sfaturi de stil si recomandari pentru asortarea ciocatelor in tinute

Inainte de a te inspira cu cele mai cool idei de tinute cu ciocate este esential sa iti oferim si cateva sfaturi de stil si recomandari in ceea ce priveste asortarea ciocatelor in tinute. Descopera in randurile de mai jos cateva reguli importante de stil in alegerea si purtarea ciocatelor in tinutele tale!  

Tine cont de lungimea ciocatelor atunci cand le asortezi in tinute

Este esential ca lungimea ciocatelor sa se potriveasca pieselor vestimentare pe care le porti. Din moment ce aceste incaltari de dama vin in cele mai diverse lungimi, de la ghete de dama ciocate, la botine si cizme ciocate, trebuie sa alegi lungimea ideala pentru hainele care-ti compun tinuta. De pilda, in timp ce ciocatele mai lungi se vor potrivi jeansilor skinny sau cu rochii si fuste pana la genunchi, ciocatele scurte, tip botine, se vor potrivi mai degraba tinutelor cu pantaloni conic, in asa fel incat tivul pantalonilor sa nu le acopere. 

Alege marimea potrivita a ciocatelor pentru a te simti confortabil 

Stim cu toatele, calapodul difera pentru diferite tipuri de incaltaminte. Prin urmare, este posibil sa nu porti acelasi numar atunci cand vine vorba de ciocate. Tocmai de aceea este esential ca atunci cand alegi perechi de ciocate pentru tinutele tale sa le probezi in magazin inainte sau sa te ghidezi dupa tabelul de marimi disponibil pe site-ul producatorului. Acorda atentie marimii potrivite, caci o masura gresita a ciocatelor iti poate cauza rani si o stare continua de disconfort. 

Opteaza pentru materiale calitative atunci cand alegi ciocate 

Cand femeile aleg sa cumpere incaltaminte, majoritatea pune accent pe estetica pantofilor, insa materialele calitative reprezinta un aspect vital in alegerea perechii perfecte de incaltaminte, inclusiv atunci cand vorbim despre ciocate. In afara confortului si respirabilitatii pe care le ofera picioarelor, o pereche de ciocate din piele naturala reuseste sa redea tinutelor tale eleganta si un stil aparte. Suficiente motive, spunem noi, sa te orientezi spre materiale de calitate atunci cand alegi ciocatele. 

Asorteaza tinutele cu ciocate in functie de stilul vestimentar 

Asa cum se intampla si in cazul celorlalte modele de incaltaminte, si ciocatele trebuie sa defineasca si sa intregeasca perfect stilul vestimentar pe care-l abordezi. In timp ce o pereche de ciocate lungi, cu toc inalt, se vor potrivi de minune in tinutele elegante, botinele in stil ciocate pot fi asociate cu usurinta stilul casual sau stilului boho chic, in functie de ocazie. Alege de fiecare data ciocatele care se potrivesc cel mai bine stilului tau personal! 

Mizeaza pentru ciocate cu printuri moderne 

Anul 2022 abunda de culoare si versatilitate, cu atat mai mult cu cat moda anilor 70 si 80 revin in trendurile momentului prin cele mai sofisticate modele de ciocate si prin imprimeuri fabuloase. De pilda, imprimeul animal print este din nou in trend, asa ca nu ai niciun motiv sa nu achizitionezi ciocate cu acest tip de print si sa le asociezi in tinute stylish. Poti opta chiar si pentru botine in stil cowboy, cu imprimeuri aprinse, menite sa aduca contrastul perfect unui outfit all black.

Sursa foto: Shutterstock

Idei de tinute cu ciocate in functie de stilul vestimentar 

Pe baza recomandarilor si sfaturilor de stil mentionate, iti vom oferi, asa cum am promis, o sursa de inspiratie fashion privind tinutele cu ciocate. Daca nu ai idee cum asortezi ciocatele in tinute sau cum poti completa cele mai stilate look-uri cu ciocate in functie de stilul vestimentar, descopera in cele ce urmeaza idei de tinute cu ciocate care sa-ti alimenteze creativitatea!  

Tinute cu ciocate in stil elegant 

Rafinamentul dicteaza stilul pieselor vestimentare din garderoba ta, iar stilul vestimentar sofisticat este cel care reuseste sa caracterizeze cel mai bine aparitiile tale? Nu trebuie sa te impacientezi, caci idei de tinute elegante cu ciocate sunt cat cuprinde. Iata cateva dintre ele!

  • Tinuta cu rochie maxi din dantela si ciocate 

Una dintre cele mai elegante tinute cu ciocate pe care le poti aborda in acest sezon este alaturarea unei rochii maxi din dantela si a unei perechi de cizme ciocate lungi, in nuante de bej, alb sau negru. O poseta mica de umar si un pardesiu elegant pot completa elegant acest look din rochie cu ciocate.  

  • Tinuta cu rochie neagra si cizme ciocate lungi 

Si daca tot vorbeam de rochii care merg cu ciocate, nici celebra little black dress nu face o exceptie de la regula. Ti-am oferit in trecut o multime de idei de tinute cu cizme lungi, prin urmare stii deja ca o pereche de ciocate lungi se vor potrivi minunat cu o rochie neagra midi. Asorteaza tinuta cu o palarie eleganta, o pereche de manusi din piele si un clutch elegant, menit sa aduca un plus de rafinament acestei combinatii de rochii cu ciocate. 

  • Tinuta cu fusta plisata si ciocate

O alta combinatie eleganta pe care o poti aborda este cea formata dintr-o fusta plisata din materiale pretioase si un top elegant din matase fina, de culoare alba. Acestea se vor asorta ideal cu o pereche de botine stil ciocate, de culoare alba, cu aplicatii si cu o geanta mica de mana din piele naturala. Un palton din lana poate fi o aditie ideala in zilele reci de sezon! 

Sursa foto: Shutterstock

Tinute cu ciocate in stil casual 

Nici stilul casual nu este mai putin desconsiderat atunci cand vine vorba de tinute cu ciocate fabuloase, dar in acelasi timp simple si confortabile. Daca si tu iti doresti sa te simti cozy si totusi chic in acest sezon, iata ce tinute casual cu ciocate poti aborda! 

  • Tinuta cu fusta, pulover si ciocate 

Un outfit casual chic de exceptie poate fi oricand creat prin combinarea unei fuste mini plisate, a unui pulover tricotat si a unei perechi de cizme ciocate lungi, din piele naturala. Desigur, o pereche de dresuri cu model si o geanta de umar pot aduce un aer super chic acestei tinute casual! 

  • Tinuta cu rochie tricotata si ciocate 

Tricotajele se numara din nou printre tendintele de sezon, asa ca poti aborda o tinuta casual chic alcatuita dintr-o rochie din tricot si o pereche de ciocate lungi din piele, in nuante neutre. In plus, este de necontestat faptul ca rochia tricotata este una dintre cele mai inspirate alegeri de rochii pentru ciocate! O curea lata care sa-ti evidentieze talia si o geanta de mana oversize, din piele naturala pot fi aditiile perfecte in acest look. 

  • Tinuta cu jeans si ciocate 

Un top simplu, alaturi de o pereche de jeans si o pereche de ghete cu toc gros, stil ciocate, in tonuri pamantii, sunt cu siguranta elementele perfecte pentru crearea unei tinute casual de toamna. Un palton maxi camel si o geanta in nuante similare paltonului vor completa perfect aceasta combinatie de ciocate cu blugi.

Sursa foto: Shutterstock

Tinute cu ciocate in stil country 

Stilul country este extrem de actual in moda momentului, acesta putand fi abordat atat la petrecerile tematice, cat si in tinutele de zi cu zi, in cadrul evenimentelor non-formale. Gaseste-ti in randurile de mai jos inspiratia pentru a crea tinute cu ciocate excelente in acest stil vestimentar! 

  • Tinuta all denim cu ciocate cowboy

O tinuta compusa in intregime din denim este o alegere vestimentara reusita indiferent de sezon, fie ca vorbim despre tinute de vara cu ciocate sau despre tinute la moda in sezonul rece. Iti sugeram sa optezi pentru asortarea unei camasi din denim navy cu o pereche de skinny jeans albi si o pereche de ciocate cowboy maro. Cu ajutorul unei palarii, a unei curele subtiri si a unei genti de umar din piele intoarsa poti crea una dintre cele mai cool tinute cu cizme cowboy, in stil country. 

  • Tinuta cu salopeta din reiat si ciocate 

O salopeta maro din reiat, alaturi de o helanca simpla si o pereche de ciocate scurte pot crea o tinuta country de exceptie. Accesorizeaza tinuta cu o geanta maxi cu franjuri, din piele intoarsa, o palarie cowboy si o pereche de ochelari de soare cu rame rotunde si vei reusi sa compui o tinuta cu ciocate scurte ideala pentru acest stil vestimentar.  

  • Tinuta cu rochie country si ciocate western

O rochie maxi, cu model floral si tonuri pamantii, in stil country, poate fi un element de baza intr-una dintre cele mai actuale idei de outfituri pentru acest sezon. Si cum tinutele cu ciocate maro sunt in voga, iti sugeram sa optezi pentru o pereche de ciocate western maronii sau pentru ciocate din piele intoarsa, cu gravuri. Alaturi de o palarie western, un rucsac din piele intoarsa si cateva coliere atipice vei reusi sa dai un farmec aparte acestei rochii cu ghete ciocate.

Sursa foto: Shutterstock

Greseli de evitat in asortarea tinutelor cu ciocate 

Asa cum exista reguli generale in crearea tinutelor cu ciocate, exista si greseli pe care ar trebui sa le eviti in ceea ce priveste alegerea modelelor potrivite de ciocate si asortarea acestora cu piesele vestimentare. Iata care sunt erorile vestimentare de care ar trebui sa te feresti atunci cand vrei sa obtii tinutele perfecte cu ciocate! 

Alegerea unui material nepotrivit al ciocatelor 

Un material nepotrivit al acestor incaltari nu doar ca te va face sa te simti inconfortabil, insa va ruina intreaga tinuta din cauza nepotrivirii in ceea ce priveste texturile. De pilda, o rochie neagra eleganta se va potrivi intotdeauna cu o pereche de cizme lungi ciocate din piele naturala fina, in timp ce o rochie in stil boho se va asorta de minune cu o pereche de ciocate din piele intoarsa. 

Ti-am povestit deja tot ce trebuie sa stii despre asortarea pantofilor cu rochia, drept urmare ai toata inspiratia necesara pentru a nu pica in capcana materialelor si modelelor nepotrivite de ciocate! 

Selectarea ciocatelor din materiale de slaba calitate 

Una dintre principalele reguli ale compunerii tinutelor cu ciocate era reprezentata de alegerea unor ciocate din materiale de calitate, care sa reziste testului timpului. Asadar, evita alegerea unor modele de incaltaminte de calitate indoielnica, caci nu vei reusi decat sa stirbesti rafinamentul si eleganta tinutelor pe care le abordezi. 

Asortarea ciocatelor cu geanta 

Regula asortarii pantofilor cu geanta nu mai este de mult un must-have in crearea tinutei perfecte, mai ales ca exista o multime de combinatii de culori pentru haine si incaltaminte extrem de actuale, care nu presupun neaparat asortarea pantofilor cu poseta. Daca iti doresti sa fii originala si sa iesi in evidenta prin look-uri reusite, cu siguranta trebuie sa ai o gandire outside the box si sa mizezi pe nuante diferite ale ciocatelor in raport cu restul accesoriilor.   

Alegerea unor ciocate incomode 

O pereche incomoda de incaltaminte poate face oricui zile negre, cu atat mai mult in cazul ciocatelor, al caror varf usor ascutit poate crea probleme in cazul in care marimea aleasa nu este una corespunzatoare. Ciocatele cu toc inalt nu sunt nici ele o alegere perfecta de fiecare data, mai ales daca este nevoie sa petreci multe ore in picioare. Am vorbit intr-un articol de pe blog despre cum sa alegi pantofii potriviti, asadar alege intotdeauna ciocate in care sa te simti confortabil. In caz contrar, ciocatele incomode vor reusi sa ruineze intreaga aparitie.

Sursa foto: Shutterstock


Cu atatea idei de tinute cu ciocate si pe baza tuturor recomandarilor din acest ghid, va fi aproape imposibil sa nu gasesti inspiratia necesara pentru a compune cele mai frumoase tinute cu ciocate. Tine cont de sugestiile noastre si completeaza-ti tinutele cu cele mai cool modele de ciocate. Le vei gasi pe toate in magazinul online The 5th Element, iti promitem!

Cometarii

Nu există comentarii!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
  • Inregistrare

Inregistreaza un cont nou
Deja ai cont?
Logeaza-te Sau Reseteaza parola